zondag 12 april 2015

EBS: Resten vuurwerk of confetti aan geleiders transmissielijnen oorzaak grote stroomstoring

Op deze foto van de EBS de 'glimmende sliertjes' vuurwerkresten of confetti.
'In omgeving DSB Bank Willem Campagnestraat hingen glimmende sliertjes aan stroomkabels'


De problemen met de stroomvoorziening waar een groot deel van Paramaribo gisteravond enkele uren mee te maken had, zijn veroorzaakt door de resten van afgeschoten vuurwerk of confetti. Dat meldt de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) vandaag, zondag 12 april 2015, in een persbericht. Dat bij de EBS kennelijk niemand het verschil kan zien tussen vuurwerkrestanten en confetti is overigens opmerkelijk te noemen. Kennelijk zijn de restanten ook niet meteen verwijderd.

Uit onderzoek van de EBS is gebleken, dat in de buurt van de DSB Bank aan de Willem Campagnestraat glimmende sliertjes aan de geleiders van de transmissielijnen hingen. Het gevolg was, dat vier 33.000 Voltlijnen uitvielen waardoor de onderstations Kwatta, Uitkijk, Sidodadi (Saramacca) en Sarah Maria (Saramacca) met alle voedingsrichtingen in die gebieden geen stroom kregen.

De EBS heeft geconcludeerd, dat het vuurwerk of de confetti onder de transmissielijn moet zijn afgeschoten en de sliertjes hiervan in het net zijn terechtgekomen. Deze sliertjes zouden van elektrisch geleidend materiaal vervaardigd zijn geweest en hebben voor kortsluiting gezorgd.

Hierdoor hebben de elektrische beveiligingsapparaten de 33.000 Voltlijnen uitgeschakeld om de rest van het netwerk te beschermen. Deze beveiliging in het netwerk heeft de samenleving een totale black out bespaard, maar had wel tot gevolg dat heel het westelijk deel van het netwerk in groot Paramaribo, zonder stroom kwam te zitten. Ook de organisatie, deelnemers en kijkers van de Avondvierdaagse (AVD) hadden ondervinden hinder van de stroomonderbreking.

De EBS schrijft het te betreuren, dat de AVD ook last heeft ondervonden van deze stroomstoring.

(De Surinaamse Krant)

PING-leider Jhauw: 'In oorlogstijd maakt de grootte van je leger niet uit'

'Wij zijn het alternatief'


'Zwevende kiezers hebben geen andere optie dan PING'


PING-voorzitter Ramsoender Jhauw (Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke Kansen) is er nog altijd van overtuigd dat zijn partij het maximale uit de komende verkiezingen kan halen. 'In oorlogstijd maakt de grootte van je leger niet uit', zegt hij vandaag, zondag 12 april 2015, in de webeditie van het Dagblad Suriname.

Jhauw stelt, dat bepaalde zaken afgelopen donderdag mis zijn gegaan, waardoor zijn partij de stembureaus laat heeft aangedaan. Het probleem volgens hem was, dat de meeste kandidaten op het laatste moment onbereikbaar waren of te laat hun bewilligingsformulieren zijn komen tekenen. Hierdoor heeft de partij moeten sukkelen bij de verschillende landelijke stembureaus.

Jhauw gaat er niet van uit, dat hij een oorlog heeft aangekondigd, zonder dat hij eerst een leger had. Verwijzend naar de Bijbel zegt de ondernemer, dat deze vol staat met verhalen waar de grootte van legers niets betekende tegen de wil van God. 'Je hebt een klein leger gehad van 300 man, die een leger van duizenden mensen heeft verslagen. Je moet dus niet naar het leger kijken, maar naar de kwaliteit van het leger.'

Voor Jhauw is het niet belangrijk hoeveel massa een partij op de been kan brengen. Het is de kwaliteit die een partij kan leveren dat belangrijk is. 'Wij zijn het alternatief', meent de politicus. Hij gaat er van uit, dat de massa van zwevende kiezers geen andere optie heeft dan Ping.

De partij heeft geldige lijsten in Coronie, Commewijne, Para, Brokopondo en Wanica ingediend. In Paramaribo is slechts de lijst van de kandidaten voor De Nationale Assemblee ingediend. 'De verzamellijst in Paramaribo is niet ingediend, maar de bewilligingsverklaringen waren er wel. De kandidatenlijsten van de districtsraads- en ressortraadsleden ontbraken nog. Alleen was er een schrijffout bij een naam van een kandidaat', aldus de PING-man. Jhauw zegt dat hij hier nog zal proberen om in beroep te gaan bij de president, zodat de districtsraads- en ressortraadslijsten alsnog geaccepteerd worden.

