donderdag 12 februari 2015

Eerste twee Surinamers ontvangen pensioenuitkering uit handen van vicepresident Ameerali

Ameerali reikt cheques voor maand januari uit in kantoor Algemeen Pensioenfonds


De eerste twee pensioengerechtigden ontvingen vanmiddag, donderdag 12 februari 2015, uit handen van vicepresident Robert Ameerali hun cheque over de maand januari . Dit is het eerste resultaat van de wet Algemeen Pensioen die is ingegaan op 9 december 2014. De zestigjarigen Willem Atrisman en Emmie Mac Intosch ontvingen de cheque in het kantoor van het Algemeen Pensioenfonds aan de mr. Eduard J.Brumastraat. Dit bericht Starnieuws.

De wet is bedoeld om de werkende klasse een pensioen te geven bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van zestig jaar. Iedereen die minstens vijf jaar pensioenpremie gestort heeft, maakt aanspraak op een pensioenuitkering.

Ingezetenen met de Surinaamse nationaliteit tussen 55 en 60 jaar, die bij de inwerkingtreding van de wet geen gelegenheid meer hadden om minimaal vijf jaar pensioenpremie te storten, kunnen dit inkopen. Bij een inkoopbedrag van Srd 3.600 wordt maandelijks Srd 300 gestort, zolang de persoon leeft. Voor een maandelijks pensioen van Srd 500 is het inkoopbedrag Srd 9000.

De twee gepensioneerden zijn blij met deze regeling en lieten weten te zullen genieten van hun pensioen. Deze speciale regeling in de wet Algemeen Pensioen is 1 jaar geldig en loopt af op 9 december 2015.

Zo'n 1.600 krapé-eieren in beslag genomen in ressort Moengo

Drie mannen en een vrouw gearresteerd

Eieren afkomstig van strand Galibi


Leden van het Korps Politie Suriname in het ressort Moengo hebben afgelopen dinsdag zo'n 1.600 krapé-eieren onderschept en in beslag genomen. Drie mannen en een vrouw konden worden aangehouden, aldus de Times of Suriname vandaag, donderdag 12 februari 2015.

De politie reageerde op een binnengekomen tip dat de eieren ten verkoop werden aangeboden in het ressort.

Een man en een vrouw werden voor heling opgepakt. Ze hadden de eieren gekocht van twee mannen die de zeeschildpadeieren hadden geraapt op het strand van Galibi.

Krapé is de lokale naam voor de soepschildpad of groene zeeschildpad (Chelonia mydas). Het is van de zeven soorten zeeschildpadden de grootste soort en heeft tevens het grootste verspreidingsgebied; de schildpad komt overal rond de evenaar voor.

Het is een bedreigde en beschermde diersoort.

Man gooit pan met hete groente over echtgenote

Vrouw met eerstegraads brandwonden in ziekenhuis opgenomen

Man zou echtgenote al 27 jaren mishandelen


Een 50-jarige man blijkt afgelopen maandag in het ressort Santodorp een pan met hete groente over zijn echtgenote te hebben gegooid. De vrouw liep hierdoor eerstegraads brandwonden op in het gezicht en op haar borsten. Dit bericht de Times of Suriname vandaag, donderdag 12 februari 2015.

De vrouw was een pan met groente aan het klaarmaken voor haar moeder. Ze haalde net de pan van het vuur toen haar man bij haar kwam, de pan pakte en de hete groente in het gezicht van zijn vrouw gooide. Ook bracht hij haar een vuistslag toe, in het bijzijn van hun 22-jarige dochter. Het echtpaar heeft drie kinderen. De man werd de volgende dag gearresteerd.

Politie-inspecteur Sander Claver, ressortcommandant van Santodorp bevestigt, dat de man in verzekering is gesteld en verdacht wordt van poging tot zware mishandeling.

De vrouw zou, aldus de krant, al 27 jaren door haar man worden mishandeld. Zij vroeg daarom een beschermingsbevel aan, zodat haar man niet meer in haar omgeving zou kunnen komen. Toen hij echter problemen kreeg met een van zijn benen, die in het gips moest, nam de vrouw hem, ondanks het beschermingsbevel, toch in huis om hem te ondersteunen tijdens het herstelproces. Maar, toen hij beter werd begon hij zijn vrouw weer te mishandelen.

Personeel stembureau verdient tussen Srd 350 en Srd 700

Voorzitter stembureau ontvangt Srd 700 en een 'handlanger' Srd 350


De Times of Suriname biedt haar lezers vandaag, donderdag 12 februari 2015, inzage in wat personeel van een stembureau op 25 mei, verkiezingsdag, kan verdienen. Iemand die fungeert als voorzitter van een stembureau zal Srd 750 incasseren, terwijl zijn of haar plaatsvervanger kan rekenen op Srd 650. Leden en plaatsvervangende leden kunnen Srd 600 tegemoet zien en een zogenoemde handlanger zal het moeten doen met Srd 530.

De voorzitter van een stembureau ontvangt per zitting Srd 140 en een plaatsvervanger Srd 130. Leden en plaatsvervangende leden zullen Srd 120 per zitting krijgen en een handlanger Srd 70.

'Op de dag van de verkiezingen zijn er vijf zittingen en daarom zullen de bedragen voor alle stembureaupersoneelsleden op die dag vijfmaal gelden', zegt adjunct secretaris Jo-Anne Kent van het districtscommissariaat Paramaribo-Zuidwest.

Kent stelt, dat zodra het personeel zich meldt voor instructies, dat gerekend wordt als een zitting. Het stembuspersoneel zal volgens haar zeker een keer of twee voor instructies worden opgeroepen.

Ze zegt verder, dat de personeelsleden op 25 mei van zes uur 's morgens tot zes uur 's avonds zullen moeten werken en vervolgens de uitgebrachte stemmen moeten gaan tellen. De dag van de verkiezingen is daarom gelijkgesteld aan vijf zittingen.

Volgens Kent zullen mensen die op een stembureau in het binnenland werken een hogere vergoeding ontvangen dan de mensen in de stad, in Paramaribo. Die mensen ontvangen daggelden, omdat zij langere afstanden moeten afleggen en diverse stembureaus alleen per boot of met een vliegtuig te bereiken zijn. 'Mensen die in het binnenland werken zullen zeker een paar dagen in het gebied moeten verblijven', aldus Kent.

Afgehakte hand lijkt gered.....

Chirurg in AZP hecht hand weer aan arm slachtoffer vechtpartij


De afgelopen maandag tijdens een vechtpartij tussen twee mannen op de hoek van de Indira Gandhiweg en Livornoweg bij een van de mannen afgehakte linkerhand is gered. Plastisch chirurg Marc Kioe-A-Sen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zegt dat vandaag, donderdag 12 februari 2015, in de Times of Suriname.

Indien deze week geen infectie, de hand lag in zand, dan is de kans dat de hand het volledig red groot. Na een maandenlang genezingsproces zou het slachtoffer in staat moeten zijn om met de hand weer te kunnen grijpen. Maar, alle functies van de hand zullen niet terugkeren, zo schrijft de krant.

Het slachtoffer zal intensieve handoefeningen moeten doen om weer gevoel in de hand te krijgen. In hoeverre de hand weer gebruikt kan gaan worden hangt af van het herstelproces en de therapie.

Als een afgekapt lichaamsdeel op een juiste wijze wordt bewaard kan het tot ongeveer zes uren zonder bloed nog worden aangehecht. Het reconstrueren van spieren, bloedvaten en pezen is de eerste stap in het genezingsproces. Herstel van pezen kan rond de twee weken duren, terwijl herstel van zenuwen maanden kan duren. Een belangrijke factor die ook een rol speelt in het genezingsproces is hoe het lichaam reageert.

Volgens de chirurg moet een afgekapt lichaamsdeel nooit in ijs geconserveerd worden, maar zo steriel mogelijk in een zakje met ijswater koel gehouden worden, om processen van afsterving te vertragen. Plaatsen in ijs zorg ervoor, dat de huid en de lagen er onder heel koud worden met als gevolg kapotte weefsels en het ontstaan van brandwonden.

Hoe op welke wijze, de hand afgelopen maandag naar het ziekenhuis werd vervoerd, vermeldt het artikel in de Times niet.

Archief Robin 'Dobru' Raveles overgedragen aan Nationaal Archief Suriname

(Bron foto: ministerie van Binnenlandse Zaken)
Weduwe dichter draagt archief over aan minister Leilis en nationaal archivaris


Het archief van de nationalistische dichter, schrijver en cultuurnestor Robin ‘Dobru’ Raveles’ is vandaag, donderdag 12 februari 2015, overhandigd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS). Yvonne Raveles-Resida, de weduwe van Dobru, heeft ceremonieel twee dozen met documenten en een aantal kunstwerken over gedragen aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken en nationaal archivaris Rita Tjien Fooh-Hardjomohamed. 

Dit gebeurde in de vergaderzaal van het NAS. 'Als dichter en voordrachtskunstenaar was Dobru de representant van het nationalisme. Hij heeft ongetwijfeld een belangrijke stempel gedrukt op onze samenleving. Verschillende  van zijn gedichten werden in diverse talen vertaald. Dobru stimuleerde velen tot schrijven in het Sranan en Surinaams-Nederlands en werd door velen nagevolgd, aldus minister Leilis tijdens zijn toespraak.

Hij haalde aan dat Dobru ook buiten Suriname, met name in het Caribisch gebied, van bijzondere waarde is. Een borstbeeld van hem werd op Cuba onthuld vanwege de band die hij met dat land had, tijdens het 'Fiesta del Fuego' van het afgelopen jaar, waar Suriname in de schijnwerpers stond.

Nu het archief van Dobru in handen van het NAS is, kan de samenleving volgens minister Leilis meer kennis over deze grote Surinamer opdoen.

Surinames honorair consul in Indiase deelstaat Maharashtra heeft eigen kantoor te Mumbai

Shaker Vayvengula zet zich in voor promotie van Suriname


Honorair consul Shaker Vayvengula voor Suriname in de Indiase deelstaat Maharashtra heeft nu officieel zijn kantoor in Mumbai. Het naambordje werd een week geleden onthuld in het hoofdkantoor van VCS Quality Services.

Hij heeft aangegeven, dat hij zich zal inzetten voor de promotie van Suriname, met name in het ondernemersleven in Maharashtra. Zijn aanstellingsbrief is op 6 februari in ontvangst genomen door ambassadeur Aashna Kanhai, namens de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin.

Mumbai is het financieel economisch centrum van India. Ambassadeur Kanhai zegt, dat de honorair consul voor Suriname zeker van enige betekenis zal zijn. Hij zal verder de Surinaamse ambassade in New Delhi ondersteunen.

Kanhai zegt, dat India een groot gebied is bekeken vanuit de bilaterale diplomatie en dat de ambassade niet in elke deelstaat van India aanwezig kan zijn. Honorair consuls zijn dan de aangewezen oplossing.

Ze wijst erop dat er een maximum van vier honorair consuls kan worden benoemd in verder afgelegen deelstaten, zoals die in Zuid-India en in het Westen en 'uiteraard Mumbai waar het financieel economisch centrum van het land ligt'.

Voor een goede oriëntatie laat ambassadeur Kanhai weten, dat het met het vliegtuig ruim twee uur duurt van Delhi naar Maharashtra. Vanuit Delhi naar Zuid-India is dat minimaal drie uren.

'In Maharashtra is de agrarische sector vrij goed ontwikkeld en is er een goed ondernemersbestand in Mumbai, waardoor de benoemde honorair consul investeringen richting Suriname zal kunnen aantrekken.' Ze wijst erop dat Vayvengula als zakenman een goed netwerk heeft. Hij is een 'faciliterend instrument' bij het contact tussen de ambassade en het bestuur van de deelstaat.

Statenfracties MAN en MFK op Curaçao wil informatie over status luchtvaart

Overheid zou onvoldoende aandacht hebben voor categorie 1-status Curaçao


Hoe staat het met de upgrading van de luchtvaart volgens de normen van de Amerikaanse burgerluchtvaartautoriteiten FAA en de internationale luchtvaartautoriteiten ICAO? De MAN- en MFK-fracties in de Staten van Curaçao willen informatie over laatste de stand van zaken hieromtrent in een vergadering van de Centrale Commissie van de Staten, aldus de Amigoe vandaag, donderdag 12 februari 2015.
 
De MFK en MAN zijn bezorgd over mediaberichten die aangeven, dat de overheid niet genoeg aandacht besteedt om de categorie 1-status op het gebied van de burgerluchtvaart terug te krijgen. 'Het is bekend dat zonder een categorie 1-status Curaçao de luchtvaartconnecties met de Verenigde Staten niet kan uitbreiden wat de groei van het toerisme uit de VS belemmerd', stellen de fracties in een brief aan de Statenvoorzitter.

Volgens de twee fracties heeft de minister belast met verkeer en vervoer, Earl Balborda (PNP), in augustus 2013 met veel tamtam bekendgemaakt dat een van de grootste experts op het terrein van de burgerluchtvaart was aangetrokken en dat Curaçao spoedig weer de categorie 1-status zou verkrijgen. 'Dit heeft de minister eind 2013 herhaald tijdens de behandeling van de begroting voor 2014.'

De twee fracties wijzen erop dat we anderhalf jaar verder zijn en dat ze willen weten hoe het staat met de upgrading van de luchthaven. Ook vragen ze naar de stand van zaken omtrent de wetgeving over de burgerluchtvaart die nog steeds niet naar de Staten is gestuurd.

In 2008 heeft de ICAO aan de toenmalige regering van de Nederlandse Antillen aangegeven dat Curaçao niet voldeed aan de door hun gestelde regels en normen. Dit rapport en het feit dat Curaçao de status van autonoom land binnen het Koninkrijk had gekregen, was reden voor de FAA om een onderzoek te verrichten. Eind 2011 is de FFA tot de conclusie gekomen dat Curaçao niet aan hun regels en normen voldeed en hebben ze Curaçao teruggezet naar categorie 2, aldus de MAN- en MFK-fracties.

De Curaçaose economie zit in het slop en alle ogen zijn gericht op de overheid om maatregelen te nemen om het tij te keren, schrijven de fracties in een brief aan de voorzitter van de Staten. Een van de economische sectoren waarbinnen volgens hen meer activiteit kan worden gecreëerd is de toeristische sector, maar belangrijk hierbij is dat er goede luchtvaartconnecties zijn, aldus de MFK en MAN.

Vorig jaar november zei Balborda dat Curaçao op schema lag om zijn categorie 1-status op het gebied van burgerluchtvaart terug te krijgen en dat naar verwachting de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit (CBA) in het vierde kwartaal van 2015 klaar zou zijn om Curaçao opnieuw te laten toetsen door de FAA.
Om de categorie 1-status terug te krijgen is het noodzakelijk dat de wetgeving voor de luchtvaart aangepast wordt. Verder moet er voldoende personeel zijn en dient de financiële structuur op orde te zijn.

NPS op jacht naar een verloren zetel in Sipaliwini

Oud-NPS parlementslid Abauna wil zetel terug

Indien regeermacht wil NPS oud elektrificatieplan binnenland afronden


De Nationale Partij Suriname (NPS) gaat er alles aan doen om tenminste één van haar oude zetels in Sipaliwini terug te winnen. Voormalig NPS-parlementariër Leendert Abauna is er zeker van dat zijn mensen een andere ontwikkelingskoers willen zien op voornamelijk de gebieden onderwijs, volksgezondheid en elektrificatie. Dat bericht vandaag, 12 februari 2015, het Dagblad Suriname.

NPS wil bij het verwerven van regeermacht een oud elektrificatieplan in het binnenland afronden. In bijvoorbeeld Pokigron was een proefproject gestart door oud-minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen om de samenleving 24 uur per dag te voorzien van energie. ‘Ook op Gujaba was een aanvang gemaakt, maar de huidige regering heeft alles verwaarloosd. En de mensen willen de NPS terug om de zaak af te ronden’, aldus Abauna.

Ook op onderwijsgebied gaat het volgens hem mis. Het zogenaamde naschoolse project werkt niet voor vele dorpskinderen, die na school naar huis gaan en geen zin hebben terug te keren. Volgens Abauna werkt het gebrek aan stroom in de nacht negatief op de voorbereidingen die leerkrachten moeten treffen voor het geven van goed onderwijs.

Het oud-lid van De Nationale Assemblee weet nog niet zeker of hij op de kandidatenlijst van V7 terechtkomt. Wel is hij zeker van de stemmen van zijn eigen dorp. ‘Ik ben geboren en getogen in Gujaba. Ik ben de tweede bewoner die voor het MULO is geslaagd. We gaan niets aan het toeval overlaten. De NPS komt zeker met tenminste een zetel.’

Politie neemt dienstwapen agent in beslag

Agent mishandelt echtgenote en bedreigt haar met dienstwapen


Het dienstwapen van een politieagent, een zekere V., is gisteren door inspecteur Jerry Djamat van het Korps Politie Suriname in beslag genomen, zo bericht vandaag, donderdag 12 februari 2015, het Dagblad Suriname. 

Uit het onderzoek blijkt dat de echtgenote van de politieagent een telefonische melding had gedaan van mishandeling rond half zes 's middags. De politie van Nieuwe Haven ging naar een adres in de Beterwonenstraat en daar bleek dat betrokkene een agent van politie is.

Volgens de vrouw had haar man haar slagen toegebracht en haar met zijn dienstwapen bedreigd. De politie bracht beide partijen naar het bureau voor verhoor.

In het belang van het verdere onderzoek heeft de politie het wapen van de agent in beslag genomen.  Beide personen werden na verhoor heengezonden.

Vrouw (26) pleegt zelfmoord en vergiftigt haar twee kinderen (8 en 2)

Moeder dient zichzelf en twee jonge kinderen verdelgingsmiddel toe


De 26-jarige Shakita Kaulesar-Ramsaroop heeft gistermiddag zichzelf en haar twee minderjarige dochtertjes van 8 jaar en 2 jaar een mengsel van een verdelgingsmiddel en tabletten toegediend. 

De politie van het bureau Santo Boma laat vandaag, donderdag 12 februari 2015, via het Dagblad Suriname weten, dat de vrouw vanochtend in het ziekenhuis is overleden.

De kinderen zijn ter verpleging opgenomen en zouden zich volgens de politie in kritieke toestand bevinden. Het familiedrama vond plaats in een zijstraat van de Welgedacht A-weg.

Het vermoeden bestaat dat de handeling van de moeder gezocht moet worden in de relationele sfeer. Haar echtgenoot bevindt zich in het buitenland, meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie suriname.

