dinsdag 7 februari 2017

De drie Fokker-toestellen van Insel Air Curaçao zijn in goede conditie en veilig

Minister Camelia-Römer: 'De vliegtuigen van Insel Air die groen licht krijgen zijn veilig'


De drie Fokker-toestellen van Insel Air op Curaçao verkeren in een goede en veilige staat, aldus de burgerluchtvaartautoriteit op het eiland, CCAA (Curaçao Civil Aviation Authority), zo bericht maandag 6 februari 2017 de Curaçao Chronicle.

De CCAA reageert op de controverse die is ontstaan in de media over de veiligheid van de vloot van Insel Air.

Twee CCAA-inspecteurs inspecteren dagelijks ieder arriverend en vertrekkend vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij. De vier MD-80 toestellen, die nog aan de grond staan, zijn nu in goede conditie, maar ze zijn nog niet vrijgegeven door de Aruban Aviation Authority.

De minister verantwoordelijk voor de luchtvaart op Curaçao, Suzanne Camelia-Römer, heeft gezegd, dat wanneer een Insel Air-vlucht vertrekt, dat alleen kan omdat het toestel veilig is. 'De vluchten die groen licht krijgen zijn veilig', aldus de bewindsvrouwe. 'Al deze vliegtuigen worden geïnspecteerd. we hebben een nummer 1 regel en dat is, dat wanneer er ook maar enige twijfel een vliegtuig niet vertrekt.'
Dit is de reactie van de bewindsvrouwe op het onlangs uitgevaardigde verbod van het Amerikaanse consulaat en de Nederlandse regering om personeel met Insel Air te laten vliegen.

0 comments:

Een reactie plaatsen