zaterdag 21 maart 2015

Soekhai teleurgesteld dat VHP Girjasing boven hem verkiest als Assemblee-kandidaat Commewijne

'Je gaat mij niet horen gieren, uitschelden en chanteren'


De voormalig voorzitter van het Jeugdparlement en voormalig United Nations Youth Ambassador Dhiradj Soekhai laat zich niet leiden door emoties. ‘Je gaat mij niet horen gieren, uitschelden en chanteren', zegt hij vandaag, zaterdag 21 maart 2015, op de webeditie van het Dagblad Suriname.

Hij is wel teleurgesteld dat de VHP-leiding het VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing verkiest boven hem. Soekhai probeert toch de jongeren die hem benaderen met de vraag waarom hij niet als kandidaat voor De Nationale Assemblee is gekozen, ervan te overtuigen dat het niet persoonlijk is, maar dat het om de VHP gaat. ‘De jongeren moeten zich focussen op het algemeen belang.’ Soekhai blijft de VHP loyaal.

Hij ziet helemaal geen reden om te swingen naar een andere politieke organisatie. ‘Men kan de geschiedenis van mijn familie nagaan in Commewijne, ze zijn de VHP altijd loyaal gebleven. Ze hebben zich consequent geschaard achter de VHP.’

Soekhai blijft positief gestemd en ziet nog licht in de tunnel. Hij cijfert zijn emoties weg en focust zich op het belang van de VHP. Soekhai zegt ook, dat de VHP heel veel goede kandidaten heeft in vergelijking met overige partijen. ‘Bij de VHP is het moeilijk om een keus te maken uit de goede kandidaten, terwijl de andere partijen verlegen zitten om kandidaten.’

Bij de afgelopen verkiezingen was zowel Girjasing als Soekhai gekandideerd. Girjasing, die de lijsttrekker was, behaalde 2.199 stemmen en Soekhai die op nummer 2 was, eindigde met 60 stemmen. Als stemadvies was aan de kiezers meegegeven om op Girjasing te stemmen.

NDP met veel paars aanwezig bij registratie Centraal Hoofdstembureau

(Bron foto's: NDP Coronie)
Partij registreert zich met 50.000 leden voor deelname verkiezingen


Volgens de Ware Tijd Online vanavond, zaterdag 21 maart 2015, had de NDP bij de registratie voor deelname aan de verkiezingen bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS)  in het KKF-gebouw in Paramaribo de meeste aanhangers van alle politieke partijen. Vele leden en sympathisanten, vergezeld van een soundtruck en toerbus, waren naar de registratie getogen.

Het Assembleelid André Misiekaba schreef de partij samen met nog een lid in bij het CHS. Partijvoorzitter Desi Bouterse sloeg het geheel samen met zijn echtgenote gade, terwijl aanhangers in de zaal ook toekeken. De NDP heeft zich met 50.000 leden geregistreerd voor deelname aan de verkiezingen.

De partij heeft onderdak geboden aan de PBO van Ronald Hooghart en Nieuwe Stijl KTPI (NSK) van Oesman Wangsabesari, maar de NSK schreef zich apart in als partij. Wangsabesari maakte eerder bekend, dat de aparte inschrijving was afgesproken met de NDP. 'Leden die de partij zal voordragen zullen automatisch tot de NDP behoren, maar met behoud van een NSK gezicht', zei Wangsabesari. De partij schreef zich met 7.000 leden in bij het CHS.

PING-voorzitter Jhauw registreert partij al feestend en dansend bij Centraal Hoofdstembureau

(Bron foto: Jason Leysner/de Ware Tijd)
Jhauw: PING gaat nu intensief verkiezingscampagne voeren in alle districten


Compleet met brassband, danseressen en een dansende Ramsoender Jhauw heeft de Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijke Kansen (PING) zich vandaag, zaterdag 21 maart 2015, voor registratie gemeld bij het Centraal Hoofdstembureau bij de KKF. De partij heeft 6.500 geregistreerde leden. 

Jhauw zegt, aldus de Ware Tijd Online, dat de partij vanaf nu intensief campagne gaat voeren in alle districten. De media zullen daarbij een belangrijke rol spelen. Hij stelt wel, dat de media transparant moeten zijn en aan alle partijen gelijke kansen moeten geven om propaganda te voeren.

De PING staat na de verkiezingen open voor eventuele samenwerking met andere partijen. Een belangrijke voorwaarde is dat zij ook tegen corruptie moeten zijn.

Het was vandaag de laatste dag voor partijen om zich te registreren bij het Centraal Hoofdstembureau voor deelname aan de verkiezingen. DOE beet de spits af, gevolgd door DRS, NDP, PING en ODE. ODE had zich eerste instantie aangesloten bij het Mega Front onder de paraplu van De Nieuwe Leeuw. Partijvoorzitter Ferdinand Louis zegt, dat de achterban echter graag wilde dat de partij zelfstandig de verkiezingen ingaat. Zij heeft zich met iets meer dan 4.000 leden geregistreerd.

Starnieuws bericht vanavond het volgende onder andere:  Op het grote spandoek dat twee jongemannen droegen, stond in koeienletters ‘HET IS GENOEG!! PING'. 'Komt een brassband zich inschrijven?', werd ergens een vraag gesteld. Neen, behalve Jhauw en een vijftal personen was dit alles wat PING op de been heeft weten te brengen.

Wie gedacht had dat Jhauw mogelijk hierdoor uit het veld zou zijn geslagen, kwam bedrogen uit, aldus Starnieuws. Geen enkele partijleider of kandidaat en zelfs hun achterban heeft niet voor zoveel hilariteit gezorgd als de PING-voorman. Vanaf zijn aankomst bij de inschrijving tot zijn vertrek was er een brede grijns op de man zijn gezicht. Na de inschrijving gaf Jhauw samen met zijn brassband, breed lachend en wild dansend een show weg. Hij was duidelijk de hoofdattractie. Na de inschrijving van PING met 6.500 geregistreerde leden (terwijl de Ware Tijd het heeft over 'meer dan 4.000 leden'), zei Jhauw dat nu de tijd is aangebroken om campagne te voeren.