In Saramacca is het uiteindelijk niet gelukt. Hier werd de partij alleen vertegenwoordigd door een partijlid en bleek al gauw dat stukken niet in orde waren. Volgens de kiesregeling moeten de kandidatenlijsten ingeleverd worden door twee personen, die hiertoe door de politieke organisatie zijn gemachtigd. Districtscommissaris Lakshminarain Doebay hield de PING-vertegenwoordiger voor dat originele uittreksels van de kandidaten ingediend moesten worden. Overgelegd moest ook worden een recent uittreksel uit het Centraal Bureau voor Burgerzaken van elke kandidaat alsmede recente nationaliteitsverklaringen, bewilligingsformulieren en twee recente pasfoto’s. Van het hoofdstembureau kreeg de vertegenwoordiger van de PING de gelegenheid om contact op te nemen met het bestuur in Paramaribo en nog voor drie uur 's middags de stukken in orde te maken. Volgens Jhauw zouden er aanvankelijk twee mensen gekandideerd worden.

'Er was een machtiging voor alle twee gemaakt, maar de ene persoon is niet komen opdagen. De partij heeft nog geprobeerd om iemand anders in te voegen, maar dit is ons niet gelukt', stelt de politicus.

Jhauw beweert, dat veel kiezers in zowel Saramacca als Nickerie zeer teleurgesteld zijn door het sukkelen van de partij en dat zij de partij zeker nog bij de verkiezingen willen zien.

Natio treft 30 april Guyana in vriendschappelijke wedstrijd in Paramaribo

Mogelijk in mei oefenwedstrijd in Nederland tegen Curaçao


Natio, het Surinaams nationaal voetbalelftal, speelt 30 april een vriendschappelijke wedstrijd tegen Guyana. Het buurland, dat al druk is met de WK-voorbereiding, won onlangs twee oefenwedstrijden van Grenada en St. Lucia, beiden met 2-0. 

De wedstrijd tussen de aartsrivalen zal om acht uur 's avonds worden gespeeld in het André Kamperveen stadion, aldus bericht de website natiosuriname.com vandaag, zondag 12 april 2015.

De Golden Jaguars van Guyana zijn de nummer 155 op de FIFA Wereldranglijst terwijl de nationale selectie van Suriname op plek 169 is te vinden.

De laatste keer dat deze confrontatie plaatsvond was in 2009 tijdens de Independence Cup. De Guyanezen wonnen die wedstrijd met 1-0.

De Wooter Academy, dat betrokken is bij het project 'Suriname op weg naar het WK' van de Surinaamse Voetbalbond, is tevens bezig om een wedstrijd te organiseren tegen Curaçao. Deze wedstrijd moet in mei in Nederland gespeeld gaan worden, als voorbereiding voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nicaragua in juni.

Politie schiet overvaller taxi in een been

Agenten dwingen twee overvallers gestolen taxi te stoppen

Een overvaller op vlucht door agent in been geschoten en aangehouden


Een chauffeur van een taxibedrijf is vanochtend, zondag 12 april 2015, door twee overvallers beroofd in de Grapefruitstraat te Geyersvlijt. Onder bedreiging van een mes namen de overvallers de auto, geld en zaktelefoons van het slachtoffer weg. Dat meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie.

(Bron: Google Earth/De Surinaamse Krant)
De politie vermoedt dat de overvallers van plan waren een ander strafbaar feit met de gestolen taxi te plegen, want de chauffeur werd gekneveld achterin het voertuig geplaatst.

De centrale van het taxibedrijf maakte contact met de politie om melding te doen van de beroving. Agenten wisten vervolgens in de Sidoeweg de auto tot stoppen dwingen. De twee overvallers maakten zich echter uit de voeten. De politie heeft toen een schot gelost om de twee mannen aan te kunnen houden, aldus de politie.

De 29-jarige R.G. werd in een van zijn benen geraakt en moest de vlucht staken. Zijn kompaan wist te ontkomen. C. is onder politiebewaking in een ziekenhuis opgenomen.

