vrijdag 20 februari 2015

Sportredacties ABC, Garuda, ATV en QN-Sports brengen weer SVB-nieuws

Desney Romeo, sportpresentator bij ABC.
Berichtgeving hervat voor sporters en sportliefhebbers

'Gedrag SVB-voorzitter Krishnadath zeer onbehoorlijk en respectloos'

'Overige bestuursleden SVB doen alsof hun neus bloedt'


De sportredacties van de zenders ABC, Garuda, QN-Sports en ATV brengen weer nieuws van de Surinaamse voetbalbond (SVB). Uit ontevredenheid over 'het zeer onbehoorlijk gedrag van met name SVB-voorzitter John Krishnadath', hebben de sportredacties de afgelopen twee weken geen SVB-nieuws gebracht. De sportredacties verklaren vandaag, vrijdag 20 februari 2015, in een gezamenlijk persbericht, uit verantwoordelijkheid naar de sporters en sportliefhebbers de berichtgeving te hervatten.

Desney Romeo (ABC), Gary Sordjo (Garuda), Quaraisy Nagessersing (QN-Sports) en Marciano Zalman (ATV) stellen in hunn persbericht, dat de SVB-voorzitter al enkele weken bezig is om, zonder enige reden, de sportredacties van voornoemde stations respectloos te behandelen.

'De heer Krishnadath vergeet in zijn onbesuisde egoïstische bui, dat dit wel de stations zijn, die de voetbalsport in hun programma’s het meest belichten. Hij schroomt er niet voor om in zijn commentaren heel wat halve waarheden en hele leugens te verkondigen.'

De sportredacteuren schrijven het jammer te vinden, dat de overige bestuursleden van de SVB 'doen alsof hun neus bloedt, of de voorzitter ondersteunen in zijn onbegrijpelijk gedrag'.

Het gedrag van Krishnadath zou vaker besproken zijn door mediabedrijven, vooralsnog zonder resultaat.

'Wij blijven het gedrag van deze voorzitter van de SVB, die realistisch beschouwd slechts een passant is, nadrukkelijk volgen en gaan over tot de orde van de dag', aldus de sportpresentatoren.

Leerkracht en zes leerlingen dodelijk verongelukt in Guyana

(Bron foto: Caribbean News Desk/Demerara Waves)
Auto belandt in kanaal langs weg in Mahaicony

Omwonenden trachten tevergeefs inzittenden uit auto te redden


Een leerkracht en zes van haar leerlingen van een school in de Guyanese plaats Mahaicony, East Coast Demerara, zijn vanmiddag rond half vier dodelijk verongelukt toen de auto waarin ze zaten in een kanaal belandde langs de Burma Branch Road, aan de rechteroever van de Mahaicony Rivier (Regio 5), in het dorp. Dit berichten vanavond, vrijdag 20 februari 2015, onder andere de Guyanese nieuwswebsites Caribbean News Desk van Demerara Waves en INews Guyana.

De lerares en leerlingen waren afkomstig van de Augsburg lagere school in Mahaicony.

De politie vermoedt dat leerkracht Shondell Duke de controle over haar auto verloor toen ze op weg naar huis waren na een Mashramani viering te Novar. De kinderen die zijn omgekomen zijn Martina Persaud (7), Asia Abel van 10 jaar, Azikia Fraser (6), Adeshe Woolford (9), de 8-jarige Justin Abel en Rayen Abel (7), allen afkomstig uit Mahaicony.

In het Mahaicony Cottage Ziekenhuis werd de dood van de inzittenden van de auto vastgesteld. De politie heeft het ongeluk in onderzoek. Bewoners uit de omgeving van de Burma Road hebben tevergeefs geprobeerd de inzittenden van de auto te redden.

(Bron: Google Earth/Red. De Surinaamse Krant)
(Red. De Surinaamse Krant/Caribbean News Desk - Demerara Waves/INews Guyana)

Mogelijk in maart vonnis in zaak SASur tegen de SRS

'SRS zal alles in het werk stellen om openbare verkoop te voorkomen'
 
SASur ziet een nieuwe auteursrechtenorganisatie niet snel van de grond komen: 'Zonder het repertoire kunnen ze niets'
 

De Stichting Auteursrechten Suriname (SASur) en staatszender SRS (Stichting Radio-omroep Suriname) hebben afgelopen woensdag van de rechter de ruimte gekregen bepaalde bewijsstukken en conclusies te verzamelen en die te overleggen. De SRS zou, aldus de auteursrechtenorganisatie, miljoenen aan belastingschulden hebben en in afwachting zijn van documenten hieromtrent, om die te kunnen overleggen aan de rechter. 'Natuurlijk ook nog veel meer verhaal om de openbare verkoop te stuiten', aldus SASur vanavond, vrijdag 20 februari 2014, tegenover de redactie van De Surinaamse Krant.
 
Volgens de auteursrechtenorganisatie denkt de rechter in maart vonnis te kunnen wijzen. 'Intussen staat het de SRS vrij om betalingsafspraken met SASur te maken om de eventuele verkoop te stuiten.'
 
Overigens zijn al geruime tijd geluiden uit de hoek van de opponenten van SASur te horen, dat gewerkt zou worden aan een geheel nieuwe auteursrechtenorganisatie. Maar, het is volstrekt onduidelijk hoe het met die eventuele plannen is gesteld en of daar werkelijk sprake van is.
 
SASur: 'We hebben ook veel gehoord over een eventuele nieuwe organisatie, maar zonder het repertoire kunnen ze niets. Namen die we via de media hebben gehoord, Henry Ceder (voorzitter van de Surinaamse Artiesten Vereniging) en Kenny B, hebben we zelf benaderd om ze te begeleiden en waarna een eventuele samenwerking met hun organisaties zou kunnen worden aangegaan, maar echt goede response hebben we nog niet van ze gekregen. Kennelijk, omdat ze nog niets formeel hebben gedaan.'  
 
Het is voor de auteursrechtenorganisatie onduidelijk of er anderen achter de schermen bezig zijn. 'SASur probeert wel iedereen en alles te benaderen om zelf een samenwerking met ze te zoeken, maar snel blijkt, dat ze alleen oppervlakkig praten en niet tot de kern van de job willen of kunnen komen.'
 
