zondag 19 oktober 2014

Vanaf maandag 20 oktober 2014 online: De Surinaamse Krant, de scherpe krant van Suriname


Tijd voor vernieuwing.
Tijd voor verandering.
Tijd voor verfrissing.
Tijd voor overzichtelijkheid.
Tijd voor De Surinaamse Krant!

De nieuwsredactie van Obsession Magazine online was toe aan vernieuwing. Vernieuwing in de vorm van een speciale website alleen voor het publiceren van een dagelijkse selectie van Surinaams nieuws uit Suriname, Nederland en de rest van de wereld en ook nieuws van Curaçao.
De naam Obsession Magazine dekt immers niet de meest belangrijke lading van de website, het nieuws, dagelijks, zeven dagen in de week.
Bezoekers van Obsession Magazine kunnen voor dat nieuws vanaf vandaag, maandag 20 oktober 2014, terecht op deze nieuwe nieuwswebsite.

De Surinaamse Krant, een nieuwe naam, maar volledig gelieerd aan Obsession Magazine. Het is dan ook een uitgave van Obsession Magazine en de hoofdredacteur, Iwan Bottse, en de webredactie zijn dan ook de hoofdredacteur en de webredactie van De Surinaamse Krant.

De website van Obsession Magazine blijft bestaan, vooral met het oog op eventuele toekomstige ontwikkelingen rond de papieren versie van het blad van weleer…..
Deze nieuw website biedt diverse voordelen, ook voor u als bezoekers.

De website is verfrissend, overzichtelijk, duidelijk, helder. Alle nieuwsberichten van een dag worden dagelijks op de homepage geplaatst. Of het nu acht berichten zijn of vijfentwintig op een dag, u ziet ze allemaal onder elkaar op de homepage. U ziet dus iedere dag nieuwe artikelen op die pagina.
Daarnaast werkt de redactie met zogenoemde labels, zodat u heel snel op thema, op onderwerp, alle voor u relevante artikelen kunt vinden. Alle labels worden ook nog eens speciaal vermeld in de linkerkolom van de homepage. Een enkele vaste rubriek, zoals de gedichten van Alphons Levens, krijgt in de rechterkolom een speciale vermelding.
Ook ziet u in de rechterkolom van de homepage op datum alle geplaatste artikelen onder elkaar.
De mogelijkheid om op artikelen te reageren blijft ook gewoon bestaan, zij het dat anonieme reacties en reacties met een bepaald taalgebruik of met ‘vuilsmijterij’ niet meer geplaatst zullen worden.


De webredactie van De Surinaamse Krant is bereikbaar via het e-mailadres desurinaamsekrant@gmail.com.
Het oude e-mailadres (redactieobsessionmagazine@gmail.com) blijft bestaan en wordt ook dagelijks gecontroleerd.

Wij, Iwan Bottse en de webredactie, gaan ervoor en hebben er zin om u als bezoeker/lezer dagelijks een selectie aan te bieden van het Surinaamse en Curaçaose nieuws uit allerlei nationale en internationale (nieuws-)bronnen, zoals u dat van ons gewend was op obsession-magazine.nl. Dus, met bronvermelding, ontdaan van taal-, journalistieke- en andere fouten en indien wenselijk aangevuld met informatie, links, foto’s, video’s of documenten om u als bezoeker/lezer breder te informeren dan de reguliere media doen. Nu en dan zullen ook eigen artikelen geproduceerd en gepubliceerd worden.
Kortom, lees De Surinaamse Krant en zegt het voort!

Iwan Bottse,
hoofdredacteur Obsession Magazine & De Surinaamse Krant