dinsdag 7 februari 2017

Curaçaoenaar Gregory Elias doet zijn Stones/Cuba-verhaal bij Ivo Niehe

Elias is de man die de Rolling Stones liet optreden op Cuba


The Stones brachten de vrijheid naar Cuba. Gregory Elias, uitbater van een trustkantoor, was de man in de coulissen die alles regelde. Bij Ivo Niehe deed hij zijn verhaal.  Gregory Elias, de publiciteitsschuwe offshore-koning op de Antillen, begint te werken aan zijn legacy. Ivo Niehe mocht bij no 575 van de Quote 1000 aanschuiven zodat de sterrenvriend kon horen hoe Elias The Rolling Stones naar Cuba bracht. Een prachtverhaal, aldus de Quote van maandag 6 februari 2017.

Elias Gregory Elias blijkt een onverschrokken onderhandelaar te zijn geweest die zich langs de onverbiddelijke manager Joyce Smith wist te wurmen en Mick Jagger zover wist te krijgen om op te treden in Cuba.Eerst was er de totale verbijstering van zijn vriend Leon Ramakers van Mojo. Leon Ramakers zei: ‘Greg, ik vind je een hele aardige jongen, ik wil wel het telefoonnummer van Joyce Smith geven, maar word niet boos als ze niet opnemen.' Dat ging dus goed. Binnen een dag belde Smith terug met de droge mededeling dat ze een deal hadden. 'Het is de droom van Mick om op te treden', sprak Smith. Dat was stap 1. '

Toen kwam stap 2. Het moest wel gratis, want Elias wilde niet dat de arme Cubanen iets zouden moeten uitgeven aan de komst van de grootse rock 'n roll band op aarde. 'Ik zei: het moet pro-bono'. Na weer een paar dagen, kwam her antwoord, weer van Smith. De als gierig bekendstaande Jagger ging zonder morren - weer - akkoord. Elias organiseerde het concert - dat hem tussen de €5 en 8 miljoen kostte - om Cubanen het gevoel van vrijheid te geven. 'Ik zat daar en keek naar de mensen: je zag de vrijheid, mensen zongen uit volle borst. Mensen dachten: we zijn vrij, voor eventjes vanavond.'De muziekmecenas runt tegenwoordig trustkantoor United Trust te Curaçao en op de Amsterdamse Zuidas. Volgens de NOS en De Telegraaf is hij één van de rijkste, zo niet de rijkste inwoner van het eiland. Elias zelf wil daar niets van weten, maar hij initieert wel enkele in het oog lopende charitasprojecten, zoals een voetbalschool en de Curaçaose edities van het North Sea Jazz-festival en het International Film Festival Rotterdam. Hij was ook enige tijd shirtsponsor van eredivisie club NEC en is een goed maatje van Nijmeegse miljardair Marcel Boekhoorn. De 61-jarige Gregory Elias is gepokt en gemazeld in de trustsector, in het beheren van vennootschappen dus, aldus Quote.

Bekijk hier de uitzending met Ivo Niehe.

0 comments:

Een reactie plaatsen