'U bent enthousiast meneer Jhauw, hoe komt dat zo?', werd hem de vraag gesteld. 'Dat komt door God', antwoordde Jhauw resoluut, zo schrijft Starnieuws. Hij is er heilig van overtuigd grote kans te maken gekozen te worden tot president van Suriname..... Hoe serieus is deze man? Hoe geloofwaardig?(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd/Starnieuws)

Geruzie binnen Baasa zet zich voort: Amoida vecht zijn 'illegaal royement' aan

Amoida: 'Priesierie is illegaal bezig door met NDP samen te smelten'


Peter Amoida die geroyeerd is als lid van Baasa door het hoofdbestuur, zegt vanmiddag, zaterdag 21 maart 2015, op Starnieuws 'natuurlijk niet akkoord te gaan met een illegaal royement'. Hij heeft als voorzitter van de partijraad en secretaris gisteren Baasa buiten medeweten van het bestuur ingeschreven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS).

Amoida blijft erbij, dat voorzitter Nicolaas Priesierie illegaal bezig is door samen te smelten met de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij stelt dat het bestuur zich niet heeft gehouden aan de statuten, ook bij het zogenaamde royement.

'Het gaat mijn verstand te boven dat een voorzitter van een bestuur en mede bestuursleden kunnen besluiten om zonder formele raadpleging van de leden, een samenwerking aan te gaan met een andere politieke partij, laat staan om de partij te doen opgaan in een andere partij. Ik kan u verzekeren dat de leden van Baasa dit niet zullen accepteren, zeker de Saramaccaanse groepen niet', zegt Amoida.

Hij stelt zijn taak als secretaris en voorzitter van de partijraad naar eer en geweten in te vullen. 'Als de leden van de partij vinden dat ik daarin fout heb gehandeld, dan ben ik de eerste die mijn functie ter beschikking zal stellen. Maar, wat nu gebeurt, daar kan ik niet achter staan.'

Hij vindt dat Priesierie met eigen belangen bezig is. Wat er nu gebeurt, is volgens hem honderd procent illegaal. 'Nogmaals Priesierie is de man die bezig is Baasa in een chaos te storten, niet ik. Ik volg de regels van de partij.'

Priesierie laat in een reactie weten, dat Amoida van mening mag verschillen met het bestuur. Hij kan altijd zijn weerwoord geven. De partijraad is intussen op de hoogte gesteld van het royement. Er zal een vergadering komen waar de kwestie aan de orde zal worden gesteld. Baasa doet mee met de verkiezingen onder de vleugels van de NDP. Dit is besloten op de structurenvergadering van de partij op 2 maart, stelt Priesierie. De achterban krijgt morgen in Moengo informatie over de stand van zaken.

Waterbronnen SWM ten noorden van Paramaribo verzilten: sluiting bronnen niet mogelijk

SWM kampt met financiële tekorten 

40 Procent van waterproductie bereikt niet afnemers door storingen en lekkages....


Bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, zijn groeiende zorgen over de vraag hoe de watervoorziening gelijke tred moet houden met ontwikkelingen in het land. 'We kunnen die ontwikkelingen niet bijbenen', zegt directeur Sven Sjauw Koen Fa vandaag, zaterdag 21 maart 2015, de Ware Tijd aan de vooravond van de VN Wereld Water Dag dat dit jaar als thema 'Water voor duurzame ontwikkeling' heeft.

Dat heeft te maken met financiële tekorten, maar ook met het feit dat woningbouwprojecten niet planmatig worden opgezet. De feitelijke crisis waarin het bedrijf zich bevindt doet zich vooral in het noorden van Paramaribo voelen. Een goed deel van de bronnen in dat gebied zou moeten worden gesloten wegens verzilting, maar dit kan niet omdat anders de voorziening zou instorten. Het gevolg is dat het zilte water wordt vermengd met zoet water dat wordt verpompt uit het zuiden. 'Het is wel binnen de toegestane normen', aldus Alwin Linger, onderdireteur operations.

In december 2014 werd een leningaanvraag goedgekeurd door een Frans ontwikkelingsfonds, om de productiefaciliteit aan de Van Hattemweg in Para te verdubbelen naar 2.000 kubieke meter per uur. Het bedrijf had dit project al in 2000 willen uitvoeren, maar nu zal het niet vóór 2017 worden opgeleverd. Daarmee zal de totale productie komen op 6.000 kubieke meter per uur. Er is een masterplan om in 2024 onder andere een productie te hebben van 9.000 kubieke meter per uur, maar nu al staat vast dat het meer een droom is dan een plan. 'We hebben een presentatie gehouden voor de Raad van Ministers. Er is begrip getoond', zegt Sjauw Koen Fa. Er werd ook niet ingegaan op de behoefte aan geschikte terreinen die nodig zijn voor productiefaciliteiten. Zo wordt al jarenlang gevraagd om een terrein in de omgeving van Houttuin. 'Voor een productiefaciliteit is ongeveer 40 hectare nodig. Het opzetten hiervan kost ongeveer dertig miljoen Amerikaanse dollar en duurt ongeveer drie jaar', aldus Linger.

Terwijl de SWM plannen gereed heeft de productie op te voeren, blijkt dat ongeveer 40 procent van wat nu geproduceerd wordt, de afnemers niet bereikt. Diverse oorzaken, zoals lekkages en storingen, zorgen ervoor dat het water onbetaald wegstroomt. Het eerdergenoemde masterplan voorziet erin dat oude leidingen worden vervangen, waardoor het waterverlies drastisch wordt teruggebracht.

SWM wil duurzaam werken en in staat gesteld worden zijn infrastructuur in orde te krijgen en de tarieven te verhogen die sinds 2004 niet zijn aangepast. Het produceren van een kubieke meter water kost Srd 3, terwijl de klant er Srd 1,80 voor betaalt. Zonder een percentage te noemen zegt Sjauw Koen Fa, dat een gezin van vijf personen maandelijks gemiddeld Srd 50 zou moeten betalen als de scheve verhouding wordt rechtgetrokken. Uit het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat burgers geen moeite hebben reële tarieven te betalen, maar dan moet de dienstverlening wel worden verbeterd.