Voorzitter SVB reageert met ingezonden stuk in de Ware Tijd op opmerkingen Stanley Menzo

Krishnadath verdedigt zich tegen uitlatingen Menzo dat hij een 'leugenaar' zou zijn

SVB-voorzitter geeft ook sneer naar 'gebrekkige journalistieke ethiek' diverse journalisten


In de afgelopen week heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) onderhandelingen gevoerd met een Fortune 500 company over de bouw van een nieuw stadion. Laat me direct corrigeren, een nieuw André  Kamperveen Stadion, om niet beschuldigd te worden van het willen wegmaken van de goede man zijn naam en verdiensten. Zo werkt men eenmaal, heb ik intussen geleerd. De besprekingen die vijf dagen in beslag namen, lieten het mij niet toe om op de op mij gerichte aantijgingen van de heer Menzo en Schoonhoven in te gaan. Hier mijn reactie in deze kwestie. 

Een goed verstaander zal zich in eerste instantie afvragen, hoe Stanley Menzo in het kader van dit verhaal in beeld is gekomen. Wel nu, dat is als volgt. Door de SVB is aan de KNVB gevraagd om een speciale cursus voor de Top Sectie Coaches te draaien. Een verzoek dat voortkwam uit de evaluatie die de SVB in september 2014 had met de coaches. Door mij is aan de KNVB toen uitdrukkelijk gevraagd om de heer Menzo als trainer op te nemen in de door de KNVB te verzorgen 'Coach cursus (Refresher) Coaches Hoogste klassen'
.
De achterliggende reden waarom ik hierom gevraagd heb is, omdat ik 'face to face' enige zaken met de heer Menzo wilde bespreken. In het gesprek met Menzo kwamen onder andere aan de orde onze behoefte aan een bondscoach, de SVB te helpen om de verschillende neuzen met voetbalinitiatieven die er in Nederland zijn te bundelen en in een richting doen kijken en in verband met ons project dubbele nationaliteit, waarbij ik hem vroeg ik om te helpen bij een registratie van profvoetballers met een Surinaamse achtergrond. In al deze gevallen ben ik door hem verwezen naar de KNVB. Aanwezig bij dit gesprek, dat midden oktober plaatsvond ten kantore van de SVB, waren het bestuurslid Bilkerdijk en de ex-SVB directeur Van Sichem, welke laatste de essentie van dit gesprek vastlegde. Laat de heer Menzo dat maar eens ontkennen.

In Nederland heeft Steven Dijksteel van de Wooter Academie met permissie van mij, Krishnadath (SVB), Menzo persoonlijk benaderd om onder andere als coach voor het Natio-team te fungeren. Het gevraagde en de onzerzijds afwijzende reactie, waarbij Steven Dijksteel door Menzo met het verzoek naar de KNVB is verwezen, is niet alleen mij bekend, maar ook bj anderen betrokken bij het project. Laat de heer Menzo dat maar eens ontkennen.

Menzo en sportjournalist Desney Romeo in 2012...
Als laatste wil ik verwijzen naar een nieuwsbrief van de heer Menzo waarmee hij eind oktober of november uitkwam en die ook in plaatselijke kranten gepubliceerd is. Daarin verwijst hij naar een gesprek welke met mij, Krishnadath, in oktober moet hebben plaatsgevonden om vervolgens in de dezelfde alinea in zijn artikel met een hele bocht via een aanhaling van Ten Cate ons (de SVB) te verwijzen met onze verzoeken naar de Suriprofs en de structuren van de KNVB waarbinnen de Suriprofs functioneren. Laat de heer Menzo dat maar eens ontkennen.

Ik wil niet de woorden van Menzo gebruiken door hem voor leugenaar uit te maken, maar er is wel degelijk sprake van een Menzo die een selectief geheugen heeft als het op deze zaak aankomt.

Voor wat betreft de reactie van de door de SVB aangestelde eventmanager de heer Schoonhoven en zijn verklaringen over een niet verantwoord bedrag van Srd 30.000 wil ik kort zijn. Kort na de wedstrijd heeft de SVB penningmeester in een genotuleerde bestuursvergadering de balans opgemaakt van de tot dan door de eventmanager verstrekte verantwoording en maakte de opmerking dat er nog op de kop af Srd 29.770 Srd (de beruchte Srd 30.000) verantwoord moest worden. Er is maar een persoon aan wie wij als SVB om die verantwoording gevraagd hebben en dat is de eventmanager en niemand anders, dit ongeacht of hij het werk tegen betaling of 'onbetaald' deed.
In diverse sessies met onder andere de penningmeester heeft eventmanager Schoonhoven op misschien een Srd 2.000 na het volledige bedrag verantwoord. Wij als bestuur hebben daarmee genoegen genomen. (Sommigen hadden gratis kaarten gekregen, anderen hadden uiteindelijk niet betaald voor hun kaartje, et cetera.)

