zaterdag 4 februari 2017

58-Jarige vermiste Nederlander in Colombia gevonden in dicht begroeid gebied zo'n 100 kilometer ten noorden Bogota

Grote zoekactie was door autoriteiten opgezet

Man in zwakke fysieke conditie en heeft uitdrogingsverschijnselen


Een 62-jarige Nederlander die twee dagen vermist was in de bergen van Colombia, is gevonden. Dat melden lokale reddingswerkers aan het AD vandaag, zaterdag 4 februari 2017. De man is gezond, maar vermoeid en wordt overgebracht naar een ziekenhuis.

De reddingswerkers zochten de man sinds donderdagavond. Hij belde zelf de hulpdiensten met de mededeling dat hij verdwaald was en een wond aan zijn been had. De zoektocht begon toen 100 kilometer ten noorden van de Colombiaanse hoofdstad Bogota in een bosrijk gebied. De man raakte verdwaald tijdens een wandeling niet ver van Villa de Leyva in een erg moeilijk toegankelijk en dicht begroeid gebied op een hoogte van circa 2.500 meter.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
Reddingswerkers van de Defensa Civil kregen vanochtend (Colombiaanse tijd) contact met een man die voldeed aan de beschrijvingen van de vermiste Nederlander.

Majoor Fernando Velez bevestigde zaterdagmiddag aan het AD, dat de Nederlander, die door de Colombianen Franciscus Antonio wordt genoemd, rond negen uur plaatselijke tijd is aangetroffen in het dorp Chiquizá. Dat is zo´n 20 km bij Villa de Leyva vandaan. De man is in zwakke fysieke conditie, vanwege het vele lopen zonder eten en drinken. Hij heeft uitdrogingsverschijnselen, maar zijn mentale gesteldheid is goed, volgens de majoor. Voor de zekerheid wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis in Villa de Leyva.

Een Colombiaanse journaliste twitterde eerder zaterdag een foto van de vermiste man. De foto zou door vrienden aan de Defensa Civil zijn gegeven :In een gesprek met een lokale radiozender vertelt de commandant van de reddingswerkers dat de man zelf zijn vermissing meldde. 'Toen een uitkijkpost de man zag lopen, werd hem benadrukt zijn telefoon goed bij zich te houden. Toen het avond werd is hij gebeld, waarna hij vertelde dat hij verdwaald was in een bosrijke omgeving', aldus majoor Luis Fernando Velez.

Aan de zoekactie deden personeel van het natuurpark, van de gemeente, de brandweer en het lokale Rode Kruis mee (zie foto - Bron: Civil Defense Boyaca)

(Red. De Surinaamse Krant/Twitter/AD)

0 comments:

Een reactie plaatsen