maandag 8 februari 2016

Vrouw met autopech beroofd door twee mannen in Paramaribo

Een inzittende passerende auto rukt halsketting en tas weg van automobiliste


Een automobiliste die met een lekke band stond op de kruising van de Nieuwzorgweg en Hiraweg in Pont Buiten, Paramaribo, is gistermiddag rond half vier beroofd door twee mannen, zo bericht de webeditie van het Dagblad Suriname vandaag, maandag 8 februari 2016.

(Bron: Google Earth/Red. De Surinaamse Krant)
De vrouw was uit haar auto gestapt om te kijken wat er precies aan de hand was. Op dat moment stopte een voorbij rijdende grijze auto met twee inzittenden. Een van hen stapte uit en rukte terstond haar halsketting en tas met inhoud weg. De beide mannen verdwenen vervolgens de Nieuw Zorgweg in.

De politie van Santo Dorp werd ingeschakeld. Zij heeft een aangifte opgenomen en de signalementen van de daders. De politie heeft tot nog toe de verdachten niet kunnen aanhouden.

Man (27) doodgestoken te Hanna's Lust-project

Slachtoffer tijdens een woordenwisseling met scherp voorwerp door 42-jarige man gestoken


De 27-jarige Moreno Mijnals (27) is vandaag, maandag 8 februari 2016, met een scherp voorwerp doodgestoken door S. T. (42). De twee mannen waren na een ruzie te Hanna's Lust-project met elkaar slaags geraakt, zo bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname. Moreno werd per ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Het lichaam van het slachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De politie van regio Midden heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.

EBS past tarieven aansluitingen voor huishoudens aan

Nieuwe tarieven gelden vanaf 21 januariPer 21 januari zijn de nieuwe aansluitingen voor huishoudens aangepast door de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). De klanten betalen nu niet meer voor investeringen die in het elektriciteitsnet gepleegd moeten worden. In een persbericht laat het bedrijf vandaag, maandag 8 februari 2016, weten wat de nieuwe tarievenstructuur voor aansluitingen is.

De EBS benadrukt, dat de aanpassing uitsluitend geldt voor huishoudens met een elektrisch vermogen tot maximaal 24 kVA. De afstand van de aan te sluiten woning en het EBS-elektriciteitsnetwerk moet binnen een reeds vastgestelde norm zijn.
Verbruikers die een zogenoemde 1 fase aansluiting aanvragen waarvan de woning tot maximaal 80 meter is verwijderd van het netwerk, betalen geen aansluitkosten, maar wel een waarborgsom.

Verbruikers die een 2 fase aansluiting aanvragen waarvan de woning tot maximaal 40 meter is verwijderd van het elektriciteitsnetwerk, wordt Srd 300 en een waarborgsom overeenkomstig het aangevraagd vermogen in rekening gebracht.

Bij een 3 fase aansluiting met een aangevraagd vermogen tot maximaal 19 kVA betaalt de klant Srd 500. Ook hier geldt dat de woning niet verder dan 40 meter verwijderd moet zijn van het elektriciteitsnet. Voor vermogensaanvragen vanaf 19 kVA tot maximaal 24 kVA betaalt de klant een bedrag van Srd 600. Ook hier wordt een waarborgsom overeenkomstig het aangevraagd vermogen in rekening gebracht.

Bij grotere afstanden worden andere richtlijnen en calculaties toegepast. De volgorde waarin de aansluitingen zullen plaatsvinden, worden binnenkort door de EBS bekendgemaakt. EBS zal tevens maandelijks een overzicht publiceren van het aantal gerealiseerde aansluitingen.

(Starnieuws/EBS)

Vier personen gewond bij bootongeluk Surinamerivier nabij recreatieoord Overbridge

Stuurman verliest controle over besturing en vaart bos in


Vier personen zijn gewond geraakt door een bootongeluk gisteravond op de Surinamerivier ter hoogte van het recreatieoord Overbridge. Er zaten zeven personen in de boot, inclusief de stuurman, aldus de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, maandag 8 februari 2016.

De stuurman heeft waarschijnlijk de controle over de besturing verloren. De boot belandde in het bos langs de rivier.

Vier van de opvarenden hebben letsels opgelopen. Per ambulance van het medisch oord Libi Makandra werden de slachtoffers vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Allen zijn ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Onderzoekers Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam op weg naar Suriname voor onderzoek zikavirus

Rotterdamse onderzoekers gaan samenwerken met AZP

Hoofd AZP-lab: 'We moeten alles in perspectief blijven zien, ziekteverschijnselen van dengue en chikungunya zijn veel heviger dan die van zika'

Onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum (EMC) vertrekken vandaag, maandag 8 februari 2016, naar Suriname, om daar met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) onderzoek te gaan doen naar het zikavirus. Dit schrijft correspondent Harmen Boerboom vandaag op de webiste van de Nederlandse omroep NOS.

'We werken al langere tijd samen met Rotterdam op het gebied van onderzoek naar hersenvliesontsteking', zegt internist en epidemioloog Stephen Vreden. 'Na de zika-uitbraak hier is het onderzoek uitgebreid naar het zikavirus.'

Stephen Vreden is de 'gastheer' van de Nederlandse onderzoekers. De samenwerking spitst zich volgens hem toe op meerdere aspecten van het virus dat plotseling zo in de belangstelling staat. 'We gaan het onderzoek verdiepen naar de mogelijke relatie tussen zika en microcefalie, de geboorteafwijking bij baby’s van wie de moeder tijdens de zwangerschap besmet is geweest met het virus. Verder hebben we in Suriname een aantal gevallen meegemaakt van het syndroom van Guillain-Barré, mensen met verlammingsverschijnselen die mogelijk aan zika worden toegeschreven. Ook die relatie gaan we onderzoeken.'

Stephen Vreden ziet het bezoek als een mes dat aan twee kanten snijdt. 'Iedereen heeft op dit moment baat bij elke stap die er gezet wordt in het onderzoek naar zika. Op dit moment kun je alleen zika vaststellen als je ziek bent of kort daarna. Het EMC ontwikkelt een test die zika kan aantonen nadat je ziek geweest bent. Dat komt goed uit, want ex-zika–patiënten hebben we hier genoeg.'

In Suriname heerst op dit moment een zika-epidemie. John Codrington, hoofd van het laboratorium van het AZP, verwacht dat zeker een op de drie Surinamers met het virus besmet zal worden. 'We zien een sterke toename van het aantal tests op het virus. Zwangere vrouwen bij wie de symptomen van zika zich al langere tijd geleden hebben geopenbaard willen zich nu, na alle aandacht in de media, laten testen. Maar, op dit moment is het moeilijk om te zien of ze de virusziekte werkelijk hebben gehad.'

Vreden: 'Een test zoals die door de Nederlanders wordt ontwikkeld zou een stap vooruit zijn in het volgen van risicovolle zwangerschappen. Er zijn nog geen vrouwen in Suriname bevallen die het virus gehad hebben. Het is daarvoor nog te vroeg. De eerste besmettingsgevallen zijn in Suriname namelijk pas in september vorig jaar vastgesteld.'

'We moeten alles in perspectief blijven zien. Ieder jaar overlijden er mensen aan griep. In Suriname gingen uitbraken van dengue en chikungunya deze epidemie voor. Ook die ziektes maakten hun slachtoffers. De ziekteverschijnselen van dengue en chikungunya zijn bovendien veel heviger dan die van zika', aldus Codrington.

Protestactie 10 februari tegen uitzetting in Friese Driezum wonende Sachi Singh (18) en moeder

Sachi dreigt uitgezet te worden naar Suriname en haar moeder naar India


De afgelopen maanden zijn de inwoners van Noordoost- Fryslân in de bres gesprongen voor Sachi Singh en haar moeder Ranish. De beide vrouwen, die al ruim negen jaren in het Frieze Driezum wonen, dreigen Nederland te worden uitgezet. Dat zou betekenen dat Sachi (18) naar Suriname moet vertrekken en haar moeder naar Indië, zo bericht RTV Noordoost Friesland vandaag, maandag 8 februari 2016.

Het resultaat van de vele acties, wordt komende woensdagmorgen om elf uur in een protestactie op het gemeentehuis aan burgemeester Sicko Heldoorn kenbaar gemaakt.