Deze uitleg over hoe het gerucht over een verdwenen Srd 30.000 vermoedelijk is ontstaan, is ook in min of meer dezelfde bewoordingen aan de bewuste algemene ledenvergadering uitgelegd.
De penningmeester heeft de heer Schoonhoven overigens uitgenodigd om naar het bandje van die vergadering te komen luisteren waarin ik, Krishnadath, aan de algemene ledenvergadering uitleg geef over de vermoedelijke herkomst van de aantijging en insinuatie, die gretig overgenomen zijn door QN sport en het sportprogramma van de heer D. Romeo. De jeer Schoonhoven heeft na het bandje beluisterd te hebben aan mijn penningmeester aangegeven, dat hij naar de heer D. Romeo zou gaan en vragen om te mogen corrigereen. Mijn reactie was, dat zie ik niet gebeuren of hij (de eventmanager) het nou daadwerkelijk durft of niet. In de SVB hebben leden overigens het instrument van een verificatiecommissie en een accountant, die beide aangewezen zijn door de ledenvergadering om vermeende malversaties na te trekken. Op dit stuk is de SVB echt geen bacovenwinkel.

Tenslotte wil ik wijzen op de gebrekkige journalistieke ethiek die door diverse journalisten geëtaleerd is. Een norm waarbij hoor en wederhoor een normaal gebeuren is, maar in deze kwestie geheel overboord is gegooid of dat sound bits die goed uitkomen voor het doel van de betreffende journalist ten gehore worden gegeven.

Ik ben in ieder geval blij dat ten minste een journalist, die ik naar aanleiding van zijn schrijven aanraadde om goed te luisteren naar zijn eigen bandje over wat ik gezegd heb op de algemene ledenvergadering, de volgende dag drie van zijn uitgebrachte artikelen corrigeerde. Het zij zo, we moeten er mee leren te leven, dat niet een ieder hiertoe bereid is.

J. Krishnadath, 
voorzitter SVB

'Welgeïnformeerd', Radio Tamara Amsterdam, kaart zondagavond 12 april weer actuele issues aan

Nieuwe strategie PvdA, kwestie salarissen ABN-AMRO en Castro en Obama passeren de revue van het nieuws

Het actuele nieuws uit Suriname wordt ook besproken


Het wekelijkse actualiteiten-programma ’Welgeïnformeerd’ van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara heeft vanavond, zondag 12 april 2015, in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd), weer diverse interessante en vooral actuele gespreksonderwerpen, zoals:

* PvdA en de nieuwe strategie: gaat dat helpen?
De PvdA-kiezer is weggelopen, de partij lijdt nederlaag na nederlaag, in de peilingen staat de partij op een historisch dieptepunt. De partijtop heeft nu besloten tot een nieuwe strategie: links progressief, strijdbaar, activistisch. Gaat dit helpen? Zal deze strategie leiden tot een breuk met de VVD? Immers, een links geprofileerde PvdA komt lijnrecht te staan tegenover de neo-liberale VVD. Nog nooit is links zo klein geweest als nu. Is de sociaaldemocratie nog een alternatief voor het neo-liberalisme? Maar, kwam de partij in juli 2011 ook al niet met een 'nieuwe strategie'?

* Kamerdebat ABN-AMRO: hypocrisie en waan van de dag?
Zolang ABN-AMRO een staatsbank is, zal er geen salarisverhoging meer plaatsvinden. Dit is het enige wat het debat in de Tweede Kamer afgelopen week over de veronderstelde hebzucht van de ABN-bankiers heeft opgeleverd. De in 2014 toegekende salarisverhoging wordt niet teruggedraaid, de top van de bank mag blijven. De staat is weliswaar enig aandeelhouder van de ABN, maar juridisch is de bank een private NV. Zolang de aandeelhouder akkoord gaat, is er niets aan de hand. In dit geval heeft de aandeelhouder in de persoon van de minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA) van Financiën zijn bezwaren geuit, maar de salarisverhoging niet geblokkeerd. De hypocrisie is groot: de wet die de salarisverhoging mogelijk maakt, is door dezelfde Tweede Kamer goedgekeurd. Bij elke salarisverhoging in de private sector ontstaat opwinding onder volksvertegenwoordigers. Er is sprake van jaloezie en politiek populisme. Het argument dat managers moeten afzien van bonussen vanwege de crisis is een moreel argument. De Tweede Kamer is een glazen stolp; in de echte wereld gaat het anders aan toe.

