zondag 17 mei 2015

Clifton Limburg (Info Act) reageert op artikel Marten Schalkwijk

'Reactie Schalkwijk totaal niet objectief onderbouwd'

'Schalkwijk tracht Info Act zwart te maken en sluit ogen voor handelingen Girjasing'


Na het ingezonden artikel van de heer Marten Schalkwijk op zaterdag 16 mei op Starnieuws gelezen te hebben, denk ik dat het gepast is om als eindverantwoordelijke van het programma Informatie Actueel (Info Act) een reactie hierop te geven.

Dat Schalkwijk zich geroepen voelt om het voor Girjasing op te moeten nemen is zijn keus. Helaas is de reactie van Schalkwijk totaal niet objectief onderbouwd. Hij geeft aan dat Info Act de boodschapper Girjasing zwart probeert te maken. De vraag die in deze gesteld moet worden is: De boodschapper waarvan? Van onjuiste informatie? De boodschapper van de leugen? Wij van Info Act hoeven die niet zwart te maken want dat zal op basis van de wet van de natuur in tijd zelf gebeuren. Wij hebben niet als taak personen zwart te maken.

Info Act is onderdeel van de Informatie-unit van het Kabinet van de President. Als zodanig hebben wij in de afgelopen 5 jaar de gemeenschap zo breed als mogelijk geïnformeerd over het beleid van de huidige President Z.E Desiré Delano Bouterse. Onderdeel van dit beleid is uiteraard ook de watervoorziening in ons geheel land. Bij het aantreden van de huidige regering in augustus 2010 is de heer Marlon Oosterling aangesteld als hoofd van de Dienst Watervoorziening. Deze dienst die tijdens de VHP/NPS regering niet zichtbaar was, heeft zich de afgelopen periode ingezet om die gebieden die van water verstoken waren te voorzien. En natuurlijk is het nog niet overal gelukt vanwege de jarenlange stilstand tijdens de vorige regering, maar er is gewerkt en de beelden liegen er niet om. Wanneer de zich volksvertegenwoordiger noemende Girjasing de afgelopen 5 jaar onafgebroken via Apintie TV heeft zitten beuken op de regering als zou er niks zijn gedaan aan de watervoorziening in Commewijne dan is dat een klinkklare leugen.

Wanneer Girjasing elke zondag op de tv zit te roepen, dat hij geen druppel water uit de kraan krijgt dan is dat eveneens in strijd met de waarheid, zoals nu blijkt. Als de Dienst Watervoorziening tijdens controlewerkzaamheden voor de deur van Girjasing een illegale buis tegenkomt die veel groter is in diameter dan de normale voor huishoudens toegestane buizen en vervolgens blijkt dat die regelrecht naar de man zijn woning loopt, dan is het ongetwijfeld zo dat Girjasing al die keren gewoon op de tv zat te liegen dat hij geen druppel water krijgt uit de kraan en dat hij water moest kopen. Niemand ontneemt Info Act als werkarm van de regering het recht om de samenleving te laten zien dat Girjasing al die tijd aan het liegen was.

Het is de man zijn goed recht om te praten over de watervoorziening in Commewijne maar het ook ons goed recht en zelfs onze plicht om sommige zaken te ontkrachten. Er is nimmer door Info Act noch door de heer Oosterling gesteld dat als gevolg van de illegaliteit van Girjasing het totale district werd gedupeerd. Het is juist pure misleiding van Schalkwijk die politiek bekeken, nu van nul en generlei waarde blijkt te zijn, om te suggereren dat omdat Girjasing kritiek heeft op de Dienst Watervoorziening er bij hem is ingegrepen. Laat Schalkwijk nogmaals aangeven hoe moet worden aangekeken tegen een volksvertegenwoordiger die elke zondag komt schreeuwen dat hij geen water heeft en na een actie van de desbetreffende verantwoordelijke dienst, blijkt dat hij over een veel grotere buis beschikt met voldoende water. Is dat volksbedrog van Info Act of van de zich noemende volksvertegenwoordiger?