Geen stroom 's morgens 13 februari in bijna geheel Saramacca en delen Wanica

De twee te vervangen isolatoren.
EBS voert werkzaamheden uit aan transmissienetwerk en snoeiwerkzaamheden....


Vrijwel geheel district Saramacca zal morgenochtend tussen acht uur en tien uur geen elektriciteit hebben. De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) moet twee isolatoren op het transmissienetwerk dat naar Saramacca leidt, verwisselen. De afdeling 'Distribution' gaat tussen acht uur en drie uur 's middags kap- en maaiwerkzaamheden verrichten om het elektriciteitsnetwerk in Saramacca en Wanica te ontdoen van takken en bomen. Diverse gebieden zullen dan ook uitgeschakeld worden, aldus de EBS vandaag, donderdag 12 februari 2015, in een persbericht.

De EBS ontdekte tijdens reguliere inspectiewerkzaamheden, dat de twee isolatoren kapot zijn. Bij het niet verwisselen van deze net-componenten kan bij elke calamiteit een zeer onoverzichtelijke, onveilige en onstabiele situatie ontstaan, aldus het bedrijf.

De EBS is daarom gedwongen om deze schade zo snel mogelijk op te heffen.

De transmissiemast bevindt zich echter op een plek die moeilijk bereikbaar is voor een hoogwerker. EBS-medewerkers zullen op een inventieve manier de isolatoren op de masten verwisselen. De EBS heeft in planning om binnen twee uren dit werk op te leveren.

Voor meer informatie over deze gebiedsstoring kan 1×24 uur gebeld worden naar de klantcontactcenter van de EBS op het nummer 175.

Nieuwe districtscommissaris Para wil beste organisatie verkiezingen van districten

(Bron foto: Commissariaat Para)
69-Jarige John de la Fuente een districtscommissaris met ervaring


De nieuwe districtscommissaris van Para, John de la Fuente (69), is van plan de beste verkiezingsorganisatie te hebben van alle districten. Hij is gisteren beëdigd als voorzitter van het hoofdstembureau van Para. Zijn belangrijkste taak is de organisatie van de verkiezingen, zo bericht het commissariaat van Para vandaag, donderdag 12 februari 2015.

De la Fuente is in het verleden al als districtscommissaris werkzaam geweest in Commewijne, Wanica en Marowijne. Hij was van 1997 tot 2000 werkzaam te Commewijne.

Nadat dsitrictscommissaris Mohamad Kasto, die Jerry Miranda had opgevolgd die naar Paramaribo Noord-Oost was gereshuffeld, aangaf, dat hij zich door ziekte niet optimaal zou kunnen inzetten, werd uiteindelijk De la Fuente gevraagd om de verkiezingen in Para te leiden.

De la Fuente heeft gisteren na zijn installatie direct het district Para bezocht en heeft kennisgemaakt met het Managementteam van het commissariaat. Het team van Para heeft de hem alle ondersteuning toegezegd. 

Skydiven boven Curaçao

(Bron foto: Skydive JJump Curaçao)
Skydive JJump onderzoekt of er voldoende animo is


Sinds fagelopen dinsdag kan boven Curaçao uit een vliegtuig worden gesprongen. Het bedrijf Skydive JJump Curaçao kreeg hiervoor om vier uur 's middags toestemming en een half uur later was al de eerste sprong, met een passagier, uit een Cessna 172. 

Tot 20 februari kost een sprong 350 dollar, inclusief foto’s en video. In die periode wil oprichter Junior Janzen de animo voor skydiven op Curaçao onderzoeken. Als die voldoende is wordt een definitief tarief vastgesteld.

Hardeo Ramadhin: 'RO-minister moet geen struisvogelpolitiek spelen'

'Districtscommissarissen op matje roepen als ze boekje te buiten gaan'

'Dc Pollack in Commewijne is bezeten van de paarse kleur'


‘De RO-minister moet geen struisvogelpolitiek spelen. Hij moet de districtscommissarissen (dc's) op het matje roepen wanneer ze hun boekje te buiten gaan’, zegt oud-districtscommissaris en politiek analist Hardeo Ramadhin vandaag, donderdag 12 februari 2015, in het Dagblad Suriname. 

Het compendium voor de dc’s schrijft de taken en bevoegdheden van de dc’s voor, verdeeld over 24 artikelen. Er is nergens opgenomen, dat de dc partijpolitieke activiteiten moet ontplooien. ‘Er staat ook nergens aangegeven dat de dc een verlengstuk is van een politieke partij en propaganda moet voeren.’ Integendeel, de dc moet zorg dragen voor orde, rust en harmonie in zijn district onder de burgers.

‘Maar we zijn een nieuw tijdperk ingegaan’, stelt Ramadhin wanneer hij de gedragingen van bepaalde dc’s onder de loep neemt. Zij schromen er niet voor om op politieke podia te komen voor het maken van propaganda.

De dc van Commewijne, Remy Pollack, die de vier zetels in zijn district heeft beloofd aan de NDP, maakt zelfs propaganda met zijn dienstvoertuig. In de middaguren legt hij huis aan huis bezoeken af met zijn dienstvoertuig. ‘Het is gewoon verschrikkelijk. Die man is zo bezeten van de paarse kleur’, zegt Ramadhin. Het verbaast hem des te meer dat RO-minister Stanley Betterson niet corrigerend optreedt.

Dergelijke gedragingen brengen de betrouwbaarheid van een dc ernstig in gevaar. ‘Die man is burgervader, hij is symbolisch de vader van elke burger in het district, niet alleen van de NDP’ers.’

Ramadhin stelt, dat de dc zijn politieke voorkeur mag hebben, maar deze niet openlijk moet tentoonstellen. Hij moet het vertrouwen kunnen winnen van elke burger, ongeacht welke politieke kleur deze heeft. ‘Want het moment dat de objectiviteit en het vertrouwen in een dc zijn geschaad, kan hij zijn koffer pakken en wegwezen.’ Ook het feit dat de dc’s tot voorzitters worden benoemd van de hoofdstembureaus, maakt Ramadhin ongerust. Er zou namelijk helemaal geen sprake zijn van objectiviteit en onpartijdigheid.