* Wat is de handdruk van Obama en Castro waard?
Achter de schermen voeren de VS en Cuba besprekingen over hervormingen op het eiland. De VS wil democratische hervormingen zoals een meerpartijenstelsel en vrije verkiezingen. Dit zou de doodsteek zijn voor het zogeheten socialistische bewind. De Cubaanse regering wil vooral de economische banden aanhalen. Het eind van het communistische bewind op het eiland is nog lang niet in zicht. Intussen worden de Cubanen ongeduldiger. Er is immers de verwachting gewekt, dat er gauw positieve veranderingen gaan komen. Wetende dat zij gesteund zullen worden door de VS, is het denkbaar dat zij in opstand zullen komen?

* Kruitvat Midden Oosten
Iedereen vecht tegen iedereen. Bondgenoten op het ene strijdtoneel zijn vijanden op het andere. Etnische, religieuze, strategische en economische belangen lopen door elkaar. Het Westen voelt reflex om in te grijpen. Waarom eigenlijk? Een imperialistische reflex? Humanitaire redenen? Waar blijft het realisme? Duidelijk is dat het Westen zich geen raad weet met de situatie. Intussen heeft de Nederlandse regering besloten om de gematigde Syrische strijdgroepen met 3 miljoen euro te steunen. Het gaat om humanitaire hulp.
Maar, wie zijn die zogeheten gematigde groepen? Nog nooit hebben gematigde groepen de strijd gewonnen; het zijn altijd de meedogenloze radicalen die de strijd winnen. IS is de sterkste partij en staat voor de poorten van Damascus. Is de Nederlandse geste een daad om het geweten te sussen?

In het tweede uur, van zeven uur tot achter uur, aandacht voor actuele ontwikkelingen in Suriname. Het panel is voornemens om reacties uit Suriname te verkrijgen. In ieder geval zal telefonisch gesproken worden met mr. Ramon de Freitas, ex-adviseur van Bouterse, over president Bouterse en de huidige regering.

'Welgeinformeerd' wordt vanavond gepresenteerd door Krishna Salikram en het panel bestaat uit Wesley Amzand en Iwan Bottse. 

Dit programma wordt vanavond (zondag 12 april 2015) tussen 22.00 uur en 24.00 uur ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om 0.00 uur, dat is 19.00 uur Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.

Prijsuitreiking Avondvierdaagse uitgesteld naar zaterdag 18 april

Blikseminslag gevolgd door stroomstoring veroorzaakt nodige hectiek rond slot laatste wandeldag


De prijsuitreiking van de 51e Avondvierdaagse (AVD) is gisteravond niet meer doorgegaan. De leiding van de organiserende Bedrijvenvereniging Sport en Spel (BVSS) besloot de bekendmaking van de uitslag uit te stellen vanwege de stroomstoring veroorzaakt door blikseminslag.

Door een blikseminslag  waren verschillende lijnen uitgevallen vanuit het onderstation Menkendam. Daardoor was ook de elektriciteit bijnde BVSS en omgeving uitgevallen. Door drukte in het verkeer, vanwege de AVD, lukte het personeel van de NV Energiebedrijven Suriname, EBS, nauwelijks om ter plekke te kunnen komen, aldus Starnieuws vandaag, zondag 12 april 2015.

Pas rond kwart voor elf gisteravond had de BVSS weer stroom. Volgens planning moesten de deelnemende wandelgroepen om tien uur binnenkomen, maar dat werd niet gehaald.

De prijsuitreiking zal nu op zaterdag 18 april plaatsvinden, maar de uitslag wordt eerder bekendgemaakt. De deelnemers en het publiek zullen nog vernemen waar de uitreiking zal plaatsvinden.

De leiding van de BVSS vond het niet verantwoord om de prijsuitreiking gisteravond nog te houden.

Beelden van de AVD van Starnieuws:

Kandidatenlijsten hoofdstembureau Paramaribo vanaf acht uur zondagochtend 12 april ter inzage

Voorzitter stembureau Miranda: 'Hele dag gewerkt aan controleren kandidatenlijsten'


De voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, districtscommissaris Paramaribo Noordoost Jerry Miranda, laat via Starnieuws weten dat vanaf vanochtend, zondag 12 april 2015, acht uur uur de kandidatenlijsten ter inzage liggen. 

