zondag 12 februari 2017

Begraafplaats Nieuwe Oranjetuin wordt eindelijk opgeknapt

Uniek kerkhof is monumentaal erfgoed


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, zondag 12 februari 2017, op haar website, dat druk wordt gewerkt aan het opschonen, het netjes maken, van de historische begraafplaats Nieuwe Oranjetuin in Paramaribo. Deze begraafplaats verkeert al lange tijd in een heel trieste staat. 

De begraafplaats, gelegen tussen de Henck Arronstraat en de Nassylaan, heeft namelijk een grote historische waarde en valt onder zorg van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

In juli 2016 werd speciaal ter rehabilitatie van de Oranjetuin een achttal punten aangedragen, zodat er naartoe gewerkt kon worden om de begraafplaats toegankelijker te maken voor zowel de eigen gemeenschap als de buitenlanders. De begraafplaats betreft een monumentaal erfgoed.

Er werd een commissie ingesteld die erop moest toezien dat activiteiten die dit doel ondersteunen, ontplooid zouden worden. Allereerst zou de dienst Openbaar Groen ervoor zorgen dat de tuin opgeschoond zou worden. Dat houdt in dat de hoge bomen verwijderd zouden worden, paden en toegangswegen zouden weer zichtbaar en gangbaar gemaakt worden. Er zou tevens gewerkt worden aan de omheining, een muur. (Bron foto: Ricky Bahadoersingh/Dagblad Suriname)

0 comments:

Een reactie plaatsen