donderdag 2 februari 2017

Aannemer laat beslag leggen op tegoeden, terrein en gebouwen AdeKUS

Ondernemer moet geld van universiteit ontvangen voor uitgevoerde werkzaamheden

Voorzitter bestuur AdeKUS reageert geïrriteerd op vragen over beslaglegging


Een aannemer die geld van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) moet ontvangen voor verrichte werkzaamheden heeft via een rechterlijk bevel beslag laten leggen op de tegoeden, het terrein en de gebouwen van de instelling. Het universiteitsbestuur heeft gisteren de geledingen van de universiteit met spoed hierover geïnformeerd, aldus de Ware Tijd van vandaag, donderdag 2 februari 2017.

De voorzitter van het universiteitsbestuur, Jack Menke, wil niet reageren,maar wil eerst weten wie de bron is. Maar, media beschermen hun bronnen. 'Als wij wetenschappelijk onderzoek doen belt de pers niet. Als zulke zaken zich voordoen zijn jullie wel geïnteresseerd.' Op het moment dat de redactie van de Ware Tijd hem sprak zei hij in een belangrijke vergadering te zitten, 'die tot laat in de avond zou duren'.

Hugo Blanker, voorzitter van de Bond van Technisch en Administratief Personeel, noemt de situatie zorgwekkend. Hij zegt dat het er aan zat te komen.

De vakbondsleider stelt dat de overheid moet leren om schulden te betalen. Als zaken op de juiste manier zijn gegaan dan moet de aannemer zijn geld krijgen. Hij hoopt dat het personeel niet de dupe wordt. 'We verwachten niet dat onderwijs- en onderzoeksprocessen nadelige gevolgen hiervan zullen ondervinden.' Blanker kan zich niet voorstellen dat de regering het zo ver heeft laten komen. 'Wij hopen niet dat er kapitaalvernietiging plaatsvindt bij gebouwde opstallen.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen