zaterdag 4 februari 2017

Dorp Novar in district Coronie wordt wellicht nieuw vissersdorp

Waarnemend-districtscommissaris Pollack wil dat vissers verkassen van huidige aanmeerplaats


Er komt mogelijk in de Coroniaanse plaats Novar een vissersdorp om de vissers die niet willen verhuizen naar een nieuwe aanmeerplaats tegemoet te komen. Waarnemend districtscommissaris Remy Pollack heeft zich daar georiënteerd en bespreekt het plan woensdag met de vissers, de twee parlementariërs van het district, minister Soeresh Algoe van Landbouw,Veeteelt en Visserij en diens collega van Openbare Werken, Jerry Miranda. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 4 februari 2017.

De vissers staan niet te springen om te verhuizen van de huidige aanmeerplaats in het zoetwaterkanaal naar een plek achter de nieuwe zeedijk die nu nog wordt aangelegd. Ze weten namelijk niet of hun veiligheid daar gegarandeerd is en vrezen dat hun boten kapotgaan. Ook zou er geen plek zijn voor alle 22 vissersboten.

Omdat de districtscommissaris de visserijsector voor het district wil behouden, bekijkt hij een alternatief. 'We willen snel een oplossing, omdat de aannemer MNO Vervat de zeedijk in juni wil opleveren.'

De alternatieve locatie Novar ligt ongeveer zeven kilometer van het districtscentrum. Een van de vissers, Marcel Tay, weet nog niks van het nieuwe plan van de districtscommissaris. Of hij bereid is samen met de andere vissers te verhuizen naar de alternatieve locatie, kan hij daarom nog niet zeggen. Hij wil het overleg van woensdag afwachten.

0 comments:

Een reactie plaatsen