Ramadhin zegt verder, dat de districtscommissaris respect moet afdwingen indien hij als oprechte burgervader de gemeenschap erop attendeert om haar burgerplicht te vervullen door naar de stembus te gaan en inzage te plegen in de kiezerslijsten. ‘Dan pas zal een dc respect afdwingen, wanneer hij zijn burgers stimuleert en voorlichting geeft, zodat ze hun burgerplicht vervullen, en niet door propaganda te maken voor een politieke partij.’

Taams Kliniek moet 1.8 miljoen gulden van het Land Curaçao ontvangen

Taams Kliniek wint Kort Geding


Het Land Curaçao moet 1,8 miljoen gulden aan de Taams Kliniek betalen. Dat heeft de rechtbank gisteren bepaald in een Kort Geding, aangespannen door de kliniek tegen het Land. Het gaat om een voorschot voor de door Taams uitgevoerde oogoperaties, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 12 februari 2015.

De operaties werden door de kliniek onder de kostprijs uitgevoerd, maar met de belofte van het Land dat ze tegemoet zouden worden gekomen, maar die tegemoetkoming bleef uit. Ten onrechte, stelt de rechter nu.

Het Land stelde tijdens het Kort Geding, dat er geen toezeggingen gedaan zouden zijn aan het ziekenhuis dat de tarieven die door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) worden uitgekeerd, zouden worden aangepast. Maar, dat schuift het gerecht ter zijde. Volgens de rechter kon Taams redelijkerwijs verwachten dat tariefsverhoging en/of een vorm van compensatie zou plaatsvinden.

'Er is immers langdurig over dat onderwerp gesproken tussen partijen, het is schriftelijk bevestigd vanuit het Land en enige compensatie heeft ook daadwerkelijk plaatsgevonden.' Taams kreeg namelijk in 2013 en 2014 een voorschot van de SVB van in totaal drie miljoen gulden. Maar, ook het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) kreeg een voorschot. In 2008 van zeven miljoen gulden, in 2009 vijf ton, in 2010 1,7 miljoen gulden en in 2011 zeven ton.

De rechtbank is daarom van oordeel, dat het Land in strijd met het zorgvuldigheidsbeginsel en het verbod op willekeur heeft gehandeld jegens Taams. De rechter: 'Het Land lijkt op twee gedachten te hinken. Enerzijds wordt aan Taams vergund om gezondheidszorg te verlenen en wordt Taams ook financieel tegemoetgekomen en anderzijds wordt het standpunt gehuldigd, dat Taams niet van belang is voor de verlening van gezondheidszorg op Curaçao, zoals door het Land naar voren is gebracht.' De rechtbank vindt dan ook dat het Land onrechtmatig handelt ten opzichte van het ziekenhuis.

Conservation International Suriname wil in uiterste zuiden Suriname een beschermende corridor

Goudwinning en houtkap zijn bedreigend voor biodiversiteit en inheemse gemeenschappen

Bewoners van Kwamalasamutu en granman Alalaparu Asongo bekijken een kaart van het gebied.
CI Suriname wil oprichting 'South Suriname Conservation Corridor'


Goudwinning en houtkap vormen een directe bedreiging voor zowel de unieke ecosystemen als de lokale gemeenschappen in het ongerepte zuiden van Suriname. Conservation International Suriname (CIS) gaat daarom op 16 februari 2015 samen met het WWF Guianas, het Amazon Conservation Team en de Surinaamse overheid een dialoog aan met belanghebbenden om een gedeelde visie tot stand te brengen over de oprichting van een South Suriname Conservation Corridor. Het doel van de dialoog, die op 5 maart wordt afgerond, is om een brede consensus hierover te bereiken die in een gemeenschappelijke slotverklaring kan worden vastgelegd, aldus CIS vandaag, donderdag 12 februari 2015, in een persbericht.

Suriname is één van de groenste landen ter wereld. Het zuidelijke deel van Suriname heeft een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke rijkdom, zoals primair bos, biodiversiteit, zoetwatervoorraden en cultureel erfgoed. Een groot deel van het zuiden is onontgonnen en geïsoleerd. Maar, het isolement dat de zuidelijke ecosystemen van Suriname heeft beschermd, verdwijnt in toenemende mate door de vele reële bedreigingen zoals goudwinning en houtkap.

De oprichting van een South Suriname Conservation Corridor (SSCC) dient ter bescherming van grote delen van ongerept tropisch bos met belangrijke ecosysteemdiensten gelegen in zuidelijk Suriname. Het koppelen van de SSCC met het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR) zal uiteindelijk zorgen voor de bescherming van twee derde van Suriname’s hoofdwateren en een aantal van de meest ongerepte rivieren op aarde. Het grootste deel van het water in de rivieren van Suriname is afgeleid van deze brongebieden.

Bescherming van dit gebied zal zorgen voor continuïteit in de aanvoer van schoon water en belangrijke voordelen opleveren voor het gebruik van water stroomafwaarts, met inbegrip van hernieuwbare energie, landbouw, toerisme, en drinkwatervoorzieningen. Tot slot zal de bescherming van het zuiden van Suriname het tegengaan van klimaatverandering ondersteunen.

Inmiddels heeft juridisch en wetenschappelijk onderzoek plaatsgevonden om beleidsopties te identificeren en om het toekennen van een beschermde status aan zuid Suriname vanuit een wetenschappelijk oogpunt te rechtvaardigen.

Politicoloog Breeveld: 'Districtscommissaris als voorzitter hoofdstembureau is achterhaald en riskant'

'Tijd voor instelling onafhankelijke verkiezingsautoriteit'


De districtscommissaris (dc) als voorzitter van het hoofdstembureau in zijn of haar district is achterhaald en zelfs riskant, omdat hij of zij door de zittende regering wordt benoemd en ontslagen. Reden genoeg voor de instelling van een onafhankelijke verkiezingsautoriteit, aldus politicoloog Hans Breeveld vandaag, donderdag 12 februari 2015, in de Ware Tijd.

De dc's zijn gisteren tot voorzitter van het hoofdstembureau in hun district beëdigd. De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer Van Dijk-Silos, hamert al jaren op deze ongewenste situatie.

Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken vindt echter dat men zich erin moet berusten dat het wettelijk nu eenmaal zo is. 'Regeringen komen en gaan. Ze plaatsen hun eigen mensen en wij moeten ermee leren leven.'

