vrijdag 19 februari 2016

Twee motoragenten vertonen 'terroriserend' gedrag van Anton Dragtenweg tot Keizerstraat

Asociaal (rij-)gedrag motoragenten leidt tot woedende reacties automobilisten

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Twee politieambtenaren van de Motorsurveillancedienst (MSD) van het Korps Politie Suriname hebben woensdag voor aardig wat commotie gezorgd van de Anton Dragtenweg tot de Keizerstraat in Paramaribo. De man en vrouw reden dusdanig terroriserend op de weg, zo schrijft het Dagblad Suriname donderdag 18 februari 2016, dat zij het verkeer in gevaar brachten. 

In eerste instantie reden de agenten met z'n tweeën naast elkaar en weigerden achterliggende voertuigen ze te laten inhalen.

De zaken escaleerden dusdanig, dat de mannelijke politieagent ter hoogte van het stoplicht van Spanhoek zigzaggend met een vaart tussen voertuigen begon te rijden. Hierbij zou hij zelfs in een woordenwisseling zijn geraakt met een diverse automobilisten. Toen automobilisten zich beklaagden over het rijgedrag van de politie, werd hen voorgehouden dat niemand de politie van de weg kan verwijderen. Anders is het, wanneer autobestuurders de twee motorbrigades zouden inhalen, zij gechanteerd en zelfs op de bon geslingerd zouden worden.

Een journalist, die op dat moment langsreed, merkte dit gedrag ook op. Op een gegeven moment is de verslaggever al rijdende in discussie gegaan met de agent. 'Meneer u hebt niets te zeggen, u moet gewoon rechtdoor rijden', zei de agent tegen de automobilist.

De redactie van het Dagblad Suriname vroeg een reactie van het hoofd van de afdeling Motorsurveillancedienst (MSD), Marcel Blackson. 'Dat zijn niet de instructies. Ik zal maatregelen treffen contra de agenten om herhaling van zulk rijgedrag te voorkomen.'

2 comments:

  1. Als de politie agenten de maximale toegestane snelheid voor die weg hebben gereden,dan kan je toch niet inhalen. Anders maak je een snelheids overtreding. Geen foutje aan de lucht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Motorfieten behoren tot het snelverkeer dus mogen ze zich in het midden van een rij-strook bevinden.auto bestuurders moeten dan degelijk rekening houden.
    als ze bijde de maximale snelheid bereikt hebben zoals aangegeven voor het snelverkeer mogen ze niet ingehaald worden. de wet schrijft dan een boete voor, voor overtreding van de maximale snelheid binnen de bebouwde kom. (zie verkeers les boekjes)

    BeantwoordenVerwijderen