woensdag 8 februari 2017

Directeur gevangenis Point Blanche op Sint Maarten slaat alarm

Hekken kapot, muur drie jaar geleden weggeslagen door orkaan, bagagescanner defect


De directeur van de gevangenis Point Blanche op Sint-Maarten (zie foto - Bron: lottedehortop.waarbenjij.nu) slaat alarm. Ontsnappen of in opstand komen is eenvoudig. De hekken zijn kapot, een muur is drie jaar geleden weggeslagen door een orkaan en nooit hersteld en de gevangenis zit regelmatig zonder stroom. Betonbewapening steekt uit de vloer en kan simpel worden veranderd in een steekwapen. Gevangenisdirecteur Edward Rohan doet zijn verhaal aan het Caribisch Netwerk van de NTR vandaag, woensdag 8 februari 2017.

Hij zegt dat er mobiele telefoons en wapens naar binnen worden gesmokkeld, mogelijk door cipiers.
Rohan gelooft niet dat bezoekers van de gevangenis de verboden spullen binnensmokkelen.

'De afgelopen twee jaar hebben we geen enkele bezoeker betrapt op het naar binnen smokkelen van spullen', zegt de gevangenisdirecteur. Het lukt verslaggevers echter om met een volle tas en een mobiele telefoon binnen te komen voor het interview. De bagagescanner, zo wordt bij het afscheid duidelijk, blijkt al weken defect.

De directeur weet zeker dat een ‘georganiseerde groep bewakers’ de spullen ’s nachts de gevangenis binnensmokkelt. 'Ik weet zeker dat het de nachtploeg is want er is weinig toezicht, er is minder security en ze nemen het risico. Ze moeten met een groepje zijn, dat is de enige verklaring die ik hiervoor kan vinden', aldus Rohan.

Er zijn maar een paar bewakers op 135 gevangenen.

0 comments:

Een reactie plaatsen