Of er ooit nog een onafhankelijke verkiezingsautoriteit komt weet Leilis niet. 'Dat is des regering en De Nationale Assemblee. Er moet nieuwe wetgeving komen.'

Breeveld adviseert ook, dat dc's, gezien hun rol als onafhankelijke partij, niet steeds hun politieke kleur bekendmaken. Onpartijdig overkomen bij burgers wordt dan moeilijk. 'Je moet juist elke schijn van bevooroordeling van je afschudden', aldus Breeveld.

Het gaat beter met de persvrijheid in Suriname

Suriname stijgt twee plaatsen in jaarlijkse index Verslaggevers Zonder Grenzen


Suriname neemt de 29e plaats in in de jaarlijkse index van de internationale organisatie Verslaggevers Zonder Grenzen die vandaag, donderdag 12 februari 2015,  bekend is gemaakt. In 2014 bezette Suriname nog plaats 31 van in de totaal 180 landen.

In het Caribisch gebied scoort Jamaica het beste met plaats 9. Guyana bezet plek 62 (5 plaatsen gestegen in vergelijking met 2014) en Brazilië 99, een stijging met 12 plaatsen.

Terroristische groeperingen hebben ervoor gezorgd dat de persvrijheid wereldwijd flink verslechterd is. De organisatie constateert dat in 2014 wereldwijd 3.719 schendingen van de persvrijheid zijn geweest, een stijging van 8 procent.

Het hoofd van de organisatie verklaart tegenover het Franse persbureau AFP, dat de stijging wordt veroorzaakt door de opkomst van terreurgroepen als Islamitische Staat en Boko Haram. 'Die gedragen zich als nieuwe despoten.'

Nederland staat met op de vierde positie van landen met de meeste persvrijheden en moet Denemarken, Noorwegen en Finland boven zich dulden. In 2013 stond Nederland nog op de tweede plaats.(Red. De Surinaamse Krant)

André Misiekaba (NDP): 'VHP niet opgewassen tegen NDP'

Misiekaba tracht met cijfers aan te tonen dat NDP groter is dan VHP......


De NDP is de enige partij die in staat geweest is om bij de laatst gehouden verkiezingen (2010) in alle 10 kiesdistricten zetels te halen. Geen enkele partij of partijcombinatie is in staat geweest dat te doen. Zoals u weet heeft de Mega Combinatie (MC) bij de verkiezingen van 2010, 23 zetels behaald, waarvan 18 door de NDP. Na opschuiving van dhr. Bouterse is dhr. Ramnandanlal DNA-lid geworden. 

Hierdoor heeft de NDP binnen de Mega Combinatie nu 17 zetels. De verdeling naar district zag er na de verkiezing als volgt uit:
Paramaribo: 6
Sipaliwini: 1
Brokopondo: 1
Nickerie: 1
Saramacca: 1
Marowijne: 1
Coronie: 1
Wanica: 3
Para: 2
Commewijne: 1

Verkiezingen 2005
Bij de verkiezingen van 2005 had de NDP DNA leden uit 8 districten. In Marowijne en Commewijne had de partij geen zetel. Zie daar de groei in 2010.
De breakdown van het aantal zetels in 2005 zag er als volgt uit:
Paramaribo: 5
Sipaliwini: 2
Brokopondo: 2
Nickerie: 1
Saramacca: 1
Marowijne: 0
Coronie: 1
Wanica: 2
Para: 1
Commewijne: 0
Totaal 15 zetels

Na de splitsing van de NDP in 1999/2000 viel de partij terug in aantal zetels. Vanaf 2005 heeft de partij zich hersteld en is een niet te stuiten groei op gang gebracht.

VHP's etnische politiekvoering
De VHP daarentegen heeft nooit in alle districten zetels kunnen halen. Dit vanwege de etnische politiekvoering die deze partij voorstaat. Wat dit punt betreft is de VHP niet in staat gebleken, ondanks de kennis die zij in huis heeft, om zich los te rukken van de traditionele etnische politiekvoering. Alhoewel er anders beweerd wordt, is de VHP in dit opzicht geen nationale partij. Sterker nog, zij is op dit moment de meest etnisch georiënteerde partij in Suriname. Kijkt u maar hoe zij mensen kandideren en wie zij kandideren op DNA, DR en RR niveau. Kijkt u naar de DNA leden. Wie hebben ze door de jaren heen hoge politieke functies (ministers, directeuren, onderdirecteuren, diplomaten, DC's enz.) gegeven?
De traditionele etnische oriëntatie, belemmert groei. Dat hebben ze blijkbaar nog niet door in de VHP. Want het betekent dat er alleen getrokken kan worden uit één segment van de samenleving. Andere segmenten voelen zich buiten gelaten of op z'n minst voelen zij zich niet aangetrokken. Ook omdat zij weten dat zij niet aan bod zullen komen.

VHP geen partij voor de NDP
Zoals gesteld in mijn titel is de VHP geen partij voor de NDP. De NDP die duidelijk wel een nationale (multi-etnische) en moderne partij is, heeft haar structuur zodanig ingericht dat alle Surinamers ongeacht ras, geloof of etniciteit, zich aangetrokken voelen. In de partij worden alle segmenten van de samenleving ingezet. Kijk maar naar de 17 personen tellende NDP fractie in DNA. Daarin zijn alle groepen die Suriname rijk is, vertegenwoordigd!!! Ik denk dat dit de weg is die wij moeten gaan: "hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand."
Naast het inspirerend leiderschap dat de voorzitter van de partij, dhr. Bouterse, ten toon spreidt, speelt de nationale oriëntatie van de partij een hele belangrijke rol in de gestadige groei van de partij.

Aantal DNA zetels NDP en VHP vanaf 1987
1987 - NDP 3; VHP 18
1991 - NDP 12; VHP 8
1996 - NDP 16; VHP 9 (na overloop 5)
2000 - NDP 7 (na splitsing); VHP 8
2005 - NDP 15; VHP 8 (7 na opschuiving Sardjoe)
2010 - NDP 18 (17 na opschuiving Bouterse); VHP 8

Zoals hierboven vermeld haalde de NDP in 2005 15 zetels. De VHP had toen 8 zetels. De NDP was dus bijna 2 maal groter dan de VHP. Anders gezegd: als we de 15 zetels van de NDP gelijk stellen aan 100%, had de VHP met 8 zetels, 53% van het aantal zetels van de NDP. Bij de laatste verkiezingen is de NDP (100%) meer dan 2 keren zo groot als de VHP (47%). Meer nog de NDP (17 zetels) is op dit moment groter dan heel Nieuw Front (14 zetels).

