dinsdag 7 oktober 2014

Over De Surinaamse Krant

De Surinaamse krant is een uitgave van het in Amsterdam gevestigde Obsession Magazine.


De redactie van De Surinaamse Krant brengt dagelijks een selectie van Surinaams nieuws uit Suriname, Nederland en de rest van de wereld en uit Curaçao en relevant nieuws uit overige Caribische- en Latijns-Amerikaanse landen.

Het merendeel van dit nieuws is afkomstig van diverse kranten, nieuws- en overige websites.
Maar, veelal door onze webredactie aangevuld met bijvoorbeeld extra informatie, gegevens, links, foto's en video's en zogenoemde Scribd-documenten om de lezer zo volledig en juist mogelijk te informeren.
Taal-, journalistieke- en andere fouten worden door onze webredactie uit de oorspronkelijke artikelen verwijderd. Wij hechten aan kwaliteit.


Relevante artikelen uit buitenlandse media worden vertaald en de redactie zal zelf ook nu en dan eigen artikelen schrijven en publiceren.
Uiteraard wordt bij (deels) overgenomen en vertaalde artikelen altijd de bron vermeld.

Er is een mogelijkheid om onder een artikel te reageren. Maar, let wel, anonieme reacties en reacties met bepaald taalgebruik (...) worden niet geplaatst.

Heeft u zelf iets te berichten? Heeft u een tip? Heeft u een persbericht? Heeft u een interessant ingezonden stuk? Aarzel niet en zendt het naar ons e-mailadres (desurinaamsekrant@gmail.com).

MAAR, iemand die een ingezonden stuk zendt moet daarbij een bewijs van zijn of haar identiteit meesturen. Helaas zijn wij genoodzaakt dat te vagen, omdat gebleken is dat er mensen zijn die een valse naam gebruiken voor onder andere politieke doeleinden en daar weigeren wij ons voor te laten gebruiken. Is een ingezonden stuk of brief slechts met een persoonsnaam - zonder bijvoorbeeld adres- en/of andere gegevens - ondertekend, dan wordt die niet geplaatst.


De redactie is objectief, kritisch indien nodig en onafhankelijk van wie of wat dan ook.
De redactie beschikt over jaren schrijvers-, redactionele- en eindredactionele ervaring en bundelt op onze website Surinaams en Curaçaos nieuws en relevant nieuws uit overige Caribische- en Latijns-Amerikaanse landen overal en nergens vandaan en vooral op een overzichtelijke en verantwoorde wijze. Groot, maar vooral ook klein en opmerkelijk nieuws.


Wij onderscheiden ons van andere Surinaamse zogenoemde nieuwswebsites.

Wij publiceren nieuws zo volledig mogelijk en foutloos.

Wij nemen niet klakkeloos over.

Wij denken na met gevoel en passie voor nieuws en taal.


Foto's: 
De redactie tracht zo zorgvuldig mogelijk te zijn bij het plaatsen van foto's. Zoveel als mogelijk vermelden wij bij de bron van een foto de naam van de fotograaf en/of website of andere bron waar de foto van afkomstig is. Natuurlijk kan het eens gebeuren, dat om wat voor reden dan, ook de bron niet wordt vermeld of dat voor plaatsing toestemming had moeten worden gevraagd van de fotograaf. Mocht van u een foto zijn geplaatst door ons zonder dat uw naam is vermeld en/of uw naam wel is gepubliceerd, maar dat voor plaatsing uw toestemming had moeten worden gevraagd, neemt u dan contact met ons op, zodat wij alsnog uw naam bij een foto als bron kunnen vermelden of zullen overgaan tot verwijdering ervan. 

 
 
Webredactie
De Surinaamse Krant
Paramaribo - Suriname
 
namens
Iwan Bottse
hoofdredacteur De Surinaamse Krant
Amsterdam - Nederland
De Surinaamse Krant
* Snel, verfrissend, verrassend, actueel, objectief
   Zeven dagen in de week een selectie van Surinaams en Curacao's nieuws
* Lihe, refreska, sorpresivo, obgetivo
   Zjete dia den siman un kolektion di Surinaam pa Korsou su noticia
* Rápida, refrescante, sorprendentemente, hasta la fecha, el objetivo
   Siete días a la semana, una selección de Surinam y de Curacao noticias
 
Facebook & Twitter: De Surinaamse Krant

0 comments:

Een reactie plaatsen