maandag 13 april 2015

Vier Surinaamse gezinsleden gedood in vliegtuigcrash bij Fort Lauderdale, Floria (VS)

Oorzaak fatale crash in natuurgebied nog niet duidelijk

(Bron foto: Fort Lauderdale Fire Rescue)


Vier Surinamers blijken gisteren te zijn gedood bij de Amerikaanse stad Fort Lauderdale, Florida, in een vliegtuigcrash. Een vliegtuigje, een 36-jaar oude Piper Navajo PA-31, dat werd gevlogen door, zo weet Starnieuws te melden, de Surinaamse piloot Perry van Ommeren (directeur van Atcar Chemicals in Paramaribo), stortte neer vlak voor de landing in een natuurgebied ten noordwesten van het vliegveld van Fort Lauderdale. Het toestel brak in ruim honderd stukken uiteen en brandde uit. De vier inzittenden, de piloot, zijn echtgenote en hun twee kinderen, kwamen om het leven. 

 

De piloot meldde op ongeveer twee mijl afstand van de landingsbaan, dat er iets mis was, er was rook in de cockpit, waarna het vliegtuigje rond half vijf 's middags neerstortte, aldus de Miami Herald, Broward County, vandaag, maandag 13 april 2015.

WSVN-TV - 7NEWS Miami Ft. Lauderdale News, Weather, Deco

Het heeft een tijd in beslag genomen om de slachtoffers te identificeren. De lichamen konden pas vandaag worden geïdentificeerd. De familie is vandaag op de hoogte gesteld van de tragedie.

De brandweer van Fort Lauderdale meldde, dat het vliegtuig in korte tijd was uitgebrand. De oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig is nog niet bekend. Het vliegtuigje was om eenentwintig minuten over drie 's middags opgestegen in Orlando.

Het toestel, dat ongeveer een maand geleden was gekocht, stond geregistreerd bij Aircraft Guaranty Corp. Trustee, een onderneming in Texas. Een vertegenwoordigster van dat bedrijf weigerde de Miami Herald te woord te staan over de registratie. 'Bel niet terug', zei ze voordat ze de verbinding verbrak. Amerikaanse autoriteiten melden overigens vandaag, dat de identiteit van de inzittenden morgen officieel bekend wordt gemaakt.Op de Facebookpagina van Perry van Ommeren heeft vanavond iemand deze tekst geplaatst: 'Rest in peace, Perry, Monique, Cece and Sasha. We will miss you' Iemand anders plaatste deze tekst ter nagedachtenis aan de slachtoffers: 'Still can't believe! Just touched down in Miami, first thing that I heard. Still in shock. RIP, at least I find peace in knowing that they crossed over together as a family.'

0 comments:

Een reactie plaatsen