Leerlingen van het Dockinga Collega, waar Sachi de HAVO opleiding volgt, zullen duizenden handtekeningen en tientallen brieven aan de burgervader aanbieden.

Burgemeester Heldoorn, die zich enorm sterk maakt voor deze zaak, zal waarschijnlijk nog deze maand een burgemeestersbrief persoonlijk met alle handtekeningen en brieven aan staatssecretaris Klaas Dijkhof van Veiligheid en Justitie overhandigen. Het lot van de familie Singh ligt namelijk in zijn handen.

PALU houdt 10 februari open discussieavond over in opspraak geraakte Terugroepwet

'Al sinds verkiezingen van 25 mei wordt bevolking beziggehouden met terugroep-kwestie PL'


De politieke partij PALU houdt woensdagavond vanaf acht uur een open discussiebijeenkomst over de Terugroepwet. Het doel van de avond is om buiten de sfeer van rechtstreekse belangen gezamenlijk meer duidelijkheid te krijgen over deze wet, de achtergronden en de werking, zo laat de partij vandaag, maandag 8 februari 2016, in een persbericht weten. Het geheel wordt gehouden in het ontmoetingscentrum ‘Bun Dyari’ aan de dr. S. Kafiluddistraat in Paramaribo en de inleider is rechtsgeleerde Sam Polanen. 

De partij schrijft verder, dat de Surinaamse gemeenschap al sinds de verkiezingen van 25 mei wordt beziggehouden met rechtszaken over de terugroeping van twee Assembleeleden (Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan) door de politieke partij waar zij uit voortkomen (Pertjajah Luhur, PL)). In de afgelopen weken werd de climax bereikt door een zogeheten mega-rechtszaak tegen een groot aantal personen en instanties, onder wie de president en de voorzitter van het parlement.

In diezelfde periode werd door coalitieleden van De Nationale Assemblee, met name door NDP-fractievoorzitter André Misiekaba, de dringende behoefte naar voren gebracht om de zogenaamde Terugroepwet op de operatietafel te leggen. In het verlengde hiervan is de titel van de discussieavond 'Waarom werkt de terugroepwet niet?'

(Red. De Surinaamse Krant/PALU)

Mensen van 154 nationaliteiten reizen in 2015 van en naar Suriname

112.404 Personen met Nederlandse nationaliteit kwamen vorig jaar in Suriname


Ook slechts een reiziger uit onder andere Kirgizië, Malawi, Oman en Montenegro vond de weg naar Suriname

 
In 2015 reisden mensen met met 154 verschillende nationaliteiten van en nar Suriname, zo blijkt uit cijfers van de Immigratiedienst van de Militaire Politie. Personen met de Nederlandse nationaliteit voerden de lijst aan met 112.404 personen die via de J.A. Pengelluchthaven het land zijn binnengekomen. Dit bericht Starnieuws vandaag, maandag 8 februari 2016.

De tweede groep buitenlanders zijn de 10.682 Brazilianen die via de nationale luchthaven in Suriname arriveerden in 2015.

Vanuit grenspost Albina vallen de binnenkomende Fransen op met 37.258 personen. Terwijl via het westelijk district Nickerie 40.771 Guyanezen het land binnenkwamen. De Immigratiedienst heeft ook de reizende personen met de Surinaamse nationaliteit bijgehouden. Zo zijn 57.275 Surinamers het land via de Johan Adolf Pengelluchthaven binnengekomen en 57.560 hebben via de luchthaven het land verlaten.

Suriname heeft uit bijna alle hoeken van de wereld personen ontvangen. In sommige gevallen gaat het om maar één reiziger, zoals uit Guinee-Bissau, Kirgizië, Malawi, Montenegro en Oman. Uit landen als Anguila, Niger, Soedan en Syrië zijn twee personen in Suriname gearriveerd.

In 2015 zijn in totaal 356.818 personen Suriname binnengekomen en werden 349.861 als vertrekkende personen geregistreerd. De Immigratiedienst houdt de cijfers bij van vier doorlaatposten (luchthavens en grensposten) en het MP-hoofdkantoor te Paramaribo.
Naast Guyana, voert Trinidad & Tobago, als CARICOM-lidland, de lijst met een totaal van 6.009 binnengekomen personen, gevolgd door Haïti met 1.523 en Jamaica met 994 personen.