De subjectieve Schalkwijk spreekt verder zijn afkeuring uit over beschuldigingen die door enkele bewoners van Commewijne zijn gedaan maar gaat voorbij aan al de beledigingen en beschuldigingen die wekelijks door Girjasing worden geuit. Als voorbeeld de ondoordachte uitspraak dat financiële middelen bestemd voor het oplossen van het waterprobleem zouden zijn verdwenen in de zakken van derden. Dit soort dingen roepen zonder enig hard bewijs zijn blijkbaar niet storend voor de wetenschapper Schalkwijk zeker als hij zich daar ook schuldig aan maakt. Ik verwijs naar de uitspraken van laatstgenoemde in het programma ABC Actueel op donderdag 14 mei jl. Vanwege de ongecontroleerde uitspraken van Girjasing is hij genoodzaakt om telefonische reacties vanuit het publiek, dus ook uit Commewijne, niet toe te laten in zijn tv optreden. Dit vanwege de vele verwensingen vanuit het kijkerspubliek op de verregaande uitspraken van deze malloot.

Schalkwijk verwijst verder naar een opiniepeiling in februari 2015. U moet het niet vanachter uw bureau opnemen voor de kandidaat van uw favoriete politieke combinatie, maar het zou u als wetenschapper sieren als u zich wederom zou verstaan met de Commewijners om te peilen wat hun mening is over de zogenaamde volksvertegenwoordiger waar u heer Schalkwijk tegen opkijkt en diens handelingen. Verder zit het artikel van Schalkwijk, om zijn eigen kwalificaties te gebruiken, vol kronkelredeneringen.

Hij is naar wij lezen verder van mening, dat Info Act de privacy van Girjasing heeft aangetast. Waarom bent u, heer de wetenschapper, niet in uw pen geklommen toen de zogenaamde salarissen van leden van het kabinet van de President in de kranten werden gepubliceerd (overigens was er sprake van een onjuiste weergave). Toen heette het transparantie. Waarom moet die transparantie in de prullenbak wanneer het gaat om politici die niet behoren tot de NDP? Als Girjasing niet heeft betaald dan moet de samenleving het gewoon weten punt uit.

De heer Schalkwijk zou zich moeten schamen om vooruitlopend op het onderzoek zich te moeten opwerpen als schild voor een figuur die zoals de VHP dat in een persbericht had opgenomen, het vermogen mist om ruim te kunnen denken. Verder is het eveneens ook voor mij doorzichtig dat Schalkwijk Info Act zwart probeert te maken terwijl hij zijn ogen sluit voor de handelingen van Girjasing. Foei toch meneer Schalkwijk dat u de heer Oosterling aanduidt als de NDP'er in plaats van het hoofd van de Dienst Watervoorziening. Als we op die toer moeten doorgaan is het de vraag hoe wij u zouden moeten aanduiden. Maar ach Ashwin Adhin heeft gelijk; Liberale huichelarij.

Clifton Michael Limburg

Kenny B verrast met dubbel platina voor 'Parijs' in Amsterdams muziekpodium de Melkweg

Kenny B in de Melkweg (Bron foto: Kenny B)
Zanger krijgt platina tijdens lancering van zijn album


Dubbel feest voor Kenny B vandaag. De zanger lanceerde vanavond, zondag 17 mei 2015, Nederlandse tijd, in de Melkweg in Amsterdam zijn album én hij werd verrast met dubbel platina voor zijn hit Parijs. Kenny kreeg de verrassing uit handen van Jörgen Raymann, aldus RTL Nieuws.

Kenny B, de artiestennaam van Kenneth Bron, durfde lang geen Nederlandstalige muziek op te nemen, maar staat al een maand op nummer één met zijn hit Parijs in de Single Top 100.

Een van de nummers op het nieuwe album is Jij bent de liefde dat Guus Meeuwis vrijdag uitbracht als single. Dit noemde Kenny B. een 'grote eer': 'Ik had het niet durven dromen, maar het gaat echt gebeuren. Toen ik een half jaar geleden bezig was met het album, hebben we een demo van Jij bent de liefde aan Guus Meeuwis laten horen. Hij is hiermee de studio in gegaan, wat ik een super dope idee vond.'

Komende week staat Kenny B opnieuw in de Melkweg. Donderdag treedt hij op tijdens de FunX Music Awards. Zelf maakt hij driemaal kans op een prijs. Kenny is genomineerd in de categorie beste zanger en met zijn nummer Parijs in de categorieën beste single en beste video.

Twee billboards NDP-kandidaat Ramsahai in Commewijne beklad

(Bron foto's: Rajiv Ramsahai/Facebook)
Ramsahai doet aangifte van vandalisme bij politie

'Ik zie graag dat we sportief blijven'


Twee billboards van Rajiv Ramsahai, NDP-kandidaat voor De Nationale Assemblee (DNA) in Commewijne bij de komende verkiezingen, zijn beklad met vloeistof uit vermoedelijk een spuitfles. Het gaat om borden die hij heeft geplaatst in Belwaarde en Lust en Rust, aldus bericht de Ware Tijd online vandaag, zondag 17 mei 2015.

Onder meer het gezicht van Ramsahai op  het propagandamateriaal met de leuze 'Boi fu a volk'  is doelwit geworden.  Ook  hebben vandalen de woorden 'VHP Boy' aangebracht op een van de borden.
'Ik vind het heel erg dat personen zich op deze manier gedragen. Ik zie graag dat we sportief blijven', zegt Ramsahai.

Hij hoopt niet dat de vandalen lid zijn van een partij van wie een prominente lid uit Commewijne hem recentelijk heeft besproken in een televisieprogramma. Die persoon heeft aangehaald dat Ramsahai niet bekend is bij bewoners van Commewijne.

De NDP-kandidaat gaat aangifte van vandalisme doen. Elk billboard heeft hem Srd 200 gekost en hij heeft twintig borden geplaatst op verschillende plekken in het district.  Hij weet nog niet of hij deze borden zal vervangen. 'De verkiezingsdag staat al voor de deur en het plaatsen van propaganda materiaal kost wel wat geld.'

Komiek Roue Verveer: 'Laat mij buiten de politiek'

(Bron foto: Roue Verveer/Facebook)
Verveer verontwaardigd over bewerkt stukje film op internet uit zijn show

Filmpje insinueert dat Verveer 'een bepaalde verkiezingscampagne' zou ondersteunen


De bekende komiek Roue Verveer heeft vandaag, zondag 17 mei 2015, onderstaande tekst op zijn Facebook-pagina geplaatst waarvan de inhoud geen nadere toelichting behoeft:

Er gaat een filmpje rond waarbij een stuk uit mijn comedyshow 'Typisch Surinaams' zodanig is geknipt en bewerkt zodat het lijkt alsof ik een bepaalde verkiezingscampagne ondersteun. Ook is er een foto van mij verschenen in een Surinaamse krant met een quote uit mijn show op een manier alsof ik een bepaalde verkiezingscampagne ondersteun. 

Voor de duidelijkheid: ik ben niet om toestemming gevraagd en dit is zonder mijn weten gebeurd! Ik behoor tot geen enkele politieke partij en ik ben ook geen deel van geen enkele verkiezingscampagne!!

Ik ben een comedian en ik maak grappen in mijn shows. In mijn show 'Typisch Surinaams' uit 2013 heb ik diverse onderwerpen behandeld. Ik heb ook wat actuele grappen gemaakt. Mensen die mijn shows bezoeken weten, dat er bij mij nooit kwade bedoelingen zijn. Zo ook heb ik een paar grappen gemaakt over de Surinaamse politiek. Iedereen weet dat het bij mij altijd met een knipoog is en altijd met respect. Zelfs als het over bepaalde politici gaat is het nooit respectloos. Het is altijd een beetje plagen. 'W'e har' un srefi', zoals we dat in Suriname zeggen. Ik heb er helemaal geen politiek voordeel door.

Daarom vind ik het ook jammer, dat er mensen zijn die mijn shows op deze manier misbruiken om zo hun campagne te willen voeren. Nogmaals: ik heb er niets mee te maken!

Mensen die mijn shows hebben gezien weten dat ik mijn liefde voor Suriname en voor Surinamers hoog heb zitten en dat mijn grappen nooit bedoeld zijn om verdeeldheid te zaaien. Integendeel wil ik, door met elkaar te lachen om 'onze' typische dingen, mensen bij elkaar brengen!
Laat mij in het theater mensen laten lachen en laat mij buiten de politiek!!

33-Jarige pick-up bestuurder ramt in beschonken toestand 6 auto's op Waterkant

Onder aangereden en beschadigde auto's ook een politiewagen

 
De 33-jarige bestuurder van een pick-up, Dwight S., is vanochtend, zondag 17 mei 2015, aangehouden, omdat hij in beschonken toestand zes auto's heeft geramd op de Waterkant in Paramaribo. Dat meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname.

Een van de aangereden en beschadigde auto’s is een politiewagen die langs de Waterkant stond geparkeerd toen S. vanuit de verboden rijrichting de straat in reed.

Een blaastest wees uit, dat het alcoholpromillage in het lichaam van de man drie maal hoger was dan de toegestane hoogte.

De bestuurder werd ter het politiebureau Centrum gehouden en zal zodra hij nuchter is voorgeleid worden aan een hulpofficier van Justitie.

Monetaire reserve afgelopen maand gestegen naar 596 miljoen Amerikaanse dollar

Starnieuws: VES-debat hanteerde cijfers van maart


De nieuwswebsite Starnieuws vindt het vandaag, zondag 17 mei 2015, van belang om erop te wijzen, dat de monetaire reserve van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in april is gestegen met ruim 100 miljoen Amerikaanse dollar, naar 596 miljoen. Starnieuws wil duidelijk maken, dat tijdens het economisch verkiezingsdebat van afgelopen woensdag, georganiseerd door de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), cijfers werden gebruikt van maart.

De monetaire reserve was die maand 493.6 miljoen Amerikaanse dollar, in februari 577.7 miljoen en in januari 631.5 miljoen Amerikaanse dollar. Maar, inmiddels zijn dus de cijfers van april bijgewerkt (zie grafieken hieronder van de CBvS), waardoor het beeld is veranderd.

Er werd, aldus Starnieuws, tijdens het debat lang stil gestaan bij de monetaire reserve. Volgens Stanley Raghoebarsing, die namens V7 deelnam aan het debat, is de deviezenreserve kritiek. Volgens hem is 120 miljoen Amerikaanse dollar niet geschikt als reserve. De feitelijke reserve is volgens hem 376 miljoen.

'Verder is door swaps valuta geleend bij de lokale banken voor 125 miljoen Amerikaanse dollar en bij China 250 miljoen. Als deze twee tijdbommen afgaan, daalt de deviezenreserve tot 1 miljoen Amerikaanse dollar', sprak Raghoebarsing.

Harish Monorath, de vertegenwoordiger van de Alternatieve Combinatie, zei dat de deviezenreserve steeds minder wordt. Hij vroeg zich af waar het land naar toegaat.

Ook Winston Caldeira (NDP) onderschreef dat de monetaire reserve hoger moet. De monetaire reserve is volgens Caldeira vooral afgenomen door de tegenvallende prijzen van olie en goud op de internationale markt. Volgens hem kan dit over een jaar worden aangevuld. Er zijn volgens hem goede vooruitzichten.

Kinderpsycholoog Harry Mungra: 'Bij verruiming schooltijden is huiswerk onderbouw overbodig geworden'

'Huiswerk is niet nodig, het leidt niet tot betere prestaties, meer schooluren wel'


Leerkrachten en schoolleiders in het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) staan niet afwijzend tegenover verruiming van de schooltijden. Dit blijkt uit onderzoek van de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB) naar de effectiviteit van verruimde schooltijden. Het onderzoek heeft uitgewezen, dat met verruiming van de schooltijden er geen huiswerk aan de onderbouw gegeven hoeft te worden. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zondag 17 mei 2015.

Volgens het onderzoek, gedaan door het bureau van kinderpsycholoog Harry Mungra, hebben kinderen recht op spelen. Hoe vaker ze daartoe in de gelegenheid worden gesteld, hoe meer zij hun best doen.

'Huiswerk is onnodig. Het leidt niet tot verbeterde prestaties. Ook langere schooldagen dragen niet bij aan verbeterde schoolprestaties, maar meer schooluren wel', zegt Mungra.

Aanleiding voor dit onderzoek was de mededeling van minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling, tijdens een persconferentie in januari van dit jaar, dat de schooltijden in het schooljaar 2017/2018 verruimd zullen worden.