Er zijn slechts 2 perioden waarin de VHP groter was dan de NDP. Bij de verkiezingen van 1987 heeft Front (40 zetels) de NDP (3 zetels), die een paar maanden voor de verkiezingen werd opgericht, letterlijk en figuurlijk verpletterd. De VHP had 18 zetels. In de verkiezingen daarop klom de NDP naar 12 zetels. VHP zakte met 10 zetels naar 8 zetels. In 1996 groeide de NDP verder naar 16 zetels. De VHP bleef steken op 9. Het werd 4 zetels na de oprichting van de BVD.
Na de scheuring van NDP in 1999/2000 slonk het aantal zetels naar 7. De VHP kreeg toen 8 zetels. De rest van het verhaal is bekend.

VHP niet de tegenhanger van de NDP (daarvoor is zij te klein)
We kunnen nogmaals gerust concluderen dat de VHP geen partij is voor de NDP. Zelfs het NF is bij de verkiezingen van 2010 niet in staat gebleken de NDP te verslaan. Het Nieuw Front heeft zich proberen te hergroeperen in de V7 combinatie. Het is echter hetzelfde 'beestje' in een ander jasje gestoken. De verkiezingen gaan dus weer tussen de NDP en het Nieuw Front en niet tussen de NDP en de VHP! Ik hoop dat wanneer deze regering na 25 mei door mag gaan met regeren, zij het kiesstelsel zodanig wijzigt dat alle partijen alleen (en niet in combinatie) de verkiezingen ingaan. De werkelijke sterkte van alle partijen zal dan manifest zijn.

Kunstmatig in de strijd gehouden
Als ik de media, althans sommige media, volg, dan moet ik concluderen dat de VHP kunstmatig in de strijd wordt gehouden. Want wanneer de VHP steeds met de NDP wordt vergeleken, dan wordt eigenlijk aangegeven dat de VHP even sterk is als de NDP, wat dus niet waar is. Ik heb dat door middel van cijfers aangetoond. Nogmaals de NDP is meer dan 2 keren zo groot als de VHP (in zetels uitgedrukt). De NDP heeft DNA leden uit alle 10 districten, de VHP heeft DNA leden uit slechts 5 districten (Nickerie 1, Saramacca 1, Paramaribo 2, Wanica 3 en Commewijne 1). Zelfs in de zogenaamde traditionele VHP districten Nickerie en Saramacca is de VHP bij de 2 laatste verkiezingen niet verder gekomen dan 1 zetel. In Wanica heeft de NDP evenveel zetels als de VHP. De NDP heeft een nationale uitstraling, de VHP een etnische uitstraling.

Drs. André Th. Misiekaba

Van Dijk-Silos, voorzitter Kiesbureau: 'Mijn kritiek op lid Centraal Hoofdstembureau geen kritiek op imago president'

Minister Leilis: 'Iemand die fout gemaakt heeft moet weer kans krijgen'


De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, zegt vandaag, donderdag 12 februari 2015, op Starnieuws, dat haar kritiek op het beëdigen van een voormalig voorzitter van een hoofdstembureau als lid van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), geen schending betekent van het imago van de president. Zij vindt dat anderen die de voordracht hebben gedaan, beter zouden moeten weten. 

Van Dijk-Silos reageert op een opmerking van minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, die vindt dat Silos milder moet zijn in haar beoordeling van mensen. Iemand die een fout gemaakt heeft, moet weer een kans krijgen volgens Leilis, die ook lid was van het OKB, voordat hij minister werd.

Tijdens de vorige verkiezingen heeft de toenmalige voorzitter van het hoofdstembureau van Sipaliwini, districtscommissaris Raymond Landburg, de A Combinatie in de gelegenheid gesteld om na sluitingstijd nog handtekeningen te plaatsen op de kandidatenlijsten.


Silos zegt nu, dat zo iemand niet benoemd kon worden tot lid van het hoofdstembureau. Landburg zei op kritieken toen dat er niks aan de hand was. Het hoofdstembureau had destijds vergaderd over de situatie en besloot de politieke partijen ABOP, BEP en Seeka in de gelegenheid te stellen om de handtekeningen te plaatsen, omdat de stukken voor 15.00 uur waren ingediend. Het OKB leverde toen stevige kritiek op het hoofdstembureau Sipaliwini.

Landburg is nu voorgedragen door de ABOP als lid van het CHS. Na goedkeuring van Leilis, heeft de president de voordrachten geaccepteerd. Leilis vindt dat de kritiek van Silos het imago van de president schendt.

Silos stelt echter, dat verkiezingen de ruggengraat zijn van de democratie. Hiermee moet niet gesold worden om partijbelangen. Landburg heeft in 2010 het OKB geen toegang verschaft tot het hoofdstembureau om zijn werk te doen. Politieke partijen hebben nog de volgende dag de lijst getekend.

'Zo'n persoon moet verbannen worden uit het korps. Die persoon is ongeschikt om met de issue verkiezingen te maken te hebben. Dit mag mij zorgen baren', aldus Silos. Zij vindt dat kritiek hebben op zaken, geen persoonlijke aanval is. Het gaat om principes bij haar. Silos en Leilis zijn het met elkaar over eens dat er eerlijke verkiezingen gehouden zullen worden. Met de beëdiging van de hoofdstembureaus zijn alle instituten nu in de starblokken.

Boekje met verbeeldende 'plaatjes' moet goudzoeker tot nadenken zetten over kwikgebruik

Stichting denkt met boekje porknokkers tot andere gedachten te kunnen brengen.....


De Stichting Ontwikkeling Radio en Televisie Suriname (SORTS) heeft een boekwerk ‘Wroko yu gudu wan betre fasi' uitgebracht speciaal voor kleinschalige goudzoekers en bestaat overwegend uit plaatjes om meer tot hun verbeelding te spreken. Hiermee denkt de stichting porknokkers te kunnen bewegen om af te stappen van het gebruik van kwik, terwijl het merendeel van de kleinschalige goudzoekers goed bekend is met de alternatieve milieuvriendelijke winningsmethoden, maar de financiën niet hebben om daarop te kunnen overstappen.

