zondag 25 januari 2015

Financiën achter met betalingen voor verblijf jeugdparlementsleden bij YWCA

Jeugdparlementsleden voorlopig alleen welkom bij YWCA als per kas wordt betaald

Minister Adna niet op hoogte van achterstallige betalingen Financiën 


De Young Women’s Christian Association (YWCA) Suriname accommodeert voorlopig alleen Jeugdparlementariërs die het verblijf per kas afhandelen. Dat zegt Marian Kasketi, directeur van de YWCA, vanavond, zondag 25 januari 2015, in de Ware Tijd Online.

De organisatie biedt onderdak aan Jeugdparlementariërs uit Nickerie en Brokopondo die in de weekeinden in Paramaribo zijn voor het deelnemen aan trainingen of vergaderingen.

De betaling voor de diensten in het afgelopen jaar is nog niet voldaan door het ministerie van Financiën. 'Ik heb niets tegen de jongeren. Wij hebben pro deo een heel jaar onze diensten geleverd. Met het bestuur is afgesproken dat wij deze maatregel treffen totdat de facturen over 2014 zijn betaald.' Kasketi zegt dat nadat de facturen zijn betaald, de jongeren niet meer per kas hoeven te betalen, mochten zij in het guesthouse verblijven.

Tijdens een openbare vergadering van het Nationaal Jeugdparlement gisteren werd een brief van YWCA voorgelezen, waarin wordt aangegeven dat het weekend van 9 tot 11 januari het laatste weekend was waarin de jongeren werden opgevangen en dat de diensten pas worden hervat wanneer de achterstallige betaling is voldaan. 'Wij kunnen niet achter de mensen aanzitten, maar de financiële persoon bij het Jeugdparlement moet dat in orde maken', zegt Kasketi.

Ondervoorzitter Konrad Acton van het Jeugdparlement zegt, dat ook de leveranciers van voeding en drank hun diensten voorlopig hebben stopgezet.

Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken zegt niet op de hoogte te zijn van de mededeling door YWCA en ook niet van de stopzetting van de diensten door voeding- en drankleveranciers.

Rijstboeren verkopen van LVV gekregen mest door

Minister Algoe verbaasd over verkoopactie boeren

Boeren kopen van voor mest ontvangen geld ureum


Een groep rijstboeren in Nickerie heeft de mest, die ze vorige week hebben van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), gekregen als overheidssteun onder de marktprijs, doorverkocht. De mest is verkocht voor Srd 75 en Srd 80 en dat is ruim onder het geldende tarief van Srd 135 per zak, aldus de Ware Tijd Online vandaag, zondag 25 januari 2015.

LVV-minister Soeresh Algoe is verbaasd over de handeling van de boeren. Onderzoek door de redactie van de krant heeft uitgewezen, dat de boeren met het geld ureum hebben aangeschaft, het product dat zij dringend nodig hebben om de laatste bemesting uit te voeren.

'We hadden geen andere keus, omdat wij het geld niet kunnen opbrengen om ureum voor Srd 105 per zak te kopen', zegt rijstboer Boyke.

Volgens de landbouwer heeft hij niet verkeerd gehandeld, omdat de mest die ze hebben gekregen niet meer gebruikt wordt dit seizoen.

Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA), begrijpt zijn leden. 'Ze hadden geen andere keus, vandaar dat zij genoodzaakt waren tot deze handeling over te gaan.'

Clif Limburg: 'Als ik volgens Santokhi en Waterberg op SRS haatzaai, laat ze dan maar met bewijzen komen'

VHP- en BEP-voorzitter beweren dat rassenhaat wordt gekweekt in programma's


Cliffton Limburg, perschef van het Kabinet van de President en verantwoordelijk voor- en presentator van het SRS-programma 'Bakana Tori' en het staatsinformatieprogramma op televisie 'Info Act', vindt dat de voorzitters van de BEP, Celcius Waterberg, en Chandrikapersad Santokhi van de VHP, ongenuanceerde uitspraken doen over haatprogramma's. 

Tijdens de massabijeenkomst van V7, de zeven samenwerkende partijen, gisteravond in het VHP-centrum 'de Olifant' zeiden deze politieke leiders, dat er rassenhaat wordt gekweekt.


Limburg vraagt Santokhi en Waterberg om met voorbeelden en bewijzen te komen van waar rassenhaat via programma's is aangewakkerd.

