dinsdag 7 februari 2017

Dienst Openbaar Vervoer controleert buschauffeurs op Coesewijnestraat, Paramaribo

Ondervoorzitter PLO: 'Er moet eerst ordening plaatsvinden, wil men nieuwe vergunningen verstrekken'


De controle op naleving van de vergunningsvoorwaarden voor het openbaar vervoer is in volle gang. Zo werden buschauffeurs die zaterdag in de Coesewijnestraat (Paramaribo) reden, ‘verrast’ door controlewerkzaamheden van de medewerkers van de Dienst Openbaar Vervoer (DOV) en de politie (zie foto - Bron: Dagblad Suriname). De politie was ter plekke aanwezig om vorderingen te innen van buschauffeurs of bushouders, die hun achterstallige boetes niet hadden voldaan. Dit bericht het Dagblad Suriname maandag 6 februari 2017.

Alhoewel het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal worden opgeheven, liepen de medewerkers van DOV in hun TCT-uniform rond. 'We moeten eerst evalueren om aan te kunnen geven hoeveel illegale bussen geconstateerd zijn. We waren eerst bezig met de trajecten PL (Paramaribo Lelydorp) en Lijn 7. Zaterdag waren de trajecten PE (Paramaribo/Ephraimzegen), PSB (Paramaribo/Santodorp/Bommapolder), PLK (Paramaribo/Leidingen/Koewarasan) en PS (ParamariboSunnypoint) aan de beurt', aldus een medewerker van de DOV.

De ondervoorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Biffé, zegt in een reactie, dat er nog geen afspraken zijn gemaakt met de nieuwe minister. Biffé verwacht desondanks dat er een goede samenwerking zal zijn. Hij vindt niet dat de opsplitsing van TCT een verontrustende ontwikkeling is. 'Ik kijk er positief tegenaan.'

De kwestie van illegale bussen wil Biffé niet wijten aan het vergunningsbeleid. 'Als je illegaal bent, ben je illegaal. Als men geen vergunning heeft, dan heeft zo iemand ook niet het recht om iets toe te voegen. Dat moet men overlaten voor een vergunningshouder.' Volgens Biffé is er met de regering een afspraak gemaakt dat vergunningen niet meer verstrekt zullen worden. Dit is in de afgelopen drie jaren het geval geweest, vertelt de ondervoorzitter. 'Er moet eerst ordening plaatsvinden, wil men nieuwe vergunningen verstrekken'

'Bij elke controle zijn vertegenwoordigers van de PLO, DOV en het Korps Politie Suriname aanwezig', aldus Biffé. Voor de passagiers is dit ook een minder prettig moment, want wanneer een buschauffeur geen geldige vergunning kan overleggen, dan moeten de passagiers uit de bus stappen. Hierdoor komen zij extra laat op hun bestemming aan. Ook de buschauffeurs verliezen veel van hun dagopbrengst. Een passagier vroeg zich af waarom men dit soort controles niet op de eindhalte kan uitvoeren, om ongerief te voorkomen.

0 comments:

Een reactie plaatsen