zaterdag 11 februari 2017

Diverse luchtvaartmaatschappen willen vluchten Insel Air vanaf Aruba overnemen

Venezolaanse Aserca Airlines en Avianca in Colombia zijn geïnteresseerd

Interesse wordt bevestigd door Arubaanse minister van Transport Mike de Meza


Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben de Arubaanse minister van Transport Mike de Meza benaderd, omdat ze geïnteresseerd zijn in een overname van vluchten van de Curaçaose maatschappij Insel Air vanaf Aruba. Sommige van de geïnteresseerde luchtvaartmaatschappijen vliegen al op het eiland, aldus The Daily Herald op Sint Maarten vandaag, zaterdag 11 februari 2017.

Volgens De Meza hebben diverse luchtvaartmaatschappijen hem over dit issue benaderd. 'Er is Aruba Airlines die heeft laten weten haar operaties te willen uitbreiden, indien daartoe een noodzaak is. Dit vormt al een onderdeel van haar toekomstplannen. We zijn ook benaderd door Aserca Airlines in Venezuela en het Colombiaanse Avianca', aldus de bewindsman.

De Nederlandse regering heeft aangegeven te willen praten met Curaçao en Aruba over welke rol de KLM of andere Nederlandse maatschappijen zouden kunnen spelen in deze kwestie. Voor Nederland is dit van importantie vanwege de verbinding tussen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) en met andere voormalige Nederlandse Antilliaanse gebiedsdelen.

Afgelopen week kwamen nog twee administratieve issues bij Insel Air aan het licht tijdens een controle door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ITL) in Nederland. Het gaat om procedurele zaken bij de trainingsafdeling en op het gebied van kwaliteit. De vraag is gesteld of de registratie van vliegtuigen nog steeds op Aruba moet plaatsvinden of alleen op Curaçao, waar de inspectie niet dergelijke zaken heeft aangetroffen.

Maar, het is nog te vroeg om te zeggen dat de Arubaanse tak van Insel Air moet worden opgeheven. Nu is de beslissing genomen om minstens een MD 80 te de-registreren en deze te re-registreren op Curaçao.  Wanneer dat is gebeurd met alle toestellen, dan heeft Insel Air Aruba geen bestaansrecht meer.

(Red. De Surinaamse Krant/The Daily Herald)

0 comments:

Een reactie plaatsen