Vanuit Europa volgen de Belgen met 2.119 , Britten met 1.613 en Duitsers met 1.073, de totaal 116.701 gearriveerde Nederlanders op.

Bij de Immigratiedienst gebruikt men het Border Management Systeem (BMS) en worden paspoorten van reizigers gescand. In de landenstatistieken met nationaliteiten, maakt het systeem geen onderscheid in nationaliteit en werkelijk verblijf (land/woonplaats). Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat 6.651 personen die via de J.A. Pengelluchthaven zijn binnengekomen uit de Nederlandse Antillen zijn. Er wordt geen onderscheid gemaakt of zij uit Aruba of Curaçao afkomstig zijn. Dit geldt ook bij personen met de Franse nationaliteit, waarbij als land staat Frankrijk en er geen verdeling is naar Frans Guyana of St. Maarten.

De regering is voornemens om per 1 maart het visumbeleid te versoepelen. Deze stap is bedoeld om de toegang naar Suriname te vergemakkelijken ter bevordering van het toerisme, liet zij weten in een persbericht. De versoepeling zal gelden voor personen uit China, India, Indonesië, en overige lidlanden van UNASUR (Unión de Naciones Suramericanas) en CELAC ( Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños) die nu nog een visumplicht hebben. Volgens de 2015-statistieken zijn uit China, India en Indonesië respectievelijk 5.152, 646 en 438 personen via de J.A. Pengelluchthaven in Suriname aangekomen.

Nieuwe voorzitter NiNsee: 'Zwarte gemeenschap in Nederland mist leiders'

Antoin Deul: 'De discussie over Zwarte Piet heeft een hele nieuwe generatie wakker geschud'


'De zwarte gemeenschap in Nederland mist leiders zoals de Afro-Amerikaanse gemeenschap in De Verenigde Staten die kent. Misschien dat de nieuwe generatie daarvoor zorgt.' Dat zegt Antoin Deul (zie foto - Bron: LinkedIn), de nieuwe voorzitter van het slavernijinstituut NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) vandaag, maandag 8 februari 2016, in Het Parool.

Deul die lang in de Amerikaanse stad Chicago woonde zet de lijn voort van zijn voorganger Franc Weerwind, die nu burgemeester van Almere is.

'De discussie over Zwarte Piet heeft een hele nieuwe generatie wakker geschud. Activisten, maar ook bekende zwarte Nederlanders, stappen nu naar voren om hun verhaal te doen over het onderwerp diversiteit. Een van mijn voornemens is om van het NiNsee een platform te maken waar al deze stemmen bij elkaar komen', zegt de in Suriname geboren Deul.

Antoin Deul is in 1964 geboren te Paramaribo. Hij komt uit een gezin van vijf kinderen en toen hij vier was verhuisde het hele gezin naar Nederland. Deul studeerde technische scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1998 kreeg hij een droombaan aangeboden in Chicago, om te werken aan internationale water- en energieprojecten voor de industriële- en publieke sector. Na een lange internationale carrière in de watersector is hij sinds 2010 terug in Nederland.

Momenteel is hij ook actief als bestuurslid voor Externe Partijontwikkeling in het partijbestuur van GroenLinks.

Directeur St. Vincentius Ziekenhuis tevreden over resultaat Spoedpost - Patiënten blij met snelle service

Minpunt is, dat patiënten nog steeds kosten zelf moeten voldoen

Hindori overweegt openingstijd te verruimen van elf uur 's avonds naar middernacht of een uur 's ochtends

 
De algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis is niet ontevreden over de resultaten van de Spoedpost. Per 1 januari 2016 is deze post geopend, ter vervanging van de voormalige Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. In de eerste maand januari zijn 542 patiënten geholpen op de Spoedpost, aldus algemeen directeur Manodj Hindori vandaag, maandag 8 februari 2016, op Starnieuws. 

De Spoedpost is open van zeven uur in de ochtend tot elf uur 's avonds.Het aantal patiënten in de namiddag en avond is groter dan het aantal patiënten in de ochtend. De drukte op de Spoedpost begint duidelijk toe te nemen als de huisartsenpoli’s dicht gaan.

De meeste aangemelde patiënten gaven aan, dat zij de Spoedpost van het St. Vincentius Ziekenhuis een aantrekkelijk alternatief vonden voor de drukke Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, waar de wachttijden veel langer zijn. De wachttijden op de Spoedpost zijn minimaal, de patiënten worden gelijk behandeld, aldus Hindori. Ook de service van de artsen en het verpleegkundig personeel, alsook de moderne faciliteiten worden als grote pluspunten genoemd door de patiënten.

De patiënten die binnenkwamen op de Spoedpost hadden onder andere te kampen met ademhalingsproblemen, hoge koorts, diarree, buikpijn, allergische reacties, astma-aanvallen, niersteenaanvallen, neurologische uitvalverschijnselen en kleine verwondingen. Enkele patiënten bleven enige tijd ter observatie op de Spoedpost. In een klein deel van de gevallen moesten medisch specialisten worden geconsulteerd. Dit heeft soms geleid tot opname van de patiënt in het ziekenhuis. Enkele patiënten die zich hadden aangemeld met hartproblemen werden gelijk doorverwezen naar de SEH van het AZP.

Wat het St. Vincentius Ziekenhuis nog niet gelukt is, is om een overeenkomst aan te gaan met de verzekeraars om de kosten van de patiënten op de Spoedpost te dekken. Het ziekenhuis had de verzekeraars daartoe een voorstel aangeboden, maar de verzekeraars hebben te kennen gegeven vooralsnog geen overeenkomst te willen aangaan. Het ziekenhuis vindt dat jammer, omdat de patiënten de kosten op de Spoedpost nu zelf moeten betalen. 'Gelukkig doen de meeste patiënten daar niet moeilijk over en betalen normaal de behandelkosten, vooral omdat zij blij zijn met de snelle service', zegt Hindori.

Bij het afzetten van de opbrengsten tegen de gemaakte kosten is gebleken, dat de Spoedpost in de eerste maand januari een klein positief resultaat heeft geboekt. Dit in tegenstelling tot de voormalige SEH, die altijd op grote verliezen draaide en sterk afhankelijk was van subsidies van de overheid. Het ziekenhuis vindt het nog te vroeg om definitieve conclusies te verbinden aan het financieel overzicht van de eerste maand, maar in ieder geval is hij tevreden met dit eerste positieve resultaat.

Bij de evaluatie is ook overwogen om de Spoedpost langer open te stellen. Geconstateerd is namelijk dat nogal vaak patiënten zich nog net voor de sluitingstijd van elf uur ’s avonds in alle haast aanmelden op de Spoedpost. Het ziekenhuis zal in de komende tijd nagaan als de openingstijden eventueel kunnen worden verruimd naar twaalf uur of een uur ’s nachts, kondigt Hindori aan.

Directeur Staatsolie vangt maandelijks ruim bruto Srd 110.000...

Medewerk(st)ers in topposities binnen Staatsolie hebben financieel niets te klagen


De maandelijkse bruto-inkomsten van Staatsolie algemeen directeur Rudolf Elias komen neer op ruim Srd 110.000 bruto. Zijn basissalaris bedraagt 14.184 Amerikaanse dollar. Daarnaast heeft de algemeen directeur onder andere zes maanden gratificatie, twee maanden vakantie, een keer per drie jaar een extra vakantietoelage, winstdeling van  vier maanden bij het behalen van doelen en een 15% zogenoemde managementtoelage. Totaal meer dan 24 maanden salaris per jaar, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 8 februari 2016.

Overige statutaire directieleden hebben dezelfde voorzieningen als de algemeen directeur. Hun basissalarissen zijn 12.895 en 11.723 Amerikaanse dollar. Salarissen van de topfuncties in het bedrijf zijn vanaf 8.000 Amerikaanse dollar per maand. De bedragen kunnen met honderd procent vermeerderd worden op basis van de jaarinkomsten.

De superintendents bij Staatsolie hebben een bruto maandsalaris van tussen de 2.700 en 5.000 Amerikaanse dollar. Zij krijgen twee maanden vakantie, drie maanden gratificatie, 2.500 Amerikaanse dollar in het kader van het Labour Incentive Plan en een keer per drie jaar extra vakantietoelage. Managers (laag) ontvangen tussen de 3.800 en de 7.000. Managers (hoog) hebben een salarisschaal van tussen de 4.700 en de 9.500 Amerikaanse dollar. Zij krijgen twee maanden vakantie, drie maanden gratificatie, 15% Management Incentive Plan en een keer per jaar extra vakantietoelage. Alle superintendents krijgen twee maanden winstdeling als de doelen worden gehaald. De managers hebben drie maanden winstdeling.

Er zijn geen overige emolumenten voor de directie en managers doorgegeven afgelopen week tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee door vicepresident Ashwin Adhin. Zo is niet bekend wat de extra vakantietoelage is die gegeven wordt. Over onder andere huisvesting, dienstauto, telefoon, reiskosten, dienstreizen, daggelden, uitrustingskosten en representatie, is niets meegedeeld, aldus Starnieuws.

Enorme verschillen in salarissen directieleden staatsbedrijven

Aan Assemblee door vicepresident Adhin verstrekte gegevens van staatsbedrijven niet allemaal actueel

Diverse staatsbedrijven lopen ver achter met hun jaarverslagen


Het VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien komt na bestudering van de gegevens van staatsbedrijven, die onlangs tijdens de begrotingsbehandeling zijn verstrekt door vicepresident Ashwin Adhin, tot de conclusie dat er enorme verschillen zijn in salarissen en privileges. Sommige instellingen hebben oude data verstrekt. Een deel van de bedrijven heeft de salarissen en emolumenten in Amerikaanse dollar opgebracht. 

Gajadien zegt vanochtend, maandag 8 februari 2016, op Starnieuws dat volgens een bepaald format de gegevens verstrekt dienen te worden aan De Nationale Assemblee. Hij noemt het beschikbaar stellen van de informatie door vicepresident Adhin een goede eerste stap, nadat er jarenlang was aangedrongen op transparantie. Uit de verstrekte informatie blijkt ook,dat diverse bedrijven niet bij zijn met de jaarrekeningen. Er zijn jaarrekeningen ontvangen van 2012.

'De gegevens moeten actueel zijn en goed controleerbaar. Een kopie van salarisstrookjes van de hoogste functionarissen is nodig om te verifiëren wat de actuele beloning is', aldus Gajadien. Uit de salarisreeksen is bij de meeste functionarissen niet af te leiden of zij recht hebben op woning, voertuig, telefoon en andere faciliteiten.

De VHP'er zegt verder, dat de informatie belangrijk is om te komen tot een algemeen beleid dat moet  gelden voor parastatale bedrijven en overheidsinstellingen. Er moet een norm worden gesteld voor honoraria van functionarissen van staatsbedrijven. Bij Staatsolie ontvangen kopstukken ruim 24 maanden salaris. Bij de EBS wordt achttien maanden uitbetaald, los van andere faciliteiten, zoals stroomverbruik.

Benefietavond in Reeuwijk voor 8-jarig ziek meisje Gilliana

Avond met live optredens diverse Javaanse artiestenOrganisatie Jawa Vibes en de Werkgroep ‘Help Gilianna’ organiseren vrijdag 12 februari samen met diverse sponsors een speciale benefietavond in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Er zijn live optredens van diverse Javaanse artiesten en bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage leveren aan de poort. 

De opbrengst van deze avond is bestemd voor de medische behandeling van het zieke 8-jarige meisje Gilliana Kartotaroeno in Suriname.

Willen de ouders van Gilliana haar redden van een zeer zeldzame, ernstige beenmergziekte, dan moeten ze zo snel mogelijk een donor en geld zien te vinden om haar te laten behandelen. Om die reden hebben diverse organisaties de handen ineen geslagen om deze benefietavond te organiseren.

De benefietavond vindt op vrijdag 12 februari van acht uur 's avonds tot een uur de volgende ochtend plaats in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk.


8-jarige Gilliana Kartotaroeno lijdt aan ernstige aplastische anemie (zeer zeldzame, ernstige beenmergziekte)'Moeder Urmila Kartotaroeno smeekt om hulp'
Geplaatst door 1 voor 12 Suriname op woensdag 3 februari 2016