dinsdag 14 februari 2017

Directeur gevangenis Point Blanche op Sint-Maarten per direct met verlof

Minister van Justitie Boasman zet directeur voor blok: direct ontslag of schorsing


De gevangenisdirecteur op Sint Maarten Edward Rohan (rechts) is gistermorgen met onmiddellijk verlof gegaan. Dat gebeurde na overleg met minister van Justitie Rafael Boasman (links). Die gaf de topman van de Point Blanchegevangenis een aantal alternatieve mogelijkheden, waaronder direct ontslag of schorsing, aldus de website 721news.com op Sint-Maarten.

Rohan koos ervoor met verlof te gaan voor onbepaalde tijd.

Er is de laatste tijd veel te doen over de gevangenis. Rohan beschuldigde onlangs nog onder meer nachtbewakers van het binnensmokkelen van drugs, wapens en telefoons. Verder zou het voor gevangenen niet erg moeilijk zijn om te ontsnappen of een opstand te beginnen.

Rohan klaagde er over dat hij onvoldoende budget heeft voor voldoende bewaking. Er loopt ook nog een onderzoek van Landsrecherche en Openbaar Ministerie (OM) naar Rohan. Hij zou tijdens de verkiezingen twee jaar geleden parlementslid Silvio Matser een lijst met gevangenen hebben gegeven.

De zaak met de naam Octopus gaat om het omkopen van kiezers. Meer details over het vertrek van Rohan zijn nog niet bekendgemaakt. (Bron fotocollage: 721news.com)

(Red. De Surinaamse Krant/721news.com/Paradise FM)

0 comments:

Een reactie plaatsen