Identiteit bekendgemaakt twee dode mannen bij Koraal Tabak op Curaçao: slachtoffers mogelijk betrokken geweest overval waardetransport Vrije Zone

Slachtoffers zijn Humphrey Hose Martina (23) en 16-jarige D'Angelo Luisa

Jongemannen geliquideerd: door het hoofd geschoten


De identiteit van de twee jongemannen die gisteren in de mondi van Koraal Tabak op Curaçao dood zijn aangetroffen, is gisteravond door de politie vrijgegeven. Het gaat om Humphrey Hose Martina, die op 19 maart zijn 23e verjaardag vierde, en de zestienjarige D’Angelo Luisa, aldus de Amigoe vandaag, zaterdag 21 maart 2015.
 
De politie vermoedt dat de jongemannen in de late nacht van donderdag zijn geliquideerd, wat betekent dat Martina op zijn verjaardag werd gedood. De mannen zijn door het hoofd geschoten. Volgens de politie werd één van hen daarvoor mishandeld. Hij had verwondingen aan het gezicht.

De aanleiding voor de dubbele moord is nog onduidelijk. Dat moet een uitgebreid onderzoek uitwijzen. Er doen echter geruchten de ronde dat de mannen betrokken zouden zijn geweest bij de roofoverval bij de Vrije Zone, waarbij de 36-jarige bewaker Zhadiro Zevenhuizen om het leven is gekomen. Hij was werkzaam bij Servicio Pan Americano de Protección Curaçao nv.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer zei vanochtend dit niet te kunnen bevestigen noch ontkennen. 'Daar kan ik helemaal niets over zeggen. Het onderzoek loopt nog en de politie verstrekt geen details van lopende onderzoeken.' Verder zijn er nog geen tips binnengekomen bij de politie over de dubbele moord, voegde hij daar desgevraagd aan toe.

De levenloze lichamen van de mannen werden aangetroffen in de omgeving van landhuis Klein St. Joris. Een van hen werd gevonden door een wandelaar die de politie waarschuwde en het tweede lichaam werd gevonden door een persfotograaf die naar de plek was gekomen. Een van hen lag op de zandweg die naar het landhuis leidt.

Beide lichamen zijn in beslag genomen voor lijkschouwing. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Nieuwe Stijl-KTPI registreert zich voor de vorm ook bij Centraal Hoofdstembureau

Wangsabesari: 'We nemen onder vlag NDP deel aan verkiezingen met twee kandidaten'


De partij Nieuwe Stijl-KTPI (NSK), onder leiding van het Assembleelid Oesman Wangsabesari, heeft zich vandaag, zaterdag 21 maart 2015, apart ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) in Paramaribo. Wangsabesari zegt, zo bericht Starnieuws, dat de partij onder de vlag van de Nationale Democratische Partij (NDP) aan de verkiezingen zal deelnemen. 

'Het mag en het is ook niet nieuw in Suriname. Wij willen gewoon zichtbaar zijn als partij', zegt Wangsabesari. Hij heeft ruggespraak gepleegd met de NDP waarmee een afspraak gemaakt is over de kandidatenlijst, die overigens nog afgerond moet worden.

De voorzitter van NSK zegt zich ervan bewust te zijn, dat deze handeling in principe voor de vorm is en geen enkele invloed heeft. NSK zal met slechts twee kandidaten onder de paraplu van de NDP deelnemen aan de verkiezingen in de districten Paramaribo en Wanica. Wangsabesari wenst nu niet in te gaan op wie deze twee kandidaten zijn, maar, zo schrijft Starnieuws, Wangsabesari zal waarschijnlijk in Paramaribo op de lijst komen en de onderminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Djoemadie Kasanmoesdiran, in Wanica.

Wangsabesari laat weten, dat wie ook op de lijst komt, die persoon als NDP'er wordt gekandideerd en niet als NSK. Ook zal zijn partij geen enkele rechten kunnen claimen of eisen kunnen stellen bij een eventuele vorming van een regering mocht de NDP de verkiezingen winnen. De kandidaten die door NSK worden aangewezen, kunnen wanneer zij in het parlement terechtkomen ook geen NSK-fractie vormen, omdat het dan NDP-zetels zijn.

De NSK heeft zich vandaag met ruim 7.000 leden ingeschreven, aldus Wangsabesari. Volgens hem zijn er stemmen opgegaan in de partij om alleen de verkiezingen in te gaan. 'Maar, we moeten ook realistisch blijven en onze sterkte kennen. We hebben besloten wel zichtbaar te zijn als partij, maar onder de paraplu van de NDP kandidaten naar voren te schuiven.'

VHP-boodschap Internationale Dag tegen Racisme en Discrminatie

'In Suriname is sprake van subtiele discriminatie, intolerantie en zelfs racisme'

'Politieke partijen bedienen zich van etnische en racistische propagandavoering'


De dag van 21 maart is door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De VN heeft tot deze dag besloten uit solidariteit met de anti-apartheidsbeweging in Zuid Afrika, ter herdenking van de slachting die in 1960 in Sharpville plaatsvond. 

Ieder jaar, bij de herdenking van deze dag, wordt wereldwijd stilgestaan bij de uitbanning van elke vorm van discriminatie op grond van ras, huidskleur en nationale of etnische afkomst. Dit jaar is het VN thema voor de internationale gemeenschap 'Leren uit de tragedie van het verleden om de rassendiscriminatie van het heden te bestrijden' ('Learning from past tragedies to combat racism today').

Helaas moeten we ook voor ons land Suriname constateren, dat onze multi-etnische en multi-culturele samenleving niet zo tolerant en multicultureel is, zoals wordt beweerd. Er is zelfs sprake van subtiele discriminatie, intolerantie en zelfs racisme.

Zeker op weg naar de verkiezingen toe, bedienen bepaalde politieke partijen zich van etnische en zelfs racistische propaganda voering. Hierbij wordt ten onrechte het idee gevoed dat etnische afkomst, religie en taal verdelende krachten zijn voor een nationale identiteit.

Racisme heeft effect op individuen, maar ook op de samenleving als geheel. Racisme wordt ook ingezet als verdeel- en heerstactiek, die mensen tegen elkaar opzet om ze verdeeld te houden. De VHP is van oordeel dat onze diversiteit vastgehouden dient te worden waarbij wij verder werken aan het blijven creëren van nationale eenheid, maar ook blijven werken aan de uitbanning van discriminatie.

De dag van 21 maart biedt dan ook een unieke gelegenheid om onze gezamenlijke nationale inzet te hernieuwen, door te blijven werken aan het tegengaan van elke situatie van racisme, ook in de dagelijkse interpersoonlijke relaties.

VHP

Monorath (Nieuw Suriname) verrast over stap collega Lachman naar NDP - 'Doekhie noemde hem een blaffende hond'

'Nu we beide weg zijn uit Nieuw Suriname is er niets meer over'

NS kan volgens Monorath nog gered worden


'Nieuw Suriname (NS) bestond uit Premdew Lachman en Harish Monorath, maar nu we beide weg zijn uit de moederorganisatie is niets meer over. Op dit moment heb ik een geel hemd aan', aldus Harish Monorath, die zich bij de ABOP heeft aangesloten, vandaag, zaterdag 21 maart 2015, in de Ware Tijd. Hij geeft de strijd echter nog niet op en zegt dat NS nog gered kan worden. Die strijd zal voor de rechter gevoerd worden tegen de vermeend partijvoorzitter John Nasibdar, met wie hij in een conflict is verwikkeld om het voorzitterschap. 

Monorath is verbaasd, dat zijn collega Premdew Lachman voor de NDP heeft gekozen. Het laatste gesprek tussen de twee was gistermorgen en toen zou Lachman nog gezegd hebben ook ABOP'er te worden. Hij brengt in herinnering dat beide parlementariërs een hele slechte relatie achter de rug hebben met de NDP.

'Het verbaast me dat Lachman met dezelfde Doekhie gaat werken die hem een blaffende hond noemde.' Naar zijn gevoel voerde Lachman al geruime tijd gesprekken met de tweede lijn van de NDP. Dat is volgens hem ook de reden waarom Nieuw Suriname in Nickerie niet stond te springen om een samenwerking met de ABOP. Inmiddels wordt er al uitgekeken naar nieuwe kandidaten voor de ABOP in Nickerie.

Tot gisteren was het nog niet helemaal zeker of Lachman op de De Nationale Assemblee-lijst van de NDP in Nickerie zal komen. Lachman is sinds gisteren lid geworden van de NDP, maar heeft nog niet aangegeven of hij akkoord gaat met plek nummer vijf op de lijst.

Castelen (SPA) wil dat vermogen beleidsmakers notarieel wordt vastgelegd

'Het kan niet zo zijn, dat personen straatarm in het kabinet gaan en rijk eruit komen'

Castelen krijgt bijval van NDP'er Amzad Abdoel


Om corruptie tegen te gaan en de transparantie te vergroten zouden beleidsmakers wettelijk verplicht moeten worden om hun vermogen notarieel vast te leggen voordat ze hun ambt aanvaarden. Bij hun aftreden kan de balans worden opgemaakt en worden vastgesteld of ze zich verrijkt hebben of niet.
Als het aan de voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) Guno Castelen ligt, zal dit al gelden bij de komende verkiezingen.Dit bericht de Ware Tijd zaterdag 21 maart 2015.

Een alternatief is dat de president de kandidaat-beleidsmakers dwingt om hun vermogen vast te leggen. Indien ze dit weigeren mag hun benoeming niet doorgaan.

Castelen zegt dat hij op eigen initiatief de waarde van zijn bezittingen heeft laten vastleggen toen hij minister van Transport Communicatie en Toerisme (2000-2005) werd. Volgens hem kan het niet zo zijn. dat personen 'straatarm in het kabinet gaan en rijk eruit komen'. Castelen zou het niet slecht vinden dit ook toe te passen bij de parastatale bedrijven.

Het Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) is het eens met Castelen. Hij wijst erop dat parlementariërs in het verleden hebben gevraagd naar jaarverslagen van overheids- en parastatale bedrijven, maar die hebben ze nooit onder ogen gehad. 'Internationaal is het gangbaar dat het vermogen van personen onder een vergrootglas wordt geplaatst.'

Abdoel stelt, dat hierdoor niet alleen politici beschermd worden, maar ze kunnen hierdoor ook tot voorbeeld dienen voor de samenleving. Door registratie van bezittingen vooraf kunnen ongegronde beschuldigingen over corruptie hierdoor met feiten worden weerlegd.

PALU overtuigd van terugkeer in regering

Partijvoorzitter Hok: 'Met ons in regering is ontwikkeling verzekerd'


De PALU is overtuigd van een terugkeer in de regering. Met de PALU in de regering ben je verzekerd van ontwikkeling, aldus partijvoorzitter en minister van Natuurlijke Hulpbronnen Jim Hok. De partij rekent op minimaal twee zetels en een bundeling van partijen na de verkiezingen bij het vormen van de nieuwe regering, aldus Starnieuws zaterdag 21 maart 2015.

De partij heeft zich afgelopen donderdag met iets meer dan 5.000 leden gemeld voor de verkiezingen van 25 mei.

Hok zegt het niet zo erg te vinden dat samenwerking met de Alternatieve Combinatie niet van de grond is gekomen. 'Ik denk dat er na de verkiezingen een beweging zal komen waarbij een aantal partijen vanaf dag één bij elkaar zal komen. De PALU gaat zeker ook die lijnen uitzetten.'

De partij gaat alvast twee zetels garant stellen in Paramaribo en Coronie. Anton Paal zal weer voor de zetel in Coronie moeten zorgen. Wie dat voor Paramaribo gaat doen, laat Hok niet los.

Deelname in andere districten wordt nog bestudeerd. 'Wij hebben bewezen dat we vanuit de oppositie een hele goede bijdrage kunnen leveren. Maar, wij weten dat de PALU in de regering een garantie is voor ontwikkeling. Dus we gaan daar weer voor. De PALU gaat voor een ontwikkeling van de totale samenleving. We gaan ervoor dat wanneer iets in Suriname is, het van iedereen is. De dingen die we hebben, zijn in de eerste plaats van Surinamers.'