'Ik praat niet met mensen in een kamer. Ik zeg de dingen in de uitzending. Iedereen kan horen wat ik zeg en kan het controleren. Ik doe mijn uitspraken op de radio al langer dan vijftien jaar', zegt Limburg vandaag, zondag 25 januari 2015, op Starnieuws. Hij meent dat de twee politici bezig zijn met stigmatisering. Blijkbaar hebben zij, volgens Limburg, geen issues.

Limburg stelt verder, dat Waterberg en Santokhi in eigen kamp moeten kijken, waar op een nieuwssite mensen voor 'bosbeesten' worden uitgemaakt. Limburg is uitgemaakt voor 'zwarte Goebels'. In programma's in eigen kringen worden racistische uitspraken gedaan.'Waar gezegd wordt dat mensen die niets te doen hebben, de Bijbel moeten lezen.'

Limburg haalt aan dat Santokhi toen hij minister van Justitie en Politie was, hij onder andere heeft beweerd dat twee mediahuizen in dienst waren van een criminele organisatie en journalisten hiervoor ingezet werden. Hier werd echter geen bewijs voor geleverd. Nu wordt een 'haatzaai-poku' afgedraaid. Zij mogen er zelf op dansen van Limburg, zo schrijft Starnieuws.

Hij laat zich niet afleiden, omdat dit volgens hem onderdeel is van het scenario. Limburg vraagt Waterberg en Santokhi om met bewijzen te komen als ze serieus genomen moeten worden. Waterberg kondigde aan dat Limburg op 26 mei verwijderd wordt van de SRS.

Nederlander (42) op J.A. Pengelluchthaven gepakt met cocaïnebolletjes n lichaam

Speciaal BID-opsporingsteam arresteert Nederlandse smokkelaar


De 42- jarige Nederlander Orlando C. is gisteren door het BID-Team van het Korps Politie Suriname aangehouden op de J.A. Pengelluchthaven te Zanderij. De man werd aangehouden toen bleek dat hij cocaïnebolletjes in zijn lichaam had, zo bericht de afdeling Public Relations van het korps vandaag, zondag 25 januari 2015.

Hij is voor verder onderzoek overgedragen aan de Anti-Narcotica Brigade van het korps en hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Onbekend is (nog) hoeveel de man aan bolletjes had geslikt.

BID-team onderschept 3 kilo cocaïne op J.A. Pengelluchthaven

Drugs verstopt onder drie voedingstrolleys  


Het Bestrijding Internationale Drugshandel (BID)-Team van het Korps Politie Suriname heeft gisteren zes pakken met cocaïne onderschept op de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij. Het gaat om een brutogewicht van drie kilo, aldus bericht de afdeling Public Relations van de politie vandaag, zondag 25 januari 2015.

De drugs waren verstopt onder drie zogenoemde voedingstrolleys.

De cocaïne is overgedragen aan de afdeling Anti-Narcotica Brigade.

Pahlad (NDP) vindt zijn collega Doekhie een zwerver

Dissident Pahlad reageert op beschuldiging Doekhie over corruptie


Stond het NDP-Assembleelid Charles Pahlad gisteravond nog op het podium van de massameeting van de zeven samenwerkende partijen, vrijdagavond was hij te zien en te horen bij een VHP-wijkvergadering te Weg naar Zee. Daar noemde hij zijn collega Rashied Doekhie een 'zwerver'.

'Corruptie heeft mij vandaag hier gebracht', waren weer de eerste woorden van Pahlad, zo bericht de webeditie van het Dagblad Suriname vandaag, zondag 25 januari 2015.

Volgens hem is er een zwerver in Nickerie die beweert dat hij gelden zou hebben gestolen. 'Ik ga antwoord geven, maar wacht het juiste moment af', gaf Pahlad de ‘zwerver’ als boodschap mee, zo schrijft de krant.

Hij zei ook, dat hij de desbetreffende persoon reeds heeft uitgedaagd om met bewijzen te komen. Met zwever bedoelde Pahlad zijn collega Rashied Doekhie in Nickerie. Deze zou eerder in de media hebben aangegeven dat Pahlad donatiegelden, die bestemd waren voor de partij, zou hebben verduisterd. Volgens de politicus zou het gaan om duizenden Amerikaanse dollars die Pahlad als donatie voor de partij van een Surinaamse rijstmagnaat in het buitenland zou hebben ontvangen. Het bedrag heeft hij echter tot nu toe niet afgestaan aan de partij. Doekhie gaf ook aan over bankafschriften te beschikken die duidelijkheid hierin zouden kunnen brengen.