(Red. De Surinaamse Krant)

President Bouterse en First Lady bezoeken Bedevaartsoord te Weg naar Zee

Door springvloed gedupeerde bewoners blij met komst Bouterse

Bureau First Lady schenkt getroffen bewoners voedselpakketten en speelgoed voor kinderen


De gisteravond door een springvloed gedupeerde bewoners van Weg naar Zee en pandiet Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zijn blij met de toezeggingen die president Desi Bouterse vanavond, vrijdag 20 februari 2015, tijdens een bezoek aan het gebied heeft gedaan in bijzijn van de First Lady. Dat meldt Starnieuws.

Er worden vanuit het crematorium en de Brantimakkaweg hulpdammen opgeworpen. Deze zullen klaar zijn voordat de volgende extreem hoge springvloed komt rond 20 maart. Nagegaan wordt hoe het Bedevaartsoord behouden kan blijven, zei de president.

Bajnath hield een betoog voor behoud van het Bedevaartsoord. 'Ik heb hier 32 jaar lang bloed vergoten om het oord op te zetten en te behouden', zei de pandiet tegen de president en zijn echtgenote. 'Als het oord niet behouden kan worden, dan hoef ik er ook niet meer te zijn', zei Bajnath. Na Jules Wijdenbosch is Bouterse de tweede president die de heilige plek heeft bezocht.

'Er wordt nu een spoorbaan gemaakt voor 180 miljoen euro. Een kilometer dijk kost ongeveer 5 miljoen euro. Als zij het geld hier investeren, hebben wij tenminste een goed beschermende dijk. Die prioriteit moeten zij wel geven. De politici gillen nu op politieke podia nationalisten te zijn. Laten zij nu hun nationalisme bewijzen. De minister verdient zoveel geld, de president verdient tienmaal meer dan de president van China. Laten zij nu hun bijdrage leveren, want wij staan bereid om onze bijdrage te leveren’, aldus Bajnath.

De mensen van het bedevaartsoord zullen voorlopig de nachten in de recreatiezaal te Weg naar Zee moeten doorbrengen. Er is voor hen volgens Bajnath geen andere optie.

Het bureau van de First Lady heeft de getroffen bewoners, die opgevangen worden in het gemeenschapshuis, voedselpakketten geschonken. De ruim vijftien kinderen kregen speeltjes.

Bouterse liet de bewoners weten, dat de regering haar medeleven betuigt. Hij heeft ter plekke besloten een derde ploeg in te zetten om de noodoplossingen zo snel mogelijk in orde te hebben.

OM Curaçao overweegt overplaatsing moordenaar Helmin Wiels naar SDKK-gevangenis

(Bron foto: Anneke Polak/Antilliaans Dagblad)
Elvis 'Monster' Kuwas ook in hoger beroep tot levenslang veroordeeld

Protest van nabestaanden en politieke aanhangers Wiels


Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao gaat bekijken of Elvis 'Monster' Kuwas, de schutter van de moord op politicus Helmin Wiels, overgeplaatst zal worden vanuit Nederland naar de SDKK-gevangenis op Curaçao. Dat bericht Anneke Polak vandaag, vrijdag 20 februari 2015, op de nieuwswebsite NTR/Caribisch Netwerk.

Het Hof oordeelde vandaag in hoger beroep dat de straf van levenslang een passende is. Kuwas zit die straf vooralsnog uit in een penitentiaire inrichting in Nederland, nadat hij vorig jaar uit veiligheidsoverwegingen werd overgeplaatst.

'Het Openbaar Ministerie is belast met de uitvoering van de detentie. De beslissing waar de straf wordt uitgezeten moet nog worden genomen, maar er staat ons niets in de weg om hem hier op Curaçao zijn straf te laten uitzitten', reageert OM-woordvoerder Norman Serphos direct na de uitspraak in hoger beroep.

Er is geen termijn waarbinnen het Openbaar Ministerie hierover moet beslissen. Wel moet het OM binnen twee weken aangeven of er in cassatie wordt gegaan tegen de vrijspraak van Dangelo Damascus en Carlos Pieter. Het OM beschuldigt het tweetal van medeplichtigheid aan de moord op Wiels door hand- en spandiensten te hebben uitgevoerd, maar ook de rechters van het Hof oordeelden in hoger beroep dat dit niet voldoende is bewezen.
De nabestaanden en politieke aanhangers van Helmin Wiels, die met protestborden protesteerden op het Wilhelminaplein, waren emotioneel na afloop van de uitspraak. Ze vinden het lang duren voor de zaak helemaal is opgelost. 

Serphos stelt, dat het OM zich niet laat opjagen door dergelijke demonstraties. 'De zaak Magnus betrof een lange intensieve periode, die veel tijd in beslag heeft genomen. Maar we zijn nog niet klaar, de intellectuele daders moeten nog worden aangehouden en voor de rechter verschijnen. Dit vergt voorbereiding en gedegen onderzoek.'

Dat de schutter vastzit, lijkt dan ook een schrale troost voor de demonstranten. Ook de rechters van het Hof geloofden niets van de woorden van Monster tijdens de zitting van het hoger beroep eind januari, dat hij rekening heeft gehouden met de gevoelens van de nabestaanden. Rechter Ter Berg: 'Zijn verklaring is als geenszins authentiek overgekomen. Het Hof heeft geen spoor van beginnend zelfinzicht bij de verdachte kunnen ontdekken.'

Wanneer de zaak Maximus, rond de intellectuele daders achter de moord op Wiels, zal beginnen is vooralsnog niet duidelijk.

Zoon president Teodoro Obiang van Equatoriaal Guinea spekt carnaval Rio de Janeiro

OM Rio onderzoekt link tussen Afrikaanse dictator en carnaval


Het Openbaar Ministerie in het Braziliaanse Rio de Janeiro is kort na het als vanouds wervelende carnaval van afgelopen week een onderzoek begonnen naar de link tussen een Afrikaanse dictator en het feest. Dat berichten vandaag, vrijdag 20 februari 2015, diverse Braziliaanse media waaronder Jornal Luzilandia.