Aureos Group op Curaçao verzet zich tegen wijze van aanbesteding bouw nieuwe windmolens door regering

(Bron foto: NTR/Caribisch Netwerk)
Plannen uitbreiding windpark Terá Kòrá niet meest gunstige locatie

Aureos: 'Consument zal meer moeten gaan betalen voor stroom dan nodig is met NuCapital'


De Aureos Group op Curaçao blijft strijden tegen de manier waarop de regering en nutsbedrijf Aqualectra de bouw van nieuwe windmolens heeft aanbesteed. Vorig jaar al beschuldigde het bedrijf de overheids-nv van een voorkeursbeleid. Het zou onder een hoedje spelen met NuCapital door onderhands de werkzaamheden aan de huidige beheerder te gunnen. Volgens Aureos wordt de gemeenschap hierdoor benadeeld, omdat de plannen voor uitbreiding van het windpark op Terá Kòrá niet de meest gunstige plek is. Daardoor krijgt de consument straks hogere stroomtarieven dan nodig is. Aqualectra bestrijdt dat. Dit bericht vandaag, zaterdag 21 maart 2015, het Antilliaans Dagblad.

Aureos wilde inschrijven op het nieuwe project en heeft besprekingen gevoerd met Aqualectra en Bureau Telecommunicatie, Post & Utilities (BTP&U). Door een Landsbesluit werd de openbare aanbesteding gestopt en vervangen door een onderhandse aanbesteding.

Afgelopen donderdag vond een hoorzitting plaats van de bezwarencommissie van het ministerie van Financiën. Advocaat Rob Blaauw bestreed daar de zienswijze van de overheid, dat een nieuwe partner altijd duurder uitpakt. Hij toonde berekeningen van onafhankelijke deskundigen waaruit blijkt dat het voorstel van Aureos een gunstiger productieprijs oplevert dan de tarieven van NuCapital.

Een groot verschil tussen het plan van NuCapital en dat van Aureos is volgens de laatste dat de opbrengst op Terá Kòrá tussen 35 en 40 procent ligt, terwijl dat op Koraal Tabak boven de 80 procent ligt. Voor Aqualectra betekent een extra opbrengst van 55 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar voor een windmolenpark van 15 megawatt. NuCapital rekent voor uitbreiding op Terá Kòrá een prijs van 22 cent per kWh, Aureos voor Koraal Tabak 17 cent. De extra productiekosten voor de 55 miljoen kWh met dieselgeneratoren, bovendien geen groene stroom, kost ook nog een 10 miljoen gulden. Het totale nadeel over de concessieperiode van 30 jaar kost dat de gemeenschap 375 miljoen gulden, aldus Aureos. Het bedrijf eist dat er alsnog een openbare aanbesteding komt en overweegt anders een schadeclaim in te dienen.

Directeur Darick Jonis van Aqualectra zegt niet inhoudelijk te kunnen reageren, omdat de zaak nog onder de rechter is. 'Ik kan alleen zeggen dat Aqualectra altijd streeft naar de goedkoopste en betrouwbaarste productiemix. En goedkoop wil niet altijd zeggen dat het ook betrouwbaar is.'

Hoe het staat met de voorbereidingen van de uitbreiding van het windmolenpark op Terá Kòrá kan hij om dezelfde reden ook niet zeggen.

Aureos Group LLC is in 2001 opgericht in Miami door een groep entrepreneurs met uitgebreide ervaring op de gebieden van traditionele en alternatieve energie die bovendien steun genieten van project financiers. Aureos houdt kantoor in Coral Gables, Florida, en Buenos Aires, Argentinië, en heeft met JV Partner “Abo Wind” (Duitsland) projecten lopen in de VS, Argentinië, Chili, Peru, Puerto Rico en verschillende Europese landen. Voor ditzelfde doel heeft de groep in 2012 als Curaçaose vennootschap de Aureos Free Winds Energy BV opgericht.

Curaçao's Statenlid Schotte ontstelt over vernietiging fruit en groente

(Bron foto: Gerrit Schotte)
'Het vernietigen van groente en fruit is tegen alle goed fatsoen in en verspilling'


Volgens de internationale overeenkomst ‘General Agreement on Tariffs and Trade (GATT)’ als onderdeel van de World Trade Organization (WTO) is het op Curaçao verboden om fruit en groente te vernietigen als daar niet een gezondheidsreden aan ten grondslag ligt. Dit stelt Gerrit Schotte (MFK) in een brief aan Economie-minister Stanley Palm (PAIS). waarin hij zijn ontsteltenis uit over het onlangs vernietigen van groente en fruit in nog zeer goede staat. 

Hij kan het niet verkroppen, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 21 maart 2015, dat minister José Jardim van Financiën laat weten, dat de douane gerechtigd was over te gaan tot vernietiging en dat Palm aangeeft dat vernietiging alleen niet had gemogen als er schaarste zou zijn aan de producten op de markt.

'Het vernietigen van de groente en het fruit is tegen alle goed fatsoen in en een verspilling van heel waardevol voedsel', zo voert het MFK-Statenlid aan. Hij wil daarom van zowel Jardim als Palm weten of zij op de hoogte zijn van de vernietiging en of dit legaal binnen de lokale en ook internationale wetgeving heeft plaatsgevonden.

Ook wil hij weten of de ministers het ermee eens zijn, dat internationale wetgeving boven lokale wetgeving staat en de lokale wetgeving afgeschaft moet worden als dit zo is. Tot slot vraagt hij wat de ministers eraan zullen doen om nutteloze vernietiging niet meer te laten plaatsvinden.

Dagblad Suriname wijst op onhygiënische situatie bij urinoirs Centrale Markt Paramaribo

Niet echt hygiënisch (Bron foto: Dagblad Suriname)
Klanten blijven weg bij marktstandhouders vanwege stank urinoirs

Districtscommissaris Miranda in gesprek met marktleiding over onderhoud


Enige tijd geleden zijn er door de leiding van de Centrale Markt in het centrum van Paramaribo urinoirs geplaatst voor de markt. Als gevolg van slecht onderhoud heerst er echter nu een onhygiënische situatie bij deze urinoirs. Dat bericht het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 21 maart 2015.

Omstanders klagen over stank. Ten gevolge hiervan blijven volgens marktstandhouders ook de klanten weg. Volgens ‘de trekker’ van de marktventers, Charlton Choy, zijn er onnodig urinoirs aan de voorzijde van de markt geplaatst. Het ontsiert het zicht op de markt.

Er zou al eerder een klacht zijn ingediend bij de voormalige districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mohammed Kasto. De situatie was nog in behandeling toen districtscommissarissen werden gereshuffeld door de regering, waardoor de klacht onbehandeld is blijven liggen.

