woensdag 8 februari 2017

2.5 Jaar cel voor man die minderjarig nichtje (11) seksueel heeft misbruikt

Advocaat veroordeelde spreekt van 'valse aantijgingen'


De Kantonrechter heeft gisteren R.M. veroordeeld tot een celstraf van twee en een half jaar voor het meerdere malen seksuele handelingen plegen met een 11-jarig nichtje. Hij is de man van haar tante. Het kind woonde bij hen in. Haar moeder heeft het financieel moeilijk, daarom woonde zij bij haar tante en de verdachte. De Officier van Justitie had een celstraf van drie en een half jaar geëist, zo bericht Starnieuws vandaag, woensdag 8 februari 2017.

Advocaat John Moerahoe, die de verdachte bijstaat, voerde aan dat zijn cliënt vanaf het begin ontkend heeft. De valse aantijgingen begonnen volgens de advocaat toen de verdachte kenbaar maakte dat het meisje weer bij haar moeder moest gaan wonen. Dit viel niet in de goede aarde bij het slachtoffertje en haar familie.

De raadsman voerde aan, dat het meisje niet eerder kenbaar had gemaakt over de seksuele handelingen. Zij begon van de veroordeelde te houden. Daarnaast had een andere getuige verklaard dat het meisje van liegen houdt en koppig is.

Eerder had het meisje verteld dat zij vijf tot zes jaren inwoonde bij de verdachte en haar tante. De eerste keer misbruikte de verdachte haar toen de tante naar een moskee ging. Ze durfde met niemand erover te praten. Later raakte ze verliefd op hem en keurde de seksuele handelingen goed.

Nu is ze vijftien en gaat nog naar school. De verdediging meent dat het wettig en vooral het overtuigend bewijs niet geleverd is. De advocaat vroeg de rechter om het voordeel van de twijfel te handhaven, maar het Openbaar Ministerie en de Kantonrechter achten de feiten bewezen.

0 comments:

Een reactie plaatsen