De groep sambadansers die dit jaar weer als de winnaar uit de bus kwam op de feestelijke parade in het 'Sambadrome', heet Beija-Flor. Onderdeel van het programma van Beija-Flor in de optocht was het zingen van liedjes over hoe geweldig de Afrikaanse dictatuur Equatoriaal Guinea is.

Onder de enthousiaste toeschouwers was Teodoro Nguema Obiang, bijgenaamd Teodorín. Hij is de zoon van de sinds 1979 dictatoriaal over het olierijke Afrikaanse land regerende Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.

Braziliaanse media melden vandaag, dat Teodorín omgerekend zeker 3 miljoen euro aan Beija-Flor heeft gegeven. Het is bekend dat de zoon van de dictator smijt met geld waarvan niet duidelijk is waar het vandaan komt.

De Braziliaanse Justitie is daarom in 2013 een onderzoek begonnen naar de geldstromen van de Obiangs. De Amerikaanse Justitie dwong Teodorín in oktober een landgoed in Californië van 26 miljoen euro op te geven en de Franse Justitie nam in 2012 dure panden van de Obiangs in Parijs in beslag.


'Geen sport in Suffisant op Curaçao door politieke represailles premier Asjes'

Statenlid Leeflang: 'Stadion Odulio Willems dreigt ghost town te worden'


De crisis die momenteel heerst in het sportbeleid van de overheid op Curaçao heeft ervoor gezorgd dat er geen sport kan worden beoefend in het Stadion Odulio Willems te Suffisant. Dat stelt het Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, die minister-president Ivar Asjes (PS) hiervoor direct verantwoordelijk houdt. Dit bericht de Amigoe vanmiddag, vrijdag 20 februari 2015.
 
Op Suffisant kregen schoolkinderen lichamelijke oefening en ‘s avonds konden verschillende sportverenigingen gebruik maken van de sporthal. Maar, volgens Leeflang heeft de noodzaak voor politieke represailles door Asjes een tweedeling teweeggebracht binnen de sportwereld. De nieuwe stichting FDDK (Fundashon pa Desaroyo Deportivo Kòrsou) krijgt subsidie van de overheid, maar verschillende sportfaciliteiten en het sportmateriaal vallen nog onder het beheer van de oude stichting Sedreko.

Voor Odulio Willems, dat onder het beheer van Sedreko valt, houdt dit in dat er onder meer geen geld is voor onderhoud en andere kosten, zoals utiliteitskosten.

Volgens het Statenlid dreigt het stadion een ghost town te worden en worden schoolkinderen, andere sporters en het personeel dat al meer dan twaalf jaar het stadion helpt beheren en onderhouden, benadeeld. Daarom wil Leeflang van Asjes weten wat hij concreet gaat doen om ervoor te zorgen dat stadion Odulio Willems wordt onderhouden, zodat de scholen en sportverenigingen er optimaal gebruik van kunnen maken.
Ze wijst erop dat onder meer de schoonmaakdame in vaste dienst is en maandelijks uitbetaald moet worden.

25-Jarige passagier bij bootongeluk Marowijnerivier verdronken

Zes passagiers in veiligheid gebracht


Een boot met zeven passagiers is afgelopen dinsdagmiddag gezonken in de Marowijnerivier bij een stroomversnelling ter hoogte van Adjansikampoe. Met uitzondering van de 25-jarige passagier Silvano Waterberg konden alle passagiers in veiligheid worden gebracht, aldus de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, vrijdag 20 februari 2015.

Waterberg werd sindsdien vermist. Hij werd woensdag ter hoogte van het dorp Apoematapoe uit de rivier gehaald.

Suriname Kaloti Mint House officieel geopend

Nieuwe onderneming, met basis in Dubai, gaat goud met hoogste kwaliteit leveren

Governor Hoefdraad: 'Waarde van Surinaams goud zal toenemen'


Suriname Kaloti Mint House (SKMH) te Zanderij, in het district Para, is vandaag, 20 februari 2015, officieel geopend. Het bedrijf gaat goud leveren van de hoogste kwaliteit. Hiermee doet het goudbedrijf uit Dubai via Suriname zijn intrede in de regio. De opening werd verricht door Munir Al Kaloti, de president en oprichter van Kaloti Precious Metals, en vicepresident Robert Ameerali. President Desi Bouterse was niet aanwezig wegens andere verplichtingen. Het eerste stuk gezuiverd goud werd vanmorgen, vóór de opening, aan Bouterse overhandigd, zo bericht Starnieuws.

Suriname was niet de meest voor de hand liggende keus voor Kaloti om zich hier te vestigen, sprak Sigmund Proeve, de directeur van De Surinaamsche Bank (DSB). 'Met inzet van governor Hoefdraad is het toch Suriname geworden. Daar ben ik trots op. Dit bedrijf haalt de hoogste standaarden in de goudsector. Daarbij is Dubai een monetair centrum, dat makkelijk met de grootsten in de wereld meespeelt. Het is een eer als land om met de activiteiten van dit land mee te doen.'

Met de opzet van de goudraffinaderij is nieuwe kennis en technologie naar binnengehaald, zei Winston Wilson, vertegenwoordiger van SKMH in Suriname. Het personeel is intensief getraind in Dubai. 'Dit bedrijf werkt met state of the art apparatuur, de modernste technieken en heeft verschillende certificaten op zak. Aangezien dit het eerste goudzuiveringsbedrijf is in Suriname en de regio, was de kennis en kunde uit Dubai essentieel. Die kennis en kunde hebben we nu zelf in huis.'

Gillmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname, voorziet extra inkomsten voor het land. 'Suriname exporteert veertig ton goud per jaar. De hoeveelheid zal weliswaar hetzelfde blijven, maar met de komst van het mint house zal de waarde van het goud toenemen.'

Kaloti beaamde, dat de toekomst er goed uitziet voor zijn bedrijf en de Surinaamse overheid. Het bedrijf, wanneer het op volle toeren draait, zal 60 ton goud kunnen verwerken. 'Er is niet een goudraffinaderij gelijk aan Kaloti in Zuid-Amerika.'

'Het is niet in woorden uit te drukken hoe belangrijk dit is. Hiermee wordt een nieuwe bron van inkomsten aangeboord. Dit is ook het bewijs dat het investeringsklimaat aantrekkelijk is voor internationaal zaken doen', aldus Ameerali.

