donderdag 16 februari 2017

Drie mannen redden een moeder (40) en haar twee kinderen uit zinkende auto in kanaal Wayamboweg

Door achterruit auto kapot te slaat weet truckchauffeur de drie inzittenden uit auto en van verdrinkingsdood te redden


Giovanni Blankendaal, Lorenzo Dickson en Narin Dawthal hebben gisteren een moeder en haar twee kinderen gered na een verkeersongeval. De politie van het ressort Groningen kreeg een melding van een eenzijdig ongeluk. Een auto was in een langs het Wayamboweg lopend kanaal beland, zo bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, donderdag 16 februari 2017.

Ter plaatse troffen agenten de 40-jarige bestuurster S. B. aan. Zij zei, dat zij over de Wayamboweg richting Saramaccabrug had gereden. Op een bepaald moment verloor zij de controle over de besturing van het voertuig en belandde in het kanaal.

Achter haar auto reed een truck van het bedrijf Saver Paradise waarin Giovanni, Lorenzo en Narin zaten. Zij zagen de auto het kanaal in rijden en kwamen meteen in actie.

Het Dagblad Suriname schrijft,dat de achterruit van het voertuig werd ingeslagen waarna de truckchauffeur, Rewi Bachoe, de drie inzittenden kon redden.

De moeder en haar kinderen, waaronder een baby (zie foto - Bron: Dagblad Suriname), zijn ongedeerd gebleven door de heldenactie van de drie mannen. De auto werd door een ingeschakelde sleepwagen uit het kanaal gehaald. Beelden van de geslaagde reddingsactie circuleren op Facebook en uit de vele reacties blijkt veel bewondering en respect voor het snelle handelen van de drie mannen.


(Red. De Surinaamse Krant/Korps Politie Suriname/Dagblad Suriname)

0 comments:

Een reactie plaatsen