vrijdag 10 februari 2017

Aanwezigheid militairen aan Waterkant Paramaribo zorgt voor meer veiligheid

Inzet militairen noodsprong, omdat geld voor inhuren beveiligingsbedrijf niet aanwezig is


Verkopers aan en bezoekers van de Waterkant kunnen zich nu veiliger voelen door de regelmatige aanwezigheid van militairen. De uitbaters, hun klanten of mensen die gewoon wilden relaxen werden lastiggevallen door dronkaards, dak- en thuislozen en junks en er vonden zelfs roofovervallen plaats, aldus de Ware Tijd van vandaag, vrijdag 10 februari 2017.

Sinds ongeveer zes maanden patrouilleren militairen in de omgeving van zeven uur 's avonds tot de volgende ochtend zeven uur. Een militair zegt in een reactie, dat calamiteiten zijn teruggedrongen. Indien er zich toch iets voordoet dat ze zelf niet mogen oplossen, dan wordt de politie ingeschakeld. 

Toenmalig districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noord-Oost, sinds kort minister van Openbare Werken, onder wiens leiding de legerassistentie was aangevraagd, zegt dat daartoe werd overgegaan, omdat er geen geld was om een beveiligingsbedrijf te betalen. De situatie was namelijk zo erg, dat dringend veiligheidsmaatregelen genomen moesten worden.

Miranda zegt, dat de situatie nog niet is wat het wezen moet, maar de eerste stappen om het gebied veiliger te maken zijn volgens hem gezet.

Het is aan zijn opvolger om het plan verder uit te voeren. De beheersraad, die wordt voorgezeten door de directeur van het toen nog bestaande ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, ziet toe op de veiligheid. Ook de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost heeft zitting in die raad.

0 comments:

Een reactie plaatsen