DOE, PL en VHP en president Bouterse tekenen verklaring gedragscode tijdens verkiezingscampagnes

Partijen en Bouterse willen negatief bespreken personen op politieke podia vermijden


Vertegenwoordigers van de politieke partijen DOE, Pertjajah Luhur (PL) en de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en president Desi Bouterse blijken op één lijn te zitten als het gaat om het hanteren van een algemene gedragscode tijdens de verkiezingscampagnes. Het staatshoofd heeft vandaag, vrijdag 20 februari 2015, een gesprek gehad met de vertegenwoordigers die zullen deelnemen aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen, zo bericht Starnieuws.

Een gedragscode zal de eerbiediging van en respect voor 'onze etnische, religieuze en culturele verscheidenheid hoog moeten houden'.

Het negatief bespreken van personen op politieke podia is ook aan de orde geweest tijdens het gesprek vanmorgen, dat op uitnodiging van de president heeft plaatsgevonden. Er is onderling een beroep op elkaar gedaan om dit verschijnsel te vermijden. De gesprekspartners hebben de code van de Interreligieuze Raad in Suriname met instemming ontvangen.

Tijdens het gesprek is ook de zogenoemde 1 procent regeling bij registratie van politieke organisaties besproken. De politieke vertegenwoordigers en president Bouterse waren het over eens om de gebruikte procedure te handhaven met de kanttekening, dat direct na de verkiezingen een evaluatie van de kiesregeling wordt aanbevolen.

De gezamenlijke verklaring over de gedragscode en de 1 procent regeling werd getekend door president Desi Bouterse, DOE-voorzitter Carl Breeveld, PL-ondervoorzitter Soewarto Moestadja en VHP-vertegenwoordiger Jules Ajodhia.

UPDATE:  De perschef van het Kabinet van de President, Cliffton Limburg, laat zaterdag 21 februari via Starnieuws weten, dat er een misvatting is dat de partijen die de verklaring niet ondertekend hebben, niet er achter zouden staan. Afgesproken is tijdens de vergadering dat namens hen de verklaring ondertekend zou worden. Deze personen zijn nagebleven om te kunnen tekenen.

De vertegenwoordigers van onder andere de SPA, A Nyun Combinatie, ABOP, NPS, PVF, PBO, Ping, DOE, VHP, Pertjajah Luhur en NDP hebben na afloop verklaard, dat de bijeenkomst goed was. Zij onderschrijven dat er een gedragscode moet komen, waardoor op politieke podia anderen niet worden neergehaald. Na de verkiezing moet er verder met elkaar worden gewerkt.

41-Jarige man dood in woning Cawileweg in Paramaribo-Noord gevonden

Pawan Poeran door steken met scherp voorwerp vermoord


De 41-jarige Pawan Poeran is vanochtend, vrijdag 20 februari 2015, levenloos in een woning aan de Cawileweg in Paramaribo-Noord aangetroffen. Het lichaam van de man vertoonde verschillende verwondingen, aldus berichten diverse lokale media.

De politie vermoedt dat Poeran met een scherp voorwerp om het leven is gebracht.

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heeft deze zaak in onderzoek.

NDP-Assembleelid Doekhie: 'Of Soemita geld van NDP heeft aangenomen om V7 te verlaten of niet dat weet ik niet'

Doekhie: Somohardjo heeft verhaal van omkoping aan grote klok gehangen

'Somohardjo persoon die voor geen seconde is te vertrouwen'


Of Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, omgekocht is door de NDP om de V7 de rug toe te keren, wordt ontkend noch bevestigd door NDP-Assembleelid Rachied Doekhie. ‘Als Soemita geld heeft genomen of niet, dat weet ik niet', aldus Doekhie vandaag, 20 februari 2015, in het Dagblad Suriname.

Maar, het hindert en stoort de NDP-polticus danig dat het verhaal van omkoping van Soemita aan de grote klok is gehangen door Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo.

Volgens Doekhie is Somohardjo een persoon die voor geen seconde te vertrouwen is. Binnen een seconde was Somohardjo, die kandidaat-parlementsvoorzitter was namens het toenmalige Nieuw Front, overgestapt naar de Mega Combinatie (MC). ‘Hij stemde voor Bouterse in het parlement. De NDP heeft hem een worst voorgehouden en hij heeft meteen gehapt. Hij heeft de partners van het NF verraden, hen een natrap gegeven en is gekomen bij de MC.’

Volgens Doekhie is het bekend, dat Somohardjo houdt van het gokspel ‘tjekre tjekre’, ook binnen de politiek. ‘Hij zette zelfs zijn vrouw op het spel voor een post in Indonesië, zodat hij door de wereld kon reizen.’

Doekhie laat verder nog weten, dat de NDP meer Marrons heeft als aanhangers dan welke partij dan ook. Dat het niet samenwerken met de ABOP een scenario zou zijn, verwijst hij naar het rijk der fabelen.

De KTPI, die eerder deel uitmaakte van V7, heeft de combinatie inmiddels de rug toegekeerd. Partijvoorzitter Soemita ontkent omgekocht te zijn. Intussen wordt binnen V7 druk beraadslaagd over de in te vullen posities voor De Nationale Assemblee.

Nep-verpleegkundige in Streekziekenhuis Nickerie wil geslachtsdeel 15-jarig patiënte zien...

Ziekenhuis stelt onderzoek in naar 'verpleegkundige'


Een 15-jarig meisje kreeg de schrik van haar leven in het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie in Nieuw Nickerie, toen zij om twee uur 's nachts plotseling een man gekleed als een verpleegkundige bij haar bed zag staan, die haar vroeg om haar geslachtsdeel te mogen onderzoeken. Dit bericht het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 20 februari 2015.

Haar vader, Siewkoemar Matai, zegt dat zijn dochter vanwege hoge koorts in het ziekenhuis is opgenomen. ‘Dan waarom moet hij aan haar geslachtsdeel gaan’, vraagt hij zich af. Volgens hem is de man niet verbonden aan het ziekenhuis.

Matai vernam van zijn dochter, dat de man helemaal in het groen gekleed was. Hij sloeg meteen alarm bij het afdelingshoofd, die de zaak zal onderzoeken. De redactie van de krant heeft de zaak ook voorgelegd aan een vertegenwoordiger van die afdeling. Hij verklaart, dat er een diepgaand onderzoek komt en dat de nodige maatregelen zeker getroffen zullen worden.

Bewoners Weg naar Zee voelen zich na dambreuk niet meer veilig

OW-minister Parmessar spreekt van een 'alarmerende situatie'

'We willen grond geven, maar als u slappe aannemers inzet dan heeft het geen zin'


De schrik zit er goed in bij bewoners van Weg naar Zee die pal tegen de gisteravond stukgeslagen noodkleidam wonen. 'We voelen ons niet meer veilig. Stel dat je slaapt, wat dan?' Bewoner Amrisch Jainullah verwacht vanavond weer vloedgolven. Hij heeft een huurhuis op het terrein van het Bedevaartsoord, pal achter de dam, dat gisteren stukgeslagen is op verschillende plekken. 'Het waren hoge golven. Het water kwam tot aan mijn bed. Ik heb bij buren geslapen.' Dit berucht journalist Iwan Brave vandaag, vrijdag 20 februari 2015, in de Ware Tijd Online.

Meters hoge golven braken door de dam.
In alle huizen en de ruimten van het Bedevaartsoord ligt een dikke laag modder op de vloeren, in alle kamers. Huisraad staat zo hoog mogelijk op stoelen en stenen. Nu het water voor even teruggetrokken is, is ook de omgeving een troosteloos decor van modder en aangespoelde petflessen en ander afval. Voordeuren hebben hun eigen kleine dijkjes voor een volgende overstroming. Ook is er geen elektriciteit die vanwege de ondergrondse kabels voor alle zekerheid is afgesloten. Ruim dertig bewoners werden gisteravond geëvacueerd, voornamelijk bewoners van het bejaardentehuis.

Minister Parmessar van Openbare Werken heeft vanochtend de bewoners toegesproken. Hij sprak van een 'alarmerende situatie'. 'Het is de hoogste stand van het water die we de afgelopen decennia hebben gekend.' Het water is over de dijken gekomen en heeft ze bij terugkeer naar zee doorbroken. Ook bij het crematieoord en de Brantimakkadijk. 'De fysieke situatie is dat we vanmiddag weer een hoge waterstand verwachten', aldus Parmessar.

Er zijn acht graafmachines ingezet voor het treffen van noodmaatregelen, het aanleggen van een nooddam. De minister heeft de de bewoners als 'bijdrage' gevraagd om 200 meter land af te staan. 'We zijn noodgedwongen landinwaarts te moeten werken. Je moet die golven kunnen opvangen. Als je pal voor het water begint, slaat het water de palen meteen weg.'

Ramon Bajnath, beheerder van het Bedevaartsoord, wees de minister erop dat al eerder 200 meter van de bewoners was gevraagd. 'Daarvan is nu niets meer over.' Ook andere bewoners waren sceptisch. Een boze bewoner: 'We willen grond geven, maar als u slappe aannemers inzet dan heeft het geen zin.'

De minister toonde begrip voor de hoog oplaaiende emoties. 'U heeft gelijk als u zegt eerst zien dan geloven. Maar, we kunnen niet toveren.' Uiteindelijk kreeg Parmessar applaus toen hij zei: 'We zijn aan het finaliseren zodat die acht kilometer robuuste dijk gaat komen.'

De STVS zond vanochtend de samenkomt van bewoners met minister Parmessar rechtstreeks uit.

Doekhie (NDP): 'Tjin-A-Tsoi heeft geen case, omdat pg prullenbakpapieren NPS'er naar minister van Financiën heeft gestuurd'

NDP-Assembleelid begrijpt 'poeha' niet over vermeende corruptie bij EBS


Het NDP-Assembleelid Rashied Doekhie zegt vandaag, vrijdag 20 februari 2015, in het Dagblad Suriname dat hij niet begrijpt waarom er zoveel poeha is ontstaan omtrent vermeende corruptieve zaken binnen de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). 

De waarnemend procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday, heeft onlangs via de minister van Financiën om een CLAD-onderzoek gevraagd. Volgens Doekhie heeft zijn NPS-collega  Arthur Tjin-A-Tsoi geen case, omdat de pg ambtshalve geweigerd heeft een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en uiteindelijk de ‘prullenbakpapieren’ van Tjin-A-Tsoi terug heeft gestuurd naar de rechtmatige eigenaar, in dit geval het ministerie van Financiën.

Baidjnath Panday stelt in zijn schrijven aan de minister, dat de NV EBS een openbaar nutsbedrijf is, zoals bedoeld in artikel 2 van het Staatsbesluit Landsbedrijf Centrale Landsaccountantsdienst 1972 (Aanwijzing CLAD). Ingevolge artikel 1 van genoemd staatsbesluit is de minister van Financiën de autoriteit onder wie de CLAD als staatsbedrijf ressorteert en moet minister Andy Rusland een financieel onderzoek laten verrichten.

Doekhie: ‘De pg moet nadenken, dat hij in principe stukken stuurt, waarover de minister van Financiën reeds beschikt. Het is logisch, omdat Tjin-A-Tsoi de kopieën van daar heeft gehad.’

De NDP’er herinnert zich nog een geval, waarbij procureur-generaal Subhaas Punwasi zo'n maatregel had getroffen, waarbij hij partijen gevraagd had om zaken binnenshuis te onderzoeken, omdat het hier ging om een beleidsaangelegenheid. ‘In het geval van de NV EBS heeft de directie besloten om duurdere, maar kwalitatieve spullen aan te schaffen en die liggen niet in de garage van één der directieleden. Je koopt een Mazda of een Toyota’, stelt de parlementariër.

Doekhie vermoedt dat Tjin-A-Tsoi de stukken via zijn vrienden binnen Financiën of de EBS in handen heeft gekregen.

Tjin-A-Tsoi blijft erbij, dat zaken binnen de EBS niet pluis zijn en is hij ervan verzekerd dat een verder onderzoek tegen EBS-directeur Willy Duiker veel zaken naar boven zal brengen. Duiker heeft een advocaat in de arm genomen om hem van advies te dienen. Hij sluit niet uit, dat het zogenoemde corruptiedossier gebruikt wordt om politiek te bedrijven, met als doel om de EBS en hem aan te vallen. Hij is ervan overtuigd dat de CLAD een rechtvaardig onderzoek zal verrichten.

Ondertussen heeft de EBS Werknemersorganisatie (OWOS) een spoed algemene ledenvergadering voor vandaag uitgeschreven. Tijdens die vergadering zal de algemene situatie binnen het bedrijf worden besproken en vindt de behandeling plaats van het wensenpakket van de CAO van 2015. De algemene ledenvergadering wordt gehouden in de kantine van de EBS aan de Saramaccastraat in Paramaribo.

Werkzaamheden aanleg hulpdammen Weg naar Zee begonnen

OW-minister Parmessar spreekt vanochtend met door springvloed getroffen bewoners


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft gisteravond laat samen met technici en ondernemers een actieplan in elkaar gezet om de dambreuk te Weg naar Zee aan te pakken. Inmiddels zijn vanochtend, vrijdag 20 februari 2015, aldus Starnieuws, de eerste graafmachines aangekomen bij het Bedevaartsoord voor het opzetten van hulpdammen.

Wanneer het eb wordt, zullen de machines met het werk beginnen. Er zal ook worden gewerkt aan de Brantimakaweg, waar de dam ook is doorgebroken. Parmessar heeft vanochtend een spoedbijeenkomst belegd met de bewoners van het getroffen gebied.

Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zegt dat ongeveer veertig personen op het terrein wonen. Zeven mensen hebben geweigerd om de plek te verlaten. Zij zijn de hele nacht in het oord gebleven. De mensen vinden dat ze de heilige plek niet zullen verlaten. 'Wij zijn dichtbij God en Hij zal voor ons zorgen.'

Het Bedevaartsoord en het crematieoord zijn de meest bedreigde gebieden op dit moment. Zoals de situatie er nu uitziet, zal het niet mogelijk zijn crematies uit te voeren. Door de dambreuk is het crematieoord nu niet te gebruiken. Resten van lijken die gisteren gecremeerd zijn zijn weggespoeld.

(Bron: Google Earth/Red. De Surinaamse Krant)

Rechter op Curaçao doet vandaag uitspraak in hoger beroep zaak-Magnus

Elvis 'Monster' Kuwas in augustus 2014 veroordeeld tot levenslang voor moord Helmin Wiels


De rechter op Curaçao doet vanmiddag, vrijdag 20 februari 2015, om twee uur uitspraak in het hoger beroep in de zaak-Magnus. Elvis Kuwas, alias ‘Monster’, werd in augustus vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor de moord op politicus Helmin Wiels. Hij houdt echter vol onschuldig te zijn. In eerdere verhoren bekende hij de moord echter 21 keer, aldus Versgeperst.com.
 
Naar eigen zeggen was Kuwas ‘zwak’ toen hij de moord bekende. Dit omdat hij zijn ‘vrouw en kinderen niet kon zien’.

De rechters waren niet onder de indruk van zijn verklaring tijdens het hoger beroep. 'Hoe kun je een moord bekennen die je niet hebt gepleegd?'


De twee andere verdachten, Carlos P. en Dangelo D., werden niet schuldig bevonden aan de moord op Wiels. Dit tot groot ongenoegen van het Openbaar Ministerie (OM). In het hoger beroep eiste het OM twintig jaar gevangenisstraf tegen Dangelo D. en vijf jaar tegen Carlos P., conform de eerdere eis in de behandeling van de zaak in augustus.

De advocaten van het drietal geven vandaag hun pleidooi waarna de uitspraak van de rechter volgt.

Laatste voorstel Aqualectra op Curaçao aan WTC voor betalingsregeling openstaande erkende schuld

Advocaat Braam van WTC wil graag meer tijd om schuld te voldoen

WTC erkent schuld van 3.4 miljoen gulden, maar ontkent schuld van 6.9 miljoen gulden


Het nutsbedrijf Aqualectra in Willemstad op Curaçao heeft gisteren een laatste tegenvoorstel gedaan voor een betalingsregeling over de erkende openstaande schuld inzake elektra- en waterverbruik van het World Trade Center. Dat zegt de advocaat van het WTC Bertie Braam vandaag, vrijdag 20 februari 2015, in het Antilliaans Dagblad.

Het wachten is op een reactie van het WTC. Eerder vonden verschillende gesprekken plaats tussen de twee partijen en is bereidheid getoond van het nutsbedrijf om tot een betalingsregeling te komen voor de openstaande schuld.

Het WTC heeft op grote schaal en langdurig geknoeid met de meterstanden voor stroom- en waterverbruik.

Na onderzoek door de redactie van de krant bleek het te gaan om 10,3 miljoen gulden. Het WTC ontkende met de meters te hebben geknoeid en betwistte ook dat er sprake zou zijn van zo’n grote schuld. Een deel van de schuld, 3,4 miljoen gulden, werd later alsnog door het WTC erkend. Over deze erkende schuld wordt nu door betrokken partijen onderhandeld om een regeling te treffen voor het afbetalen in termijnen.

Hoewel Braam niet in details wil treden over de bedragen die met de regeling gemoeid zijn, laat hij wel weten, dat het WTC graag had gezien dat hun meer tijd werd geboden om de schuld af te betalen. 'En Aqualectra wil dit op haar beurt juist zo snel mogelijk opgelost hebben. Op dat gebied moeten ze elkaar nog zien te vinden', aldus de raadsman.

Naar het bedrag dat niet door het WTC is erkend, 6,9 miljoen gulden, moet nog onderzoek worden gedaan. 'Technici en cijfermensen gaan zich hier nu over buigen om te kijken waar dit verschil precies vandaan komt', aldus Braam.

Aqualectra heeft beslag gelegd onder diverse huurders van het handels- en congrescentrum te Piscadera, waaronder het Land Curaçao (Domeinbeheer en het ministerie van Verkeer), Dos Mundos, Horex oftewel The Trader Party Service, MCB Bank, Flamingo Broadcasting, oftewel CBA Television, CPost en Vertice International.

Statenfractie PAIS op Curaçao: Venezuela kan niet zomaar beslissen zich ons gebied toe te eigenen

Rosaria: 'Uitspraken president Maduro brengen onze democratie in gevaar'


In een brief aan premier Ivar Asjes van Curaçao, die belast is met de portefeuille Algemene Zaken, eist coalitiepartij PAIS uitleg over eerder gedane uitspraken door de Venezolaanse president Nicolás Maduro, dat het land zijn defensiegebied uitbreidt tot aan Sint Maarten toe, Curaçao hierbij ook inbegrepen, aldus bericht vandaag, vrijdag 20 februari 2015, het Antilliaans Dagblad.

PAIS-voorman Alex Rosaria stelt ongerust en verbaasd te zijn over de uitspraken van de Venezolaanse president, hetgeen volgens hem democratie van het eiland in gevaar kan brengen. De politiek leider wil dat er zo snel mogelijk duidelijkheid wordt verschaft in deze zaak.

'Het kan toch niet zo zijn dat een land zomaar besluit zich ons gebied toe te eigenen?' vraagt Rosaria zich af. 'Eén ding is zeker, als Statenlid kwam dit nieuwtje als een onaangename verrassing. We hebben hier helemaal geen informatie van.'

In de brief aan Asjes stelt Rosaria een tiental vragen. Zo wil hij onder andere weten of het besluit van Maduro is besproken en goedgekeurd tussen Venezuela en de Rijksministerraad en of Asjes dit zelf ook heeft goedgekeurd.

'Was er activiteit via of op ons gebied dat verbonden is aan de verijdelde staatsgreep in Venezuela? Heeft u de consul-generaal van Venezuela in Willemstad gebeld voor nader uitleg?'

Ook wil de leider van PAIS weten welke procedure gevolgd moet worden zowel op Koninkrijks- als op landelijk gebied, eer dit besluit in werking treedt en welke stappen Asjes van plan is te ondernemen om informatie te krijgen uit zowel Den Haag als Willemstad om het volk te informeren

Flatscreens voor WK Voetbal in binnenland staan in woningen dorpskapiteins

Gemeenschapscentra niet veilig genoeg voor 'overheidstv's'


De flatscreen televisietoestellen die voor het wereldkampioenschap voetbal (WK-voetbal) waren aangeschaft door het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) blijken in de woningen van de dorpskapiteins te staan. De veertig tot zestig toestellen en schotelantennes waren aangeschaft om ook de mensen in de veraf gelegen dorpen van het WK-voetbal in Brazilië te laten genieten. De toestellen waren in de gemeenschapscentra geplaatst. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 20 februari 2015.

Volgens Steven Vroom, voorzitter van de stichting FOB, moesten de ze daar weg, omdat de centra niet zijn beveiligd. De enige plek om ze onder te brengen was bij de verantwoordelijke van het dorp, de kapitein.

Critici van deze maatregel wijzen op wat recent nog aan de orde is geweest rond het gedrag van kapiteins, toen houtkapvergunningen werden verstrekt voor de dorpsgemeenschap. Deze vergunningen werden ook beheerd door de kapiteins. De inkomsten kwamen echter nooit terecht in de dorpskas. In de praktijk bleek, dat de kapiteins de vergunninggelden ten eigen bate gebruikten. Met de tv-toestellen zal het volgens bewoners niet anders vergaan.

Vroom zegt echter, dat hem niet gezegd is dat de tv's oneigenlijk gebruikt worden. 'Indien het zo is, zullen wij de toestellen terughalen, want het gaat om 's landsfinanciën.'
Hij zegt dat de toestellen na het WK-voetbal educatief worden ingezet ten behoeve van niet gouvernementele instellingen en dorpsbewoners. 'Je kan ze niet laten in de gemeenschapshuizen.'

De FOB-voorzitter zegt verder, dat er gezorgd wordt voor duurzame projecten. Hij noemt het plaatsen van toestellen en de bijbehorende antennes 'een stuk ontwikkeling voor de dorpelingen'. De schotels hangen nog steeds naar zijn zeggen bij de gemeenschapshuizen, omdat die moeilijk verplaatsbaar zijn. Volgens Vroom is er vanuit het districtsbestuur toezicht op de apparatuur.

Baasa neemt in zes districten deel aan verkiezingen

Baasa-voorzitter Priesierie.
Partij is donderdagavond 19 februari geproclameerd

Baasa richt paar pijlen vooral op onderwijs en gezondheidszorg in binnenland


De politieke partij Baasa, onder leiding van Nicolaas Priesierie, gaat in zes districten aan de komende verkiezingen deelnemen. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de proclamatie van de partij in het PWB-gebouw (Paranam Werknemers Bond). Er wordt nog gesproken over samenwerking met andere partijen. 'Als je tastbare ontwikkeling wil hebben, moeten we in de absolute regeringstop. Er is een combinatie geweest die beloofd had ontwikkeling te brengen. We zitten nog steeds in dezelfde situatie', aldus Priesierie.

Baasa gaat zich voornamelijk richten op onderwijs en gezondheidszorg. De partij wil meer scholen in het binnenland tot en met het middelbaar niveau. Priesierie lichtte toe, dat de partij technisch en agrarisch onderwijs voorstaat. 'De andere richtingen zijn al verzadigd. Er is nu al geen werk voor de afgestudeerden. De toekomst zit in de techniek en de agrarische sector.'

De gezondheidszorg in het binnenland laat volgens Baasa ook te wensen over. De partij ziet graag permanente poliklinieken in plaats van de tijdelijke bezoeken van artsen aan het binnenland. De traditionele geneeskunde op een hoger niveau brengen en te integreren met de moderne geneeskunde, is ook als doel gesteld door de partij.

De partij is vertegenwoordigd in Paramaribo, Wanica, Marowijne, Para, Brokopondo en Sipaliwini. 'De andere partijen hebben geen verlichting gebracht. De plaatsen waarvoor zij zouden opkomen zijn nog steeds hetzelfde. Men is juist aan zelfverheerlijking gaan doen. Pas op voor die mensen die met geld strooien. Geld is belangrijk, maar ga niet in de fout op de verkiezingsdag. Wij moeten regeermacht verwerven om de zaken opgenomen in ons programma uit te kunnen voeren. Pas als het met het volk goed gaat zal het goed gaan met Baasa. Niet omgekeerd.'