Nu is vanuit het kantoor van districtscommissaris Jerry Miranda gezegd, dat er werk van zal worden gemaakt en dat er gesproken zal worden met de marktleiding over wat nu feitelijk de obstakels zijn als het gaat om het onderhoud. Het commissariaat zegt niet op de hoogte zijn van de onhygiënische situatie.

Voorzitter Melvin Clemens lijsttrekker Nationale Ontwikkelingspartij in Paramaribo

Clemens: 'Geen intentieverklaring getekend met Mega Front'
'Samenwerken is goed, maar op dit moment niet aan de orde'

Hynes Landveld door rechterlijke uitspraak buiten spel geplaatst


‘De Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) heeft als achterban bijna 9.000 leden’, zegt voorzitter Melvin Clemens vandaag, zaterdag 21 maart 2015, in het Dagblad Suriname. De districten waar NOP zal meedoen zijn Paramaribo, Sipaliwini, Para, Brokopondo en Wanica. ‘Ik ben de lijsttrekker van Paramaribo’, zegt Clemens. 

In de loop van komende week zal de partij officieel een verklaring via de pers naar buiten brengen over reente ontwikkelingen binnen de partij. Het recht heeft volgens voorzitter Clemens gezegevierd en de partij heeft zich officieel ingeschreven.

NOP heeft officieel geen intentieverklaring getekend met het Mega Front. ‘Wij zijn NOP en we hebben geen intentieverklaring getekend.’ Op de vraag als de partij met andere partijen zou willen samenwerken, zegt Clemens dat dit zeker kan.

‘We moeten samenwerken en niet alleen jou ding doen als partij. Samenwerken is altijd goed, maar voor dit moment is dat niet aan de orde. De rest van de achterban moet op de hoogte gebracht worden dat de heer Landveld niet de voorzitter is van de partij. De rechter heeft Hynes Landveld verboden om zich uit te geven als voorzitter van deze partij.' 
Clemens was naar de groene tafel gestapt om zijn gelijk te krijgen.

Advocaat Gerold Sewcharan bevestigt dat Clemens de rechtmatige voorzitter is van de NOP. Landveld heeft namens de NOP een intentieverklaring getekend met vijf andere partijen om het Mega Front te vormen. De Democratische Unie Suriname, Nieuw Suriname, De Nieuwe Leeuw, de Nationale Ontwikkelingspartij, Ontwikkeling door Eenheid en de Progressieve Politieke Partij hebben 3 maart een intentieverklaring getekend.

Clemens had Landveld al gevraagd om zich niet uit te geven als voorzitter van de partij. Hij had gewaarschuwd dat hij naar de rechter zou stappen. De advocaat zegt, dat Landveld geen overeenkomst kan tekenen met wie dan ook namens de NOP, omdat Clemens de rechtmatige voorzitter is.

Oud-premier Schotte van Curaçao zou in 2010 twee grote geldbedragen hebben ontvangen van maffiabaas Corallo

OM: Giften Italiaan Corallo bedoeld om voorkeurspositie te krijgen voor hem en zijn bedrijven


Oud-premier Gerrit Schotte (MFK) van Curaçao heeft in de periode van 1 januari 2010 tot en met 8 oktober 2010 als Eilandsraadslid van het Eilandgebied Curaçao twee grote geldbedragen aangenomen van de vermeende Italiaanse maffiabaas Francesco Corallo. Het gaat om een bedrag van 140.000 dollar van 73.422 dollar. Dat is een van de verdenkingen aan zijn adres zoals gisteren tijdens de regiezitting van de zaak Babel bekend werd gemaakt. In deze zaak staan Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs terecht. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 21 maart 2015.

De giften van Corallo waren, zoals gisteren naar voren werd gebracht door Officier van Justitie Philomijn van Logten, bedoeld om Corallo en zijn bedrijven, waaronder de casinogroep op Sint Maarten Atlantis World Group, een zekere voorkeurspositie te bezorgen.  

'Deze giften zijn hem gedaan zodat hij Corallo en zijn bedrijven zou begunstigen, geheime overheidsinformatie aan Corallo zou verstrekken, Corallo invloed zou verstrekken in de Curaçaose overheid via de nieuw op te richten politieke partij MFK, zich er voor zou inspannen dat Corallo internationaal namens Curaçao wordt aanbevolen, zich er voor zou inspannen dat Corallo of personen van zijn bedrijf worden aangesteld in een belangrijke institutionele functie', aldus Van Logten gisteren. Zij is samen met Gert Rip belast met deze zaak.

In datzelfde jaar zou Schotte samen met zijn levenspartner, in de periode van 1 januari tot en met 1 juli, op Curaçao en/of in Italië twee facturen van het bedrijf Vanddis NV valselijk hebben opgemaakt. Een factuur van een bedrag van 140.000 dollar en een factuur van meer dan 73.000 dollar. 

'In strijd met de waarheid staat op deze facturen onder meer vermeld dat het bedrijf Vanddis werkzaamheden heeft verricht voor het Italiaanse bedrijf Betplus van Corallo', zo gaf de Officier van Justitie gisteren te kennen. Vanddis NV is de pompstationketen van Pedro ‘Papito’ van der Dijs. Zijn dochter Cicely is de directeur bij dit bedrijf.

Andere tenlasteleggingen aan het adres van de oud-premier zijn witwassen, het gebruik van ‘jammers’ en wederom valsheid in geschrifte.

In de periode van 1 januari 2010 tot en met 15 november 2011 is op Curaçao, in de Verenigde Staten en/of Zwitserland en/of Italië voor meer dan 200.000 dollar witgewassen, zo werd gisteren bekendgemaakt. De Officier van Kustitie liet weten dat het hier gaat om geld dat op basis van de eerder genoemde valse facturen via bankrekeningen in het buitenland uiteindelijk terecht is gekomen bij Schotte en Van der Dijs.

De tweede beschuldiging van valsheid in geschrifte, betreft het diplomatieke paspoort van Schotte, dat in tegenstelling tot het nieuws dat voorheen in de media is verschenen, niet in de kluis van zijn woning te Saliña is gevonden, maar in dat van Vanddis, het bedrijf dat door zijn partner wordt gerund. De oud-premier had eerder, op 15 april 2013, dit paspoort als vermist opgegeven. 'In strijd met de waarheid is opgenomen dat het diplomatieke paspoort verloren was geraakt, terwijl dat paspoort in de kluis lag bij het bedrijf van zijn partner, Vanddis NV', aldus Van Logten.

