vrijdag 19 augustus 2016

In twee maanden hebben 150 bedrijven zich bij KKF uitgeschreven

AKMOS vreest verergering situatie nu de koers stijgende lijn blijft vertonen


Al geruime tijd schrijven dagelijks gemiddeld drie ondernemers hun bedrijf uit bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). In de afgelopen twee maanden hebben in totaal 150 bedrijven de deuren gesloten. Adjunct secretaris Tesca Eersel van de KKF kan echter niet zeggen of dit uitsluitend gaat om ondernemers die hun bedrijf sluiten vanwege de economische situatie in het land. 

'Wij houden de redenen voor opzegging niet bij', zegt ze vandaag, vrijdag 19 augustus 2016, in de Ware Tijd. Er worden namelijk ook bedrijven uit het systeem verwijderd op initiatief van de KKF, omdat ze langere tijd inactief zijn.

Dat steeds meer bedrijven de deuren sluiten is duidelijk te merken, volgens ShamBinda van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS). 'Gaat u naar de Gompertsstraat of rijdt u in de Kwattaweg, dan zal u het zien', zegt Binda. Het zijn volgens hem niet alleen supermarkten. Hij noemt als belangrijkste reden voor sluiting van bedrijven de sterke afname van de koopkracht. 'Je zit met voorraden en je weet niet hoe ze kwijt te raken.' Hij vreest overigens dat de situatie zal verergeren, omdat hij de koers verder ziet stijgen.

Ook vakcentrale C-47 vindt dat het toenemend aantalbedrijven dat sluit te wijten is aan 'het zigzag-beleid van de regering'. Dit schrijft de vakcentrale in een verklaring. Daarin staat ook, dat er als gevolg van de economische situatie in het land meer dan 300 bedrijven gesloten zijn in de afgelopen maanden.De vakcentrale bespreekt vandaag in een bijzondere Assemblee van de Arbeid met besturen en kaders van aangesloten bonden de problemen.

0 comments:

Een reactie plaatsen