woensdag 23 december 2015

Dienstreis delegatie president Bouterse kost Suriname zo'n 290.000 Amerikaanse dollar

Minister Badrising geeft openheid van zaken kosten dienstreizen


De dienstreis van een presidentiële delegatie kost Suriname zo'n 290.000 Amerikaanse dollar. Voor een ministeriële vergadering liggen de kosten rond de 10.000 Amerikaanse dollar en een technische vergadering rond de 8.000. Dit zei minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsvrouwe zijn de kosten variabel en afhankelijk van de vergaderlocatie, samenstelling van de delegatie en de aard van de vergadering, aldus vandaag, woensdag 23 december 2015, het Dagblad Suriname.

Het ondernemen van dienstreizen gebeurt uit hoofde van het lidmaatschap van subregionale, regionale en internationale samenwerkingsverbanden zoals de VN en CARICOM alsmede uit hoofde van bilaterale en multilaterale afspraken, zoals China, India, UNASUR (Unión de Naciones Suramericanas) en CELAC (Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños) en deelname aan specifieke thematische conferenties, die hoog op de internationale agenda staan.

Volgens de minister worden deze dienstreizen noodzakelijk geacht voor de behartiging van onze politiek diplomatieke, politiek strategische, sociaaleconomische alsmede onze nationale veiligheidsbelangen.

'Het tot stand kunnen brengen van strategische allianties, het kunnen creëren van sterke diplomatieke netwerken en het kunnen uitdragen van de vele investerings- en handelsmogelijkheden van ons land op diverse fora, moeten ook gezien worden als resultaten van participatie in diverse vergaderingen. In het kader van bezuinigingen is opdracht gegeven om dienstreizen voor zowel de thuisdienst als de buitendienst te rationaliseren. Tegelijkertijd is het ministerie ook doende om ervoor zorg te dragen dat er een effectievere follow-up plaatsvindt van de uitgevoerde dienstreizen en met name van gemaakte afspraken', aldus de minister.

0 comments:

Een reactie plaatsen