Ronald Hooghart wordt geen NDP'er, maar hoopt met hulp NDP wel op zetel in Assemblee

'Bouterse en ik delen ontwikkelingsvisie en kunnen veel voor het land doen'

Hooghart gelooft dat hij 'best populair' is


Ronald Hooghart, voorzitter van de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) en vakbondsleider, zegt vanochtend, zaterdag 21 maart 2015, op Starnieuws, dat hij geen lid wordt van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hoewel zijn partij onder de vleugels van de NDP de verkiezingen ingaat, zegt zijn identiteit te blijven behouden. 'De PBO is de partij van de toekomst. Wij blijven bestaan.'

Hooghart vindt dat hij goed in de markt ligt. Hij heeft nog geen besprekingen gevoerd over een eventuele plek op de kandidatenlijst, maar zijn grootste wens is om Assembleelid te kunnen worden.
'De voorzitter van de NDP, president Desi Bouterse, met wie ik intussen goed bevriend ben, is op de hoogte van mijn wens. We hebben dezelfde ontwikkelingsvisie en kunnen samen veel doen voor het land', beweert Hooghart.

Hij gelooft dat hij 'best populair' is en is er zelfs van overtuigd dat duizenden mensen op hem zullen stemmen. Hij denkt dat hij op voorkeursbasis gekozen zal worden.

Voor Hooghart is het belangrijk dat hij en Bouterse met elkaar hebben afgesproken samen te zullen werken. Het is de bedoeling dat er een overeenkomst wordt getekend. Maar, voor hem is het gegeven woord belangrijker, want als er geen vertrouwen is, houdt het op.

Hoewel hij niet als PBO de verkiezingen ingaat, zal hij zich inzetten voor verdere opbouw van deze partij, die op 12 oktober is opgericht. 'Ja, ik ga vandaag ook zwaaien met vlaggen wanneer we naar het Centraal Hoofdstembureau gaan.'

Suriname komt luchtvaartverdrag overeen met Colombia: regeringen moeten nog formeel ondertekenen

Nauwelijks beperkingen in verdrag: alleen beperking frequentie vluchten

Eerste aanzet tot sluiten open sky-overeenkomst


Surinaamse autoriteiten hebben gisteren de laatste hand gelegd aan een luchtvaartverdrag tussen met Colombia. Het is de eerste keer dat deze twee landen een luchtlijn met elkaar openen. 'Het is nog geen open sky, maar er zijn verregaande vrijheden erin opgenomen', zegt Gerard Brunings, staatsadviseur voor de luchtvaart industrie, vandaag, zaterdag 21 maart 2015, in de Ware Tijd.

'Beide landen mogen een onbeperkt aantal vliegmaatschappijen rechten geven om de route te onderhouden. Er is ook geen beperking op de capaciteit van de kisten die gebruikt zullen worden. Alleen de frequentie van vluchten is beperkt.' Volgens Brunings is de basis wel gelegd voor een open sky regeling. 'Daar zal naderhand over worden gesproken.'

De bereikte overeenkomt moet nog worden ondertekend door de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen. Daarna moet het verdrag door De Nationale Assemblee (DNA) worden geratificeerd. De staatsadviseur wijst erop, dat er zeker drie Colombiaanse maatschappijen zijn die nu al belangstelling tonen om op Suriname te mogen vliegen.

In Suriname heeft de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en op Curaçao Insel Air belangstelling getoond om verder uit te breiden. Hoewel het verdrag nog lang niet is geratificeerd, kunnen er, volgens Brunings, vliegrechten worden verstrekt. 'De aanvragen zullen wel per geval door beide landen worden beoordeeld.'

VHP over kandidaatstelling Krishna Mathoera: 'Geen enkele positie is van een persoon, maar van de partij'

Mansaram moet plaats maken voor Mathoera.
Gepasseerde Sharmila Mansaram reageerde onaangenaam verrast

NPS'er Wayne Telgt zou niet op kandidatenlijst zijn geplaatst: Telgt zou 'erg ontevreden' zijn


Het is niet zo dat de VHP Krishna Hussainali-Mathoera op de lijst van Wanica heeft gezet in plaats van oud parlementariër Sharmila Kalidien-Mansaram. 'Geen enkele positie is van een persoon. De zetel is van de partij', aldus VHP-ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh vandaag, zaterdag 21 maart 2015, in de Ware Tijd.

Volgens de VHP-ondervoorzitter is voor Hussainali-Mathoera gekozen, om ervoor te zorgen dat de verschillende kandidaten verspreid zijn over het uitgestrekte district. 'Wij hadden iemand nodig uit de Saramaccapolder of Kwatta.'

Kalidien-Mansaram was in eerste instantie onaangenaam verrast  door het besluit van de VHP, maar heeft zich inmiddels bij het besluit neergelegd, zegt de ondervoorzitter. Hij voert verder als redenen voor haar afwijzing aan, dat zij door haar deskundigheid na de verkiezingsoverwinning op veel meer posten een bijdrage kan leveren.

Commissaris Hussainali-Mathoera is door haar kandidering per direct met verlof gegaan en zal de regering vragen haar te ontheffen uit de politiedienst.

Volgens de Ware Tijd zou ook NPS'er Wayne Telgt erg ontevreden zijn. Er zou inmiddels een besluit zijn genomen dat de oud-mediaman niet op de kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee in Paramaribo komt, maar NPS-voorzitter Gregory Rusland ontkent dit. 'Niets is nog zeker. De posten liggen nog helemaal open. Er wordt nog driftig gediscussieerd.'

Komende woensdag zal hierover meer duidelijkheid zijn en eind van de maand neemt het congres een definitief besluit, aldus de voorzitter. Telgt was voor de redactie van de Ware Tijd niet bereikbaar voor commentaar.

