donderdag 2 februari 2017

Assembleelid Waidoe (PL): 'DNA TV brengt transparantie tot stand'

'Het allerbelangrijkste voor mij is dat burger geïnformeerd wordt over inhoud wetten'


Het Pertjajah Luhur (PL)-parlementslid William Waidoe is zeer verheugd met de lancering van DNA TV (kanaal 8.4), dat maandag heeft plaatsgevonden. Dankzij parlementsvoorzitster, Jennifer Geerlings-Simons, is dit tot stand gekomen, zegt Waidoe vandaag, donderdag 2 februari 2017, in het Dagblad Suriname. 

Hierdoor zal de samenleving in kennis gesteld kunnen worden over de activiteiten die binnen de DNA (De Nationale Assemblee) plaatsvinden. 'Met deze DNA TV zie ik alleen maar voordelen. Zo kan een burger 1 maal 24 uur zien wat zijn parlementariër doet.' Volgens Waidoe zenden de diverse mediabedrijven slechts een deel van een DNA-vergadering uit. Middels de DNA TV kan men alle vergaderingen van begin tot eind volgen.

'Kanaal 8 (STVS) is een overheidsmedium. Vanwege de digitalisering van de diverse televisiestations is er een kanaal vrijgekomen. Hiervan heeft het parlement gebruik gemaakt.'

Waidoe hoopt dat het volk hieraan profijt zal hebben. De wetten die in de DNA behandeld worden, worden niet uitgelegd aan de burger. 'Het allerbelangrijkste voor mij is dat de burger geïnformeerd wordt over de inhoud van de wetten, aangezien wij wetten voor de samenleving maken.' Met deze ontwikkeling is er een stap gemaakt naar transparantie van deze regering, stelt Waidoe.

Het parlementslid wenst niet in te gaan op de wijze van financiering van dit televisiestation. Waidoe is zich ervan bewust, dat de overheid veel uitgaven heeft, waarvan geen resultaten als zodanig te merken zijn. Daarom juicht het parlementslid deze ontwikkeling toe.

0 comments:

Een reactie plaatsen