Pahlad blijft erbij dat corruptie de oorzaak is waarom hij heeft besloten om de VHP te ondersteunen. Hij hield het publiek te Weg naar Zee voor, dat niemand hem heeft weggejaagd en dat niemand hem heeft gevraagd om toe te treden tot de VHP. Het is zijn eigen besluit geweest. Hij memoreerde ook dat tijdens de Nieuw-Front regering tenminste twee ministers zijn opgesloten en dat de huidige regering niet eens een ‘hond’ kan opsluiten. Hij beweerde ook niet tegen de regering te zijn, maar wel tegen corruptie. Volgens hem moet corruptie dan ook zwaar aangepakt worden.

Noreen Cheung spreekt voor microfoon 'Welgeinformeerd', Radio Tamara, Amsterdam

Surinaamse Historische Kalender nader belicht in 'Wel- geinformeerd'


 Het wekelijkse actualiteiten-programma ’Welgeïnformeerd’ van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara heeft vanavond, zondag 25 januari 2015, in het eerste uur van half zeven tot half acht (Nederlandse tijd), onder andere de volgende actuele gespreks-onderwerpen:
 
* Europese Centrale Bank koopt staatsschulden
De Europese Centrale Bank, ECB, gaat tot eind september 2016 totaal 1.100 miljard euro aan staatsschulden kopen. Het opkopen van staatsschulden was de gewoonte in Zuid-Europa voor de komst van de euro. Voorstanders zeggen, dat hierdoor de economie wordt gestimuleerd. Tegenstanders van deze maatregel zijn de landen die traditioneel een solide monetair beleid voeren, zoals Nederland en Duitsland. Deze maatregel zou de begrotingsdiscipline ondermijnen en noodzakelijke economische hervormingen op de lange baan schuiven. De belastingbetaler in de rijke landen betalen de rekening, zeggen de tegenstanders.
Intussen maakt de Griekse radicale linkse partij Zyriza zich op voor regeringsdeelname. Om de euro te redden, zal de Europese Unie genoodzaakt zijn om opnieuw met de Grieken te gaan onderhandelen. Immers, Zyriza gaat het dictaat van Brussel niet uitvoeren; het draagvlak voor bezuinigen volgens Duits en Nederlands recept is volledig verdwenen in Griekenland. Het volk is nog altijd soeverein en bepaalt zelf de koers van het land. Heeft de macht van Brussel zijn grenzen bereikt? Heeft het boekhoudkundig recept uit Nederland en Duitsland zijn langste tijd gehad?

* Staatssecretaris Teven haalt bakzeil
VVD-staatssecretaris Fred Teven van Justitie vertegenwoordigt de populistische vleugen binnen zijn partij. Om het populistische electoraat te behagen, heeft hij lang de schijn gewekt een streng vreemdelingenbeleid te voeren. Zo trok hij zich niets aan van de kritiek uit binnen- en buitenland over de noodzaak van opvang uitgeprocedeerde asielzoekers. Regeringspartij PvdA hield zijn mond over de handelwijze van de staatssecretaris. Recent heeft de rechter bepaald, dat de staat de uitgeprocedeerden wel moet opvangen. De staatssecretaris ziet zich genoodzaakt zijn halsstarrig beleid aan te passen. Eens te meer blijkt dat de werkelijkheid weerbarstiger is dan de populisten ons willen doen geloven. Met de wet in de hand, heeft het maatschappelijk middenveld de staatssecretaris een halt toegeroepen. Is dit het recept tegen het populistische vreemdelingenbeleid van de VVD? De komst van 25.000 asielzoekers in 2014 leidt tot nog grotere schaarste op de sociale woningmarkt. Dit is koren op de molen van de populisten. Waarom krijgen zij wel een woning en wij niet?, is de meest gehoorde vraag. Politieke vluchtelingen zijn van harte welkom in ons land, maar hoe om te gaan met de verdeling van schaarse middelen?

* IS krijgt klappen
De minister van Buitenlandse Zaken van de VS, John Kerry, heeft verklaard dat de strijd tegen IS vruchten afwerpt. Zo zou de helft van de commandanten zijn gedood, 700 vierkante kilometer grondgebied zou zijn heroverd. In plaats van een westerse militaire interventie, wordt de strijd  gevoerd door Iraakse en Koerdische grondtroepen die worden gesteund door een geallieerde luchtmacht. Is dit het recept voor de effectieve bestrijding van islamitische terreurlegers?

In het tweede uur, van half acht tot half negen, weer Surinaamse onderwerpen:

- Een telefonisch interview met Noreen Cheung. Cheung was in 2012 het enige NDP-parlementslid dat tegen de Amnestiewet stemde. Afgelopen week verliet Cheung de NDP-fractie in het parlement, waardoor de NDP geen meerderheid meer heeft in De Nationale Assemblee. Zaterdagavond hield zij een emotionele toespraak op de massameeting van de V7, de naam die gekozen is voor de combinatie van zeven samenwerkende partijen.

- Aandacht voor de Surinaamse Historische Kalender, een idee van ons oud-panellid Lucien Karg.

Welgeïnformeerd wordt vanavond gepresenteerd door Krishna Salikram. Het panel bestaat uit Wesley Amzand en Iwan Bottse. 

 Dit programma wordt vanavond (zondag 25 januari 2015) tussen 22.00 uur en 24.00 uur ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Wereld FM, 99.4 FM ether en 104.6 kabel. Om 0.00 uur, dat is 20.00 uur Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.

Jeugdparlement in gesprek met minister Belfort

Priya Sital tevreden over ontmoeting Jeugdparlement met minister Belfort.
Jongeren willen leden Bikersunit KPS zien bij uitgaan scholen


Voorzitter Priya Sital van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) kijkt positief terug op de eerste openbare vergadering van het jaar, waarbij minister Edward Belfort van Justitie en Politie te gast was om met de jongerenvertegenwoordigers van gedachten te wisselen over jeugdcriminaliteit. De vergadering werd gisteren gehouden in het gebouw van het Nationaal Jeugdinstituut, zo bericht de Ware Tijd Online vandaag, zondag 25 januari 2015.

'De minister heeft ons overspoeld met informatie, hij heeft ons echt alles verteld wat hij weet en de jongeren hebben gretig gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen', aldus Sital.

De vertegenwoordigers van jongeren uit de verschillende districten hebben de minister niet alleen vragen gesteld over resocialisatie en zijn beleid inzake criminaliteitspreventie, maar hebben ook voorstellen gedaan. Zo willen zij bijvoorbeeld, dat het voorlichtingsprogramma Jeugdinfo van het Korps Politie Suriname (KPS) weer op televisie verschijnt.

NJP-lid Dwight Prade ziet graag dat de Bikersunit van de politie duidelijk zichtbaar is wanneer de scholen uitgaan, zodat gevechten onder scholieren plaatsvinden worden verminderd of uitgebannen. Deze gevechten worden door omstanders gefilmd en vervolgens via social media als Facebook verspreid. De minister reageerde positief op deze voorstellen.

Het Jeugdparlement heeft een brief aan het ministerie van Belfort gericht om deskundigen af te vaardigen met wie programma's uitgewerkt kunnen worden, om voorlichting aan zowel jongeren als ouders te geven en jeugdcriminaliteit te bestrijden.

Uit Suriname afkomstig cocaïneschip MV Delta Diep in Guyana van de ketting

Eigenaar betaalt voor 'vrijlating' schip 60.000 Amerikaanse dollar


Het op Cyprus geregistreerde en onlangs in Guyana aan de ketting gelegde schip MV Delta Diep, aan boord waarvan op 6 januari 185 pakketten met cocaïne, 192 kilo, werden aangetroffen, is tegen betaling van 60.000 Amerikaanse dollar aan de Guyanese douanedienst (Guyana Revenue Authority, GRA) van de ketting gehaald, aldus een bericht gisteren, zaterdag 24 januari 2015, in de krant Stabroek News.

Het schip - de eigenaren en verzekeraars - werd vertegenwoordigd door het advocatenkantoor Cameron & Shepherd. Tijdens een week van discussies en onderhandelingen kwam men tot een akkoord gebaseerd op de zaak van het schip MV CFS Palamedes. Aan boord van dat schip werd in 2007 300 kilo cocaïne ontdekt en de eigenaar kreeg ook een boete opgelegd, waarna het na betaling van de ketting werd gehaald.

De MV Deltadiep was afkomstig uit Suriname waar het aanmeerde na een reis vanuit Nederland. In Guyana zou bauxiet geladen worden met als bestemming België.

De pakketten waarin de drugs werd gevonden hadden merktekens (logo's) als Rolls Royce, JR, Superman, XX, Playboy, Dolphin en  Scissors.

Na de ontdekking van de cocaïne werden de kapitein en bemanning, waaronder twee Polen en negen Filipino's, gearresteerd en overgebracht naar de Anti-Narcotica afdeling van de douane (CANU), terwijl de container waarin de drugs was gevonden werd opgeslagen op een terrein van de GRA te Eccles.

Het onderzoek van CANU is nog gaande. Lees hier het persbericht van de GRA van 23 januari over het van de ketting halen van de MV Delta Diep.

(Red. De Surinaamse Krant/Stabroek News)

Dagblad Suriname: Edmund Muntslag al in New York

Van cocaïnesmokkel verdachte Muntslag door Trinidad al uitgeleverd aan VS


Terwijl zijn advocaten op Trinidad & Tobago nog druk bezig zijn om de uitlevering van hun cliënt Edmund Muntslag aan de Verenigde Staten te voorkomen, is hij inmiddels al overgevlogen naar New York. Dat bericht de webeditie van het Dagblad Suriname vandaag, zondag 25 januari 2015.

Muntslag zou afgelopen vrijdag al voor een rechtbank in New York zijn verschenen en zijn zitting zou zijn vastgesteld op 6 februari om twee uur 's middags lokale tijd. Hij bevindt zich, aldus de krant, in handen van agenten van de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency, DEA.

Inmiddels heeft de rechtbank te Manhattan, New York, ook bekendgemaakt dat de uitspraak in de zaak van Dino Bouterse, medeverdachte in de cocaïnesmokkelzaak van Muntslag, zal plaatsvinden op 10 februari om half vijf 's middags.

Assembleevoorzitter: 'Cheung heeft brief aanvraag begrotingsbehandeling niet getekend'

NF-Fracteleider Randjietsingh: 'Blijkbaar heeft ze vergeten te tekenen'

Gedoe om een vermeende handtekening...


Volgens Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is de door 26 Assembleeleden ondergetekende brief waarin een vergadering wordt aangevraagd voor de behandeling van de begroting 2015, niet door Noreen Cheung ondergetekend, die uit de fractie van de NDP is gestapt, terwijl . De handtekening ontbreekt. Volgens de oppositie is de vergadering aangevraagd door 26 leden, de meerderheid van De Nationale Assemblee.

Simons zegt vandaag, zondag 25 januari 2015, op Starnieuws dat Cheung de brief niet heeft ondertekend. Bij nadere controle, zo schrijft Starnieuws, blijkt inderdaad dat alleen de naam van het Assembleelid onder de brief staat. 'Dit is niet haar handtekening,' stelt Simons.

Uit de brief van Cheung, waarin zij aangeeft een zelfstandige fractie te vormen, blijkt dat haar handtekening heel anders is.

Nieuw Frontfractieleider, Radjkoemar Randjietsingh (VHP), zegt dat Cheung haar naam heeft geschreven onder de brief. Blijkbaar heeft zij vergeten te tekenen, zegt hij. Dit zal nog worden gecorrigeerd, aldus Randjietsingh.

'Er zijn 25 handtekeningen en de naam van Noreen Cheung. Ik begrijp de politieke haast en ik ben ervan overtuigd dat zij op dit moment wel zou mee tekenen, maar in deze brief is dat niet gebeurd. Deze brief is al ingeleverd. Ze moeten maar een nieuwe maken. Dit blijft een onwaarheid', vindt de Assembleevoorzitter.


(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

Leiders V7 weten het zeker: regeermacht wordt 26 mei overgenomen

Partijvoorzitters V7 gaan tekeer tegen regering Bouterse en gevoerd beleid

Bekende retoriek partijvoorzitters tegen Bouterse en zijn beleid: weinig nieuws onder de zon in toespraken voorzitters


De leiders van V7, Willy Soemita (KTPI), Winston Jessurun (DA91), Guno Castelen (SPA), Celcius Waterberg (BEP), Paul Somohardjo (PL), Gregory Rusland (NPS) en Chan Santokhi (VHP) zijn er allen van overtuigd dat zij de regeermacht overnemen op 26 mei. Zij haalden gisteravond op het podium van het VHP-partijcentrum 'de Olifant', waar een massameeting werd gehouden, aan dat er wanbeleid is gevoerd, waarbij geld in de zakken van loyalisten is verdwenen. Dat berichten vandaag, zondag 25 januari 2015, zowel Starnieuws als de Ware Tijd Online.


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zei, dat hij naar de Amerikaanse president Barack Obama heeft geluisterd, die zeven speerpunten presenteerde over herstel van de economie. 'Weet je wat onze president doet op het podium? Hij gaat de helft van de VHP opsluiten. Wel, who the hell are you. Who the hell are you? A man reken a man na wan dictator fu a tachtiger jaren. Hij leeft nog steeds in die dictatoriale periode, waar hij zoveel mensen onschuldig opgesloten had. President, ik roep je op, doe geen domme uitspraken. Je bent niet bevoegd  om mensen op te sluiten', sprak Santokhi.


Winston Jessurun, voorzitter van DA91, had geen goed woord over voor het beleid van de regering. Hij beloofde de aanhang van V7, dat het einde van deze regering nabij is. Over vier maanden is vijf jaar corruptief wanbeleid volgens hem voorbij. 'Dan zijn wij af van de mooie praatjes en projecten. Het geld is alleen in de zakken van de opdrachtgevers en uitvoerders gegaan.'

Jessurun vroeg waar de 20.000 huizen zijn gebleven, de high way, de diepzeehaven, het Wanica-ziekenhuis, de graanschuur, de cassavefabriek. Wat is er gebeurd met de monetaire stabiliteit? Volgens de voorzitter van DA91 is het volk getrakteerd op devaluatie, geldontwaarding, verhoging van benzine, corruptie, inmenging in het rechtsproces door de Amnestiewet. Jessurun zei,dat V7 een eind zal maken aan de corruptie en het wanbeleid.

De politicus legde uit waarom de brug over de Marowijnerivier er niet komt. Volgens hem is de vraag wie deze brug zou openen, wie gaat het lintje knippen, want beide coalitieleiders worden gezocht door Interpol.

Jessurun zei ook, dat inmiddels 'ons geld minder waard is'. Toen deze regering aantrad was 1 Amerikaanse dollar Srd 2.80 waard. Nu is volgens hem de koers naar Srd 3.70 'als je de dollars kan vinden'.

En, het was een massameeting.....
De voorzitter van de BEP, Celcius Waterberg, zei dat de menigte niet was gekomen, omdat er geld valt te graaien. Ook niet voor een stand up comedy. 'Wij zijn hier fo demonstreer dat a kaba. Regering Bouterse/Ameerali a keba. 25 mei take your bundle en gwe.' Hij stelde dat president Desi Bouterse zich volkspresident noemt, maar geen enkele 'stratiman', potiman heeft een huis gebouwd. Hij noemde Bouterse een neppe volkspresident. 'Volkspresident, yu nep.'
 
Waterberg somde diverse zaken op die volgens hem niet goed zijn. Er valt volgens hem veel te repareren. Hij had geen goed woord over voor de Commissie Ordening Goudsector. Van hem mag ook manager Gerold Dompig van die commissie ook naar huis. Veel mensen zijn verarmd door het optreden van de deze commissie, zei Waterberg. 'Goudzoekers worden weggehaald uit een gebied en vrienden worden ingezet op dezelfde plekken, die ook met kwik werken.'
 
Het gehele volk is volgens de BEP-voorzitter nodig om het land verder op te bouwen. Hij zei dat de halve sociale wetten die aangenomen zijn, ook gerepareerd moeten worden, ze zullen gezond gemaakt worden. Het hele volk zal genieten van de algemene ziektekosten verzekering die zal komen.

Waterberg beweerde, evenals VHP-voorzitter Santokhi, dat rassenhaat wordt gekweekt. 'We sorgu dat nanga ala brada nanga sisa we bouw a kondre disi, want alasma de fanowdu. Wi o pur ing ma a no sidon na oso. Wi o gi ing wroko. Wo puru ing fu SRS maar wi o mek ing wroko, mek a sweti', zei hij doelende op Cliffton Limburg die het programma 'Bakana Tori' presenteert op de staatszender.

Paul Somohardjo, leider van de Pertjajah Luhur (PL), zei ervan overtuigd te zijn dat de 'stille' meerderheid voor een van de leiders van de V7 zullen kiezen en niet voor NDP-leider Desi Bouterse. Dat was de kern van zijn boodschap.

Volgens hem zijn er vele Surinamers die niet naar massameetings gaan of naar andere vergaderingen, maar wel stemmen. ''En als die moeten kiezen tussen dokter Celsius Waterberg van de BEP of Desi Bouterse kiest die voor Waterberg',  aldus Somohardjo die vervolgens voor alle leiders van de V7-partijen de vergelijking met Bouterse maakte. Hij legde daarbij de nadruk op de academische titels van praktisch al zijn collega partijleiders. Dat V7 de verkiezingen gaat winnen staat vast voor Somohardjo, maar hij riep wel op 'alert' te blijven.