In het boekwerk worden kwikvrije goudwinningsmethoden en milieuvriendelijke alternatieven afgebeeld, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 12 februari 2015.

Stichtingsvoorzitter Loes Trustfull ziet met continue voorlichting wel kans op een overwinning in de strijd tegen kwikgebruik. 'We moeten hen tot verantwoorde en slimme ondernemers maken, want die onderneming draait nu niet goed. Bijna alle kleinschalige goudzoekers gebruiken kwik', zegt ze. 

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, aan wie gisteren het eerste exemplaar werd overhandigd, zei dat kwik zelf niet het probleem is, maar de wijze waarop het wordt gebruikt. Hij riep de illegale goudzoekers op om zich te registreren. Ook een vertegenwoordiger van de bank (van welke bank vermeldt de Ware Tijd niet) deed die oproep. Dit is belangrijk in het proces om de doelgroep financieel bij te staan in het gebruik van milieuvriendelijke goudwinningsmethodes.

De Commissie Ordening Goudsector heeft ooit voorgesteld een fonds in het leven te roepen, waarop kleinschalige goudzoekers een beroep zouden kunnen doen voor het financieren van de aanschaf van milieuvriendelijke goudwinningsapparatuur. Dat fonds is nooit van de grond gekomen....

Het boek is onderdeel van een anti-kwikcampagne die verder bestaat uit voorlichtingsprogramma's via de media en trainingen. Dit alles wordt gefinancierd door de Suriname Environmental and Mining Foundation. De distributie zal via goudmaatschappijen en de Commissie Ordening Goudsector geschieden, omdat zij het meest in contact zijn met de porknokkers en de Braziliaanse goudzoekers, de garimpeiros.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

NDP hoopt verkiezingen te kunnen winnen met behulp van de vlag....

Goslar een nieuw NDP-partijcentrum? (Bron foto: Dagblad Suriname)
Surinamerivier tussen Paramaribo en Meerzorg kleurt paars

'Boothouders niet geïntimideerd of gechanteerd door NDP'


De NDP heeft de verkiezingsstrijd uitgebreid naar de Surinamerivier. Op de meeste boten die de route Paramaribo-Meerzorg onderhouden, wappert een vlag. Ook de oude gezonken Goslar lijkt 'slachtoffer' te zijn geworden van de paarse partij. Voor Starnieuws vandaag, donderdag 12 februari 2015, kennelijk reden genoeg voor een video en bijbehorend artikeltje.

Het lijkt erop dat de NDP vlaggen, zonder boodschap, nodig heeft in aanloop naar de verkiezingen om vermeende kiezers te werven.....


De Belangenorganisatie Veerboten in Commewijne (BVC), met als voorzitter Michel Nathoe, ontkent vandaag in het Dagblad Suriname overigens, dat de boothouders bij de oversteek Paramaribo-Meerzorg gechanteerd en geïntimideerd zouden worden om NDP-vlaggen op hun boten te zetten. 

Volgens Nathoe is dit verhaal verzonnen door een politicus uit Commewijne. Volgens deze politicus zouden de subsidiegelden van de boothouders stopgezet worden, als ze geen NDP-vlaggen zouden laten wapperen op hun vaartuig. ‘Dit is een pertinente leugen en riekt naar stemmingmakerij’, aldus Nathoe.

Hij stelt dat zijn organisatie op basis van onderzoek en gepresenteerde cijfers met de regering is overeengekomen dat ook deze sector van dienstverlening in aanmerking dient te komen van brandstofsubsidie. ‘Dus het is geen cadeau of extraatje voor de boothouders. Het is puur een voortvloeisel van het beleid van de regering Bouterse/Ameerali. De boothouders hebben er recht op en er wordt geen politiek hiermee bedreven.'

Raad van Ministers keurt nieuwe organisatiestructuur KPS goed

Voorzitter Politiebond blij met inspanningen minister Belfort

ABOP-leider Brunswijk krijgt ook bedankje van Robby Ramjiawan


De nieuwe organisatiestructuur van het Korps Politie Suriname (KPS) is gisteren in de Raad van Ministers goedgekeurd. De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, Robby Ramjiawan, bevestigt dit vanochtend, donderdag 12 februari 2015, op Starnieuws.

Er zal een nieuw traject uitgestippeld worden. Het gaat om de goedkeuring van de formatiestaat voor officieren en hun voordracht tot bevordering. Ook de aanstelling van een aantal officieren in nieuwe functies moet nog geschieden.

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie had twee weken geleden de vakbond beloofd, dat hij alles in het werk zou stellen om de nieuwe structuur goedgekeurd te krijgen. Hij was er niet over te spreken, dat de korpsleiding hem zou hebben overgeslagen en naar de president was gestapt in deze kwestie. Het leek erop dat de vakbond en het ministerie in conflict zouden raken met elkaar. De minister zou ook onder druk gezet zijn door ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk om de door de korpsleiding ingediende nieuwe organisatiestructuur niet in orde te maken.

In opdracht van president Desi Bouterse werd drie jaar geleden een consultant ingehuurd om het KPS door te lichten en een nieuw inrichtingsplan te schrijven. In januari 2014 was de consultant klaar en had hij de nieuwe structuur aangeboden aan de regering. Per 1 januari 2015 moest de herinrichting in werking treden.

Ramjiawan zegt nu blij te zijn met de inspanning van de bewindsman. 'Ik ben geen voorstander van conflicten met de werkgever. Wij hebben begrepen dat ABOP-voorzitter Brunswijk eveneens een behoorlijke bijdrage heeft geleverd aan de oplossing. Brunswijk heeft kennelijk beseft, dat hij voor grotere uitdagingen staat als leider van een grote politieke partij en dat de ruzie met de politie en politiebond hem niet veel goeds zou doen.'

De bondsvoorzitter bedankt Brunswijk voor zijn bijdrage en zal zijn dank nog schriftelijk uitbrengen. Ramjiawan heeft ook begrepen, dat er goede werkafspraken zijn gemaakt tussen de minister en de korpsleiding. Bij dat gesprek waren vicepresident Robert Ameerali en Brunswijk, als voorzitter van de vaste commissie van Justitie en Politie in De Nationale Assemblee, aanwezig.