zaterdag 11 februari 2017

Commissariaat Para en bewoners Wit Santi en omgeving gaan Aedes aegypti muskiet te lijf

Bewoners inheems dorp opgeroepen om vuil op erven te verzamelen om te laten afvoeren


Het commissariaat van Para, het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gaan samenwerken om Wit Santi in zijn geheel te ontdoen van zwerf- en ander waterhoudend grofvuil. De gemeenschap zal ook door voorlichting erop gewezen worden, dat zij constant alle broedplaatsen van de aedes aegypti muskiet moeten elimineren. Dat meldt vrijdag 10 februari 2017 het commissariaat van het district Para.

De directeur van de NV Luchthavenbeheer, Vijai Chotkan en de districtscommissaris van Para, Adjaikoemaar Kali, hebben zich samen met andere functionarissen van de J.A. Pengelluchthaven gebogen over de toenemende populatie van de Aedes aegypti muskiet in het gebied.

Bewoners van dit gebied zijn opgeroepen om alle vuil op hun erven te verzamelen en dit weekend aan te bieden aan de medewerkers van voorgenoemde instanties voor afvoer.

Duro-tanks, vaten, oude ijskasten, oude wasmachines, plasticflessen lenen zich uitstekend voor broedplaatsen voor muskieten.

Volgens regulier onderzoek van het BOG is de populatie van deze muskiet vanwege de vele zwampen in het gebied verhoogd. Het BOG stelt, dat er geen reden voor paniek is, maar reden voor voorzorg. Volgens verklaringen van de dienstdoende arts van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Zanderij is er geen enkel ziektebeeld ontdekt, dat eventueel overgebracht kan worden door deze muskiet.

De maatregelen voor opruiming zijn slechts preventieve voorzorgsmaatregelen. Vanwege de ligging van de luchthaven in dit gebied vind er ook regelmatig bespuiting plaats door het BOG.

0 comments:

Een reactie plaatsen