dinsdag 7 februari 2017

Arnold Kruisland: 'Niemand neemt Hooghart serieus in dit land’

'Hooghart is blijkbaar Bouterse dankbaar voor positie van zijn zoon en eigen positie als Assembleelid'

Kruisland reageert op recente uitspraak Hooghart dat volk stopzetting 8 decemberproces wil....


'Niemand neemt Hooghart serieus in dit land. Hooghart is een overloper in de politiek. Hooghart zei altijd dat hij populairder was dan Ronald Venetiaan. Wat was het resultaat? Hij kreeg maar 400 stemmen bij de verkiezingen', zegt oud-diplomaat, politicus en stonfutu van de NPS, Arnold Kruisland, vandaag, dinsdag 7 februari 2017, in het Dagblad Suriname. 

De politicus reageert op de recente uitspraak van CLO-voorzitter (Centrale van Landsdienaren Organisaties) en NDP-Assembleelid Ronald Hooghart in de media, waarin hij aangeeft dat het volk stopzetting wil van het 8 decemberstrafproces. Doordat Desi Bouterse, de hoofdverdachte in het 8 decemberproces, tot twee keren toe met een grote meerderheid is gekozen door het volk als president, geeft volgens Hooghart duidelijk aan, dat het volk de stopzetting wil van het 8 decemberproces. 'En dat moet de Krijgsraad ook in overweging nemen', zei hij.

Kruisland benadrukt dat de CLO-topman blijkbaar dankbaar is, dat Bouterse zijn zoon gemaakt heeft tot directeur van De Nationale Loterij Suriname en hem tot beleidsadviseur en Assembleelid. 'Dan kan ik mij wel voorstellen dat je blind bent voor de realiteit en de werkelijkheid', zegt hij.

Vandaar dat hij het staatshoofd uitdaagt om nu meteen verkiezingen uit te schrijven om deze populariteit aan het volk te tonen. Volgens Kruisland is het staatshoofd niet door het volk gekozen als president. Zo is hij in 2010 middels verraad van de ABOP en samenwerking met de Pertjajah Luhur gekozen tot president. 'In 2015 behaalde hij wel 26 zetels, maar ook niet genoeg om gekozen te worden tot president', aldus de oud-diplomaat.

Kruisland vindt dat er pas een traject van vergiffenis kan worden ingezet nadat de Krijgsraad een uitspraak in deze zaak heeft gedaan. Dan zal hij geen bezwaar tegen hebben. 'Vergiffenis komt pas nadat vaststaat dat hij de moorden heeft gepleegd. Dan kan er gratie aan de veroordeelden worden verleend.' In dit geval moet dan een andere president de gratie aan de hoofdverdachte verlenen.

Voor nu mag het 8 decemberstrafproces geen hinder meer ondervinden, omdat het volgens hem gaat om de rechtstaat. 'In een rechtstaat wordt je berecht en als je vrijgesproken wordt, wordt je vrijgesproken.'

0 comments:

Een reactie plaatsen