Baasa-partijraadsvoorzitter Amoida vindt dat voorzitter Priesierie 'illegaal bezig' is: valse start Baasa in verkiezingsstrijd

Priesieri voor samenwerking met NDP
Amoida wil alleen samensmelten met NDP
Amoida: 'Partij heeft geen toestemming gegeven om op NDP-lijst te komen'

'Wij willen samensmelten met NDP en niet samenwerken'

Priesierie: 'Amoida is door partijbestuur per direct geroyeerd'


Peter Amoida, partijraadsvoorzitter van Baasa en secretaris van het hoofdbestuur, zegt vanochtend, zaterdag 21 maart 2015, op Starnieuws dat de partij niet kan samensmelten met de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij vindt dat voorzitter Nicolaas Priesierie illegaal bezig is. Amoida beweert, dat de partijraad geen toestemming heeft gegeven om op de lijst van de NDP kandidaten te stellen. 'Wij willen samenwerken maar niet samensmelten', herhaalt Amoida zijn gisteravond al gedane uitlatingen.

Amoida beweert verder, dat de partijraad bevoegd is om Baasa in te schrijven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). 

'Het bestuur mag volgens de statuten namens de partij geen besluiten nemen, zonder dat deze voorgelegd zijn aan de partijraad, die het hoogste orgaan is', stelt Amoida, die de documenten overgelegd heeft. Hij heeft Baasa op basis hiervan gisteren ingeschreven bij CHS. 'Dat heb ik gedaan zonder overleg met Priesierie, omdat hij sinds zondag niet te bereiken is voor mij. Ik ben zelfs thuis bij hem gegaan, maar kreeg hem niet te spreken en hij neemt de telefoon ook niet op.'

Baasa had graag met de NDP willen samenwerken. 'Ik vind dat de NDP en de president veel gedaan hebben voor het land. Ik hou van de president, maar wij willen niet opgaan in Baasa.' Volgens Amoida zou de meerderheid van het bestuur en de partij niet achter de stap van Priesierie staan, die ondersteund wordt door enkele bestuursleden. 'In elk geval staat de partijraad niet achter deze stap.'
Hij haalt aan dat er geen tijd te verliezen was. Het is vandaag de laatste dag voor de politieke partijen om zich te registreren bij het CHS. 'Ik had geen andere keuzen dan de partij aan te melden, anders kunnen wij niet meedoen met de verkiezingen.'

Priesierie vindt, dat Amoida met een soloactie bezig is en de partij stiekem heeft ingeschreven. Amoida beschuldigt Priesierie van illegale activiteiten, waarbij de statuten niet worden nageleefd. Volgens Amoida worden de mensen die op de lijst van de NDP zullen voorkomen, NDP'ers, want ze kunnen dan geen lid meer zijn van Baasa.

Amoida geroyeerd
'Het bestuur van Baasa heeft tijdens een spoedbijeenkomst donderdagavond besloten om het bestuurslid en voorzitter van de partijraad, Peter Amoida, met onmiddellijke ingang te royeren. Dit op basis van artikel 7 lid 2 van de statuten. Het lid heeft in strijd gehandeld tegen de statuten en heeft de belangen van de partij ernstig geschaad.' Dit zegt Priesierie vandaag.

Priesierie zegt dat negen bestuursleden aanwezig waren op de vergadering. Alle leden zijn unaniem van mening, dat het niet kan worden geaccepteerd dat Amoida in zijn eentje heeft besloten om Baasa in te schrijven bij het Centraal Hoofdstembureau. De voorzitter stelt, dat op 2 maart de structuren het besluit hebben genomen dat onder de vleugels van de Nationale Democratische Partij (NDP) deelgenomen zal worden aan de verkiezingen.

Volgens Priesierie is Amoida bezig met een soloactie. Ook de partijraadsleden zouden niet achter hem staan.

Priesierie laat ook weten, dat het bestuur besloten heeft dat Amoida onmiddellijk alle handelingen namens de partij moet staken. Hij heeft geen enkele bevoegdheid om namens de partij stappen te ondernemen. Volgens Priesierie is de achterban van de partij juist blij dat Baasa opgenomen is op de lijst van de NDP. Dit is ook het geval met de Nieuwe Stijl KTPI en de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling. 'Peter Amoida is ertegen, maar hij moet het besluit dat genomen is door de structuren respecteren', aldus Priesierie.

'Onontdekt' nieuwe spraakmakende voorstelling van Raymi Sambo in Amsterdamse parkeergarage

Voorstelling te zien vanaf 10 april in 3 weekeinden in Amsterdam Zuidoost


Na het succes van 'Aan Niets Overleden' komt Raymi Sambo met een nieuwe spraakmakende voorstelling, Onontdekt. Onontdekt is het verhaal over een illegaal gezin dat een onopvallend, maar goed, leven probeert te leiden. 

Vader John (Dennis Rudge) voelt zich erg verantwoordelijk voor het geluk en de veiligheid van zijn familie. Wanneer blijkt dat de jonge gezinsleden zich hebben ingeschreven voor een talentenjacht, en wanneer zijn neef wordt gezocht voor diefstal, gaat John tot het uiterste om dit alles onontdekt te houden.

In samenwerking met Jeugdtheaterschool Zuidoost, Circus Elleboog en Krater Art&Community laten jonge talentvolle acteurs, dansers, rappers, jongleurs en mimespelers zien wat ze kunnen. Regisseur Raymi Sambo begeleidt de jongeren naar een voorstelling die het thema van illegaliteit op een toegankelijke manier, vol humor en spektakel, belicht.

Vanaf 10 april slechts 3 weekenden te zien op een bijzondere locatie in Amsterdam Zuidoost. Meer info en kaartverkoop op www.zep.nu Op vrijdagen speelt de voorstelling om 20.00 uur, zaterdagen 16.00 & 20.00 uur en zondagen om 14.00 uur

Première: 11 april 2015. 20:00 uur.
Parkeergarage Kempering, tegenover metrostation Kraaiennest
Tekst: Maaike Bergstra
Regie en idee: Raymi Sambo


SPEELLIJST
Vrij 10 april 20.00 uur Try out
Zat 11 april 16:00 uur Try out
Zat 11 april 20:00 uur PREMIERE
Zon 12 april 14:00 uur
Vrij 17 april 20:00 uur
Zat 18 april 16:00 uur
Zat 18 april 20:00 uur
Zon 19 april 14:00 uur
Vrij 24 april 20:00 uur
Zat 25 april 16:00 uur
Zat 25 april 20:00 uur
Zon 26 april 14:00 uur