vrijdag 10 februari 2017

Deskundigheid Berenschot niet meer nodig bij bouw HNO op Curaçao

SONA: 'Taken in huidige fase kunnen ook prima door andere deskundigen uitgevoerd worden'


Bij de bouw van Hospital Nobo Otrobonda (HNO) is de deskundigheid van adviesbureau Berenschot niet meer nodig. Volgens Reginaldo Doran, bestuurslid van Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Sona) kunnen taken in de huidige fase ook prima door andere deskundigen, zoals bedrijf AT Osborn, uitgevoerd worden. Dit zei Doran gisteren tijdens een persconferentie, zo bericht Paradise FM vandaag, vrijdag 10 februari 2017.

Omdat Berenschot de besteding van een voorschot van 3,5 miljoen gulden voor het traject niet kan verantwoorden, is de werkrelatie met het adviesbureau heroverwogen. Doran benadrukte, dat dit geen gevolgen heeft gehad voor de voortgang van het project. De bouw loopt volgens planning en zal door een effectievere aanpak uiteindelijk geen vertraging oplopen, aldus het bestuurslid van Sona.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis gaat zoals afgesproken door met dezelfde onderaannemers en dezelfde mensen die het werk uitvoeren. De bedrijven worden alleen niet meer door Berenschot maar direct door Sona betaald.

Voor het transitietraject van Sehos naar HNO heeft Sona inmiddels afspraken gemaakt met het Sehos zelf en met verpleegvakbond CBV, zei Doran.

0 comments:

Een reactie plaatsen