maandag 20 juli 2015

Twee personen gewond geraakt bij schietpartij op terrein Surgold in Meriangebied

Onduidelijk wat indringers op het terrein van Surgold/Newmont wilden


Twee personen zijn gisteren gewond geraakt tijdens een schotenwisseling met veiligheidsmensen van de Suriname Gold Company, LLC (Surgold) te Merian in het oosten van Suriname. De veiligheid in de centrale Merian-goudmijn is hersteld, aldus Surgold vandaag, maandag 20 juli 2015, in een persbericht. 

Gewapende personen waren het terrein rond kwart over vijf gisterochtend binnengedrongen, schrijft het goudmijnbedrijf Surgold, dat actief is in het opzetten van de grote Surgold/Newmont goudmijn.

Twee van de indringers raakten gewond tijdens het schietincident. Het bedrijf vermeldt niet of dit de twee enige indringers waren. Beiden werden behandeld op de medische post van Merian en verolgens met een helikopter vervoerd naar een ziekenhuis in Paramaribo.

De politie is een onderzoek naar het incident begonnen. Het bedrijf werkt samen met de autoriteiten.

Terwijl het werk op het project verder gaat, neemt Surgold het incident zeer serieus. Het bedrijf stelt mensenrechten te respecteren en te bevorderen. Er wordt gezorgd voor de veiligheid en beveiliging van de werknemers, contractarbeiders, bezoekers en faciliteiten. De inspanningen die Surgold doet op het gebied van veiligheid, worden bepaald door de regels van het bedrijf die vallen onder de ‘Voluntary Principles on Security and Human Rights (VPSHR)’ en het ‘Global Compact’-initiatief van de Verenigde Naties, aldus het bedrijf in haar persbericht.

0 comments:

Een reactie plaatsen