'Vanaf negen uur in de ochtend hebben wij gisteren doorgewerkt tot na kwart over elf 's avonds. De kandidatenlijsten zijn onderzocht en het deurwaardersexploot naar de politieke organisaties is afgerond. In de ochtend krijgen de partijen de bevindingen van het hoofdstembureau', aldus Miranda.

De politieke partijen en samenwerkingsverbanden hebben drie dagen de tijd om de kandidatenlijsten in te zien en kleine correcties aan te brengen. Binnen drie dagen kunnen indieners van de kandidatenlijsten een fout herstellen.

Miranda stelt, dat aangezien het hoofdstembureau zo laat klaar was met het onderzoek, de kennisgevingen nog niet bezorgd kunnen worden. 'Dat gaat vroeg in de ochtend gebeuren, maar dan weten de politieke partijen en het publiek alvast dat vanaf acht uur de terinzagelegging is.'

Miranda zegt verder, dat Paramaribo een groot district is en dat het veel werk was om de stukken te onderzoeken. Elf politieke organisaties hebben kandidatenlijsten ingediend voor deelname aan de verkiezingen. Alles moest worden nagegaan en fouten die zijn gemaakt, worden aan de politieke partijen doorgegeven.

'Wij klagen niet, maar het is goed om te melden, dat de leden van het hoofdstembureau van negen uur 's morgens tot middernacht hun huis niet hebben gezien.'

Bank voor duizenden Surinaamse dollars opgelicht met nepgoud

Bankmedewerker en vrouw gearresteerd

Nepsieraden door medewerker gewaardeerd als 18-karaats goud


Een niet bij naam genoemde bank is voor ettelijke duizenden opgelicht. Twee personen zijn in aangehouden in verzekering gesteld. Bankmedewerker R.A. waardeerde nepsieraden als 18-karaats goud, aldus bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, zondag 12 april 2015.

Zijn vrouwelijke comparant U.D. meldde zich steeds bij hem met nepgoud en vervalste stukken. Het geld dat de vrouw ontving, werd onder hen verdeeld. Al maandenlang was dit gaande. Uiteindelijk kwam de bank achter de fraude en schakelde de politie in.

R.A. en U.D. worden onder andere oplichting en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

Fouten in ingediende kandidatenlijsten districten Coronie en Nickerie

Kandidaten op meerdere lijsten en die niet twee jaar ter plekke wonen

Fouten in lijsten Alternatieve Combinatie, Mega Front en DOE


Niet alle kandidaten die staat vermeld op diverse ingediende kandidatenlijsten afgelopen donderdag komen door de controle van de hoofdstembureaus. Er zijn, aldus Starnieuws vandaag, zondag 12 april 2015, 'nogal wat fouten' ontdekt. 

De nieuwswebsite bericht te hebben vernomen, dat in Coronie door de Alternatieve Combinatie (AC) personen zijn gekandideerd die niet twee jaar ter plekke wonen. Er zijn ook kandidaten die op meerdere lijsten staan vermeld, zoals bij Mega Front en DOE in Nickerie. In meer districten zullen, volgens Starnieuws, kandidaten uitvallen.

Het hoofdstembureau Coronie wil nog geen commentaar geven op fouten die zijn geconstateerd. De voorzitter van het hoofdstembureau Coronie, districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani, wil niet vooruitlopen op zaken. Hij verwijst naar de openbare vergadering van vrijdag, waar bekendgemaakt zal worden wat het onderzoek van de hoofdstembureaus heeft uitgewezen.

Ook andere voorzitters van hoofdstembureaus wachten op de openbare zitting. Enkele partijen hebben al een schrijven ontvangen van hoofdstembureaus. Indien partijen niet akkoord gaan met een besluit van een hoofdstembureau, kunnen ze in beroep gaan bij de president.

De hoofdstembureaus zijn gelijk nadat de kandidaatstelling donderdagmiddag om drie uur afgesloten was begonnen met het onderzoeken van de kandidatenlijsten. Indien uit een onderzoek blijkt, dat er een of meer fouten zijn, dan zal het hoofdstembureau onmiddellijk via een aangetekende brief of gedagtekend ontvangstbewijs kennis geven aan hen die de lijst hebben ingeleverd, alsmede het bestuur van de politieke organisaties. Zij hebben vervolgens drie dagen de tijd om te reageren.