vrijdag 3 februari 2017

Douane haven Hamburg vindt 717 kilo cocaïne in container uit Curaçao

Grootste slag in strijd tegen internationale drugssmokkel in zeven jaar

(Bron foto's: Politie/Bild)
Pakketten drugs verpakt in bladlood, opgeslagen in zware tassen en verborgen onder schroot


De douane heeft in de haven van het Duitse Hamburg 717 kilo cocaïne - straatverkoopwaarde 145 miljoen euro - in beslag genomen, gevonden in een container uit Curaçao. Volgens de vrachtpapieren werd schroot vervoerd. De daders hadden er nogal wat werk van gemaakt om de drugs te verbergen. De pakketten werden verpakt in bladlood, opgeslagen in zware tassen en verborgen onder schroot. De reden: de smokkelaars hoopten op die manier, dat de cocaïne niet zou worden opgemerkt bij de X-ray inspectie, tevergeefs echter, zo bericht het Duitse blad Bild vandaag, vrijdag 3 februari 2017, op haar website.

Zowel de techniek als een drugsspeurhond sloegen aan.

Norbert Drude, hoofd van de douanerecherche: 'Dit bewijst weer eens de goede werkwijze van de Hamburgse douanebeambten en de efficiëntie van de nieuwste technologie. Helaas, het toont ook de groeiende dreiging van de internationale drugshandel aan en het toenemende geweld van de daders.'

Achter de smokkel van de opvallend zuivere partij gaat een internationale bende schuil die het kennelijk met een andere criminele groep aan de stok had. Zo was de cocaïne volgens de douane eerder deze week nog aanleiding voor een gijzeling op Nederlandse bodem. De achtergronden daarvan zijn niet bekendgemaakt.

Om verder bloedvergieten binnen de criminele wereld tegen te gaan en de angel uit de ruzie te halen, is besloten de drugsvangst bekend te maken, aldus de douane.

0 comments:

Een reactie plaatsen