Baasa werd in april 2014 opgericht. Priesierie stapte met een groep uit Seeka door een geschil dat uitmondde in een rechtszaak. Na het vonnis van de rechter, waarin voorzitter Paul Abena in het gelijk werd gesteld, werd Baasa opgericht.

Priesierie gaf toen al aan, ook voor Seeka, open te staan voor samenwerking. Seeka is ondertussen met BP-2011 (een afsplitsing van BEP) en de Plattelands Bewoners Partij (PBP), deel van A Nyun Combinatie (ANC). Abena liet bij de oprichting weten, dat andere partijen zich mogen aansluiten. Er is een open uitnodiging voor de ABOP van Ronnie Brunswijk. Seeka en de BEP vormden met de ABOP de A Combinatie.

Zuidelijk deel Galibi zwaar getroffen door springvloed

Vooral Langamankondre getroffen

(Bron foto's: Dagblad Suriname Online)

Gehele waterkant bedolven met aangespoeld vuil

 
De online editie van het Dagblad Suriname bericht vanochtend vroeg, vrijdag 20 februari 2015, dat het zuidelijk deel van Galibi, vooral Langamankondre, zwaar is getroffen door een springvloed rond zes uur gisteravond.


Tenminste een familie werd hard getroffen door dit natuurverschijnsel. Zij werd opgevangen door familie in het dorp. Ook een plaatselijke winkel moest het ontgelden door de waterschade.

Volgens bewoners kwam het water van de Marowijnerivier langzaam aan en de wind begon plotseling hard te waaien. De gehele lengte van de waterkant is bedolven door aangespoeld vuil. Kinderen konden het niet geloven, dat er zoveel water het dorp binnenstroomde. Ze keken sprakeloos naar het opkomende rivierwater, aldus de krant.

Het noorden van het dorp werd ook getroffen door de springvloed. Overal was aangespoelde troep. Vissers moesten met spoed hun viswerktuigen elders opbergen.

De dorpsautoriteiten hebben de organisaties in het dorp opgeroepen om vandaag al het vuil op te ruimen. De plaatselijke bestuursdienst zal haar manschappen inzetten om hun bijdrage te leveren aan de opruimingsactie. De vrouwenorganisaties van de dorpen gaan ook helpen.

(Bron: Google Earth/Red. De Surinaamse Krant)

Ruim 35 bewoners uit Weg naar Zee geëvacueerd na damdoorbraak

Crematieoord getroffen door binnen stromend water: resten gecremeerde lijken weggespoeld

NCCR-woordvoerder Slijngard verwacht rond 04.00 uur weer springvloed: 'Situatie is ernstig'


Tot middernacht zijn ruim 35 kinderen, vrouwen en ouderen geëvacueerd uit het Bedevaartsoord te Weg naar Zee en woningen uit de omgeving. Een deel van de bewoners is opgevangen door een particulier.

Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt vanochtend, vrijdag 20 februari 2015, op Starnieuws dat een deel van de mensen in een loods te Awarahe zijn ondergebracht. Ook het crematieoord heeft behoorlijk veel last van overtollig water; resten van gecremeerde lijken zijn weggespoeld. Grote delen van het gebied staan blank.

Slijngard verwacht een volgende springvloed rond vier uur vanochtend. Door de harde wind ontstaan er metershoge golven. De dam te Weg naar Zee is door de enorme kracht van het water op verschillende plekken doorgebroken.

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft zich gisteravond ter plekke georiënteerd. Hij heeft de mensen in het getroffen gebied toegesproken en beloofd dat in de ochtend hulpdammen opgezet zullen worden.

De springvloed wordt ook vanmiddag verwacht. 'De situatie is best ernstig. Veel spullen van de mensen in de omgeving zijn beschadigd door de grote hoeveelheden water die in de huizen zijn binnengedrongen', zegt Slijngard.

Het NCCR heeft matrassen en andere goederen getransporteerd naar de locatie waar de mensen die geëvacueerd zijn worden opgevangen. Die situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, aldus Slijngard.

Videobeelden van de overstromingen te Weg naar Zee:


Dam te Weg naar Zee op diverse plaatsen doorgebroken

Hoge golven bij Weg naar Zee.
Ruim 20 ouderen en kinderen door NCCR en brandweer geëvacueerd

OW-minister Parmessar ter plekke

Niet alleen hoog water te Weg naar Zee: ook water over delen Anton Dragtenweg


Op diverse plekken is gisteravond, donderdag 19 januari 2015, door de extreem hoge waterstand te Weg naar Zee de dam doorgebroken. De situatie is zo erg, zo bericht Starnieuws 's vlak voor middernacht, dat ruim twintig oudere personen en kinderen met hulp van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de brandweer elders zijn ondergebracht. 

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken is zich gisteravond ter plekke gaan oriënteren. Vanochtend zullen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Gedacht wordt aan hulpdammen. De bewindsman en zijn staf waren daarover gisteravond laat in vergadering.

Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het NCCR, zei iets na elf uur gisteravond, dat niet alle seniorenburgers die gevaar lopen bij het Bedevaartsoord van de plek weg willen. Hij probeert hen te overtuigen om toch elders de nacht door te brengen. Een deel van de seniorenburgers heeft onderdak gevonden bij particulieren. Ook de kinderen zijn geëvacueerd.

Slijngard deelt mee dat het water tot binnen in woningen is doorgedrongen, waarbij ook bedden nat zijn geworden. Er is een veilig heenkomen voor hen gevonden.

Minister Parmessar zegt, dat de hoge waterstand van vanavond werd verwacht. 'Dat het water zo hoog zou stijgen, was niet voorzien. Het is te donker om in de nacht meer te doen dan humanitaire hulp te bieden.'

De bewindsman zegt verder, dat de financiering voor de acht kilometer dijk in een afrondende fase is. De Islamic Development Bank (IsDB) heeft drie missies uitgevoerd in het gebied. Parmessar verwacht dat medio dit jaar begonnen kan worden met de bouw van een dijk. Tot dan moet er worden geïmproviseerd.

De minister zegt ook, dat op meerdere plekken in het land rapportages van hoge waterstand binnen zijn gekomen. Over de Anton Dragtenweg stroomde het water op verschillende delen.

(Bron: Google Earth/Red. De Surinaamse Krant)