Ook de voorzitter van het RKBO, Ricardo Kenswil, kan zich vinden in de verruiming. Volgens de voorzitter van de KOB, Marcelino Nerkust, moet in de nieuwe situatie gekeken worden naar de arbeidsvoorwaarden en ook naar het langer werken na een uur 's middags. Het onderzoek is in de periode februari tot mei op zestien scholen in Paramaribo, in de randdistricten en in het binnenland verricht. 112 Leerkrachten en schoolleiders van het RKBO zijn geïnterviewd.

Twijfels bij V7-coördinator over betrouwbaarheid computersysteem Centraal Hoofdstembureau

(Bron foto: V7/Randjiv Sunderpersadlall)
Santokhi sluit manipulatie met uitslag verkiezingen niet uit


Chandrikapersad Santokhi, coördinator van V7 tevens voorzitter van de VHP en Assembleelid, blijft zo zijn twijfels hebben over het computersysteem van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Hij is niet gerustgesteld met de slechts drie regels die hij als antwoord is gekregen van CHS-voorzitter Eugene Merkus. Santokhi is van oordeel, dat er gemanipuleerd zou kunnen worden met de uitslag van de verkiezingen.

'Wij hebben A1 informatie', sprak Santokhi gisteravond tijdens een bijeenkomst van V7 in Moengo. Het politieke samenwerkingsverband heeft in een brief aan het CHS gevraagd om inzage in het systeem, aldus

'Wanneer je a in de computer zet, moet wat er uitkomt ook a zijn. Als je b zet moet b eruit komen', zei de politicus. Het kan dus volgens hem niet zo zijn, dat er een ander resultaat uit de bus komt, dan wat wordt ingevoerd.

Behalve het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is V7 van plan om deze kwestie onder de aandacht te brengen van internationale waarnemers. Merkus heeft op het schrijven van V7 geantwoord dat op basis van de regelgeving en het protocol de uitslag bekend wordt gemaakt. Maar, Santokhi stelt dat het computersysteem geen deel uitmaakt van de regelgeving.

Deze zaak is voor V7 niet afgedaan met het antwoord van Merkus. De politicus riep zijn achterban op om alert te zijn. Bij alle stembureaus moeten de resultaten worden gefotografeerd of op de video vastgelegd. 'Zij weten dat ze al verloren hebben. Ze mogen niet aan je stem komen. Nog even dan hebben we V7.' 

V7-coördinator Santokhi vanavond in ’Welgeïnformeerd’ van Radio Tamara, Amsterdam: Twee partijen zetten aan tot rassenhaat

Giftige bestrijdingsmiddelen te gemakkelijk verkrijgbaar in Suriname  

Dreigt Suriname af te stevenen op economische ramp zoals in Venezuela?

  
Het wekelijkse actualiteitenprogramma ’Welgeïnformeerd’ van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara heeft vanavond, zondag 17 mei 2015, in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd), weer diverse interessante en vooral actuele gespreksonderwerpen, zoals:

* De BOA's (Bijzondere Opsporings Ambtenaren), zoals parkeerwachters, krijgen misschien meer bevoegdheden dan ze tot nu toe hebben. Bijvoorbeeld fietsers die door rood licht rijden of zonder licht op de fiets of zonder bel of zonder hands-free bellen kunnen in de toekomst een bekeuring krijgen van de BOA's. Tegen deze plannen komen allerlei groepen steeds meer in verzet. Dat wordt dan een mooie extra inkomstenpost voor bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam. Bijna niemand rijdt nu met licht op de fiets. Zinnig of onzinnig die extra BOA-taken?

* IS rukt steeds verder op, bijvoorbeeld in Irak. Ze zijn nu ongeveer 100 kilometer verwijderd van de hoofdstad Bagdad. Als de ondersteunende coalitie (VS en Arabische en Europese staten) niet effectiever helpt, dan kan het daar en in nog veel meer IS-landen helemaal fout gaan. Moet de coalitie Irak ook steunen met grondtroepen? Wat als IS Bagdad verovert? Een en ander kan een desastreuze ontwikkeling betekenen voor de stabiliteit in die regio.

* Verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk hebben een onverwacht grote overwinning opgeleverd voor de Conservatieven van premier Cameron. En een onverwacht groot verlies voor Labour en de nationalistische UKIP. Maar, de grootste verliezers zijn ook de opiniepeilers, die deze grote electorale verschuivingen niet hebben voorspeld en daardoor ook hun geloofwaardigheid ter discussie hebben gesteld. Suriname volgt?

* Haalt Griekenland het om in de Europese Unie te blijven, nu het land heeft gemeld dat het een miljardenbetaling aan het IMF (Internationaal Monetair Fonds) niet zal kunnen doen, omdat het dit grote bedrag simpelweg niet heeft. De Griekse minister van Financiën komt nu met een soort vooruitschuifoperatie, die hierop neerkomt, dat deze terugbetaalschuld niet wordt kwijtgescholden, maar in de tijd naar achteren wordt geschoven. Zullen de Europese landen (vooral Spanje, Portugal, Ierland, Frankrijk en Duitsland) dit accepteren?

* Jeroen Dijsselbloem is weer kandidaat als voorzitter van de Eurogroep (landen die de euro hebben). Maar, er is al sprake van een stevige concurrentie met name vanuit Spanje, dat met een eigen kandidaat gaat komen. Hoewel Dijsselbloem als voorzitter veel krediet en sympathie heeft opgebouwd de afgelopen periode, wordt binnen de Eurogroep ook gekeken naar de verdeling van de 'machtige posities  binnen de EU. En Nederland is met Frans Timmermans als topman naast Euro-voorzitter Jean-Claude Junker al goed vertegenwoordigd. Gaat Jeroen Dijsselbloem het halen om zijn voorzitterschap te prolongeren? Zijn charme-offensief is in ieder geval al begonnen.

* Wat moet men in Burundi met een president die volgens de Grondwet maar twee termijnen mag zitten, maar die nu ook nog een derde termijn wil. Een kwestie van het volgen van de huidige (grondwettelijke) spelregels. Het maximum van twee termijnen, dat veel landen in hun Grondwetten hebben, staat er niet voor niets. Na twee termijnen (8-10 jaren) gaan staatshoofden zich vaak gedragen alsof het land hun privé-eigendom is. Suriname heeft geen maximum-termijnen in de Grondwet. Moet die er wel of niet komen?

Van zeven uur tot achter uur onderwerpen uit Suriname en over Surinamers.

* Aandacht voor ernstige problemen in het oosten van Suriname waar de laatste tijd relatief veel jonge personen, vooral meisjes, uit Frans-Guyana zelfmoord plegen door het innemen van in Suriname te gemakkelijk verkrijgbare zeer giftige bestrijdingsmiddelen als het onkruidbestrijdingsmiddel Gramoxone. De jongeren steken de grensrivier over om het gif bij lokale Surinaamse 'Snesi's' (supermarkten met een Chinese eigenaar) in goudzoekersdorpjes te kopen. Ook elders in Suriname, bijvoorbeeld in het rijstdistrict Nickerie, waar veel landbouwbestrijdingsmiddelen worden gebruikt, schijnt men te kampen met deze problematiek. En daarbij komt ook nog het desastreuze effect dat deze bestrijdingsmiddelen hebben op het milieu.

* Een telefonisch interview met V7-coördinator en VHP-voorzitter en -Assembleelid Chandrikapersad Santokhi, Volgens hem zetten twee politieke partijen aan tot rassenhaat. Santokhi doorbreekt een taboe door aan te geven dat die partijen de kiezers angst willen inboezemen voor hem, 'die koelie'.

* De Surinaamse economie schijnt regelrecht af te koersen op een ramp die kan uitgroeien tot proporties die nu zien zij in Venezuela. Daar worden de rijen voor de lege winkels steeds langer. De inflatie is meer dan 100% en de illegale handel van alles en nog wat wordt door iedereen bedreven om zo de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. En dan te bedenken, dat Venezuela een rijk olieland is net als Suriname. Wij proberen contact te maken met Waddy Sowma, voorzitter van de VES (Vereniging van Economisten in Suriname).

Het panel bestaat vanavond uit Owen Venloo, Wesley Amzand en Iwan Bottse. 

Dit programma wordt vanavond (zondag 17 mei 2015) tussen 22.00 uur en 24.00 uur ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om 0.00 uur, dat is 19.00 uur Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.