woensdag 8 februari 2017

Ambassadrice Kanhai in India heeft geen openstaande rekening bij Taj Krishna Hotel Hyderabad

Brief aan BuZa van hotel zou zijn geschreven op instigatie van ontslagen honorair-consul Iqbal

Een-tweetje tussen Iqbal en medewerker hotel 


Surinames ambassadrice in India, Aashna Kanhai, heeft geen openstaande rekening meer bij het Taj Krishna Hotel te Hyderabad. Dat stelt het management van de hotelketen in een brief. Het Dagblad Suriname publiceerde maandag een brief van de credit manager van het hotel aan het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) waarin wordt gesteld, dat de ambassadrice een openstaande rekening van ruim 56.000 rupees van sinds juli vorig jaar nog steeds niet heeft betaald. 

De Ware Tijd bericht vandaag, woensdag 8 februari 2017, dat die rekening al was voldaan. De ambassadeur vroeg. naar wordt vernomen, om opheldering bij het hotel waarna een intern onderzoek volgde. Uit het onderzoek van het management van het Taj Krishna Hotel is gebleken, dat de door toenmalig minister Niermala Badrising ontslagen honorair-consul Asif Iqbal achter de briefactie zit. Dat wordt ook aangegeven in een officiële brief die vandaag door het hotel naar de Surinaamse ambassade in New Delhi is gestuurd.

'Taj Krishna, Hyderabad, biedt bij deze excuses aan u en de ambassade voor het ongerief veroorzaakt door een brief van 3 februari 2017 door onze collega meneer Sreepal Reddy. Wij willen nadrukkelijk aangeven dat er geen openstaande rekening is, hetzij van u persoonlijk of van de ambassade van Suriname, New Delhi. Verder is de brief van 3 februari 2017 door de heer Reddy op persoonlijke titel geschreven, op instructie de heer Asif Iqbal. De Taj Group staat niet achter hetgeen in de brief wordt gesteld en het management van de Taj zal gepaste maatregelen treffen tegen de heer Reddy', stelt Arif Said Khan, directeur Verkoop & Marketing van Taj Krishna in de brief aan de ambassade.

Uit de emailcorrespondentie tussen Iqbal en de Taj-medewerker blijkt, dat het tweetal al geruime tijd met elkaar in contact stond en dat de inhoud van de brief door Iqbal is opgesteld en door Reddy op het brievenhoofd van het Taj Krishna hotel werd geplaatst en aan Iqbal afgestaan.

Het is niet de eerste keer dat, naar later is gebleken, valse verdenkingen tegen de ambassadrice zijn gelanceerd. Zo dook er ook een gemanipuleerde foto in de media op als zou er bij een openbare aanklager in New York een klacht tegen de diplomate zijn ingediend. Ook andere aantijgingen bleken naderhand geen juiste weergave van de feiten te zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen