vrijdag 3 februari 2017

Drie SFB-rappers uit Den Haag komen niet op vrije voeten

Surinaamse rechter oordeelt dat vluchtgevaar van te groot is

Rappers verdacht van seksueel misbruik minderjarig meisje in 2015


De drie rappers uit Den Haag die in Suriname terechtstaan voor ontucht, worden niet op vrije voeten gesteld. De rechtbank in Suriname bepaalde donderdag 2 februari 2017 dat ze voorlopig vast blijven zitten, zo bericht het persbureau ANP. 

Argumenten van de verdediging dat de mannen niet de benen zouden nemen, werden door de rechtbank afgewezen.

Justitie in Suriname beschuldigt de leden van rapgroep Strictly Family Business (SFB) ervan dat ze in 2015 seks hadden met een toen vijftienjarig meisje en beelden daarvan verspreidden. De rappers werden in december in Suriname opgepakt.

Twee weken geleden werd een verzoek om voorlopige invrijheidstelling ook al afgewezen. Het risico dat ze zouden vluchten vond de rechtbank ook toen te groot.

Starnieuws bericht dat de zitting van vandaag achter gesloten deuren heeft plaatsgevonden en dat ook de pers niet welkom was.

Op één van de rechtszittingen had advocaat Raoul Lobo, die één van de verdachten bijstaat, de opmerking gemaakt dat van deze zaak een mediacircus is gemaakt. De verdediging heeft er vooral moeite mee dat de voor- en achternamen van de artiesten zijn gepubliceerd.

Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat de rechter enkele journalisten had gesproken over deze kwestie. Ze attendeerde hen erop, dat de namen van de artiesten voluit worden geschreven en dat zij wel het besluit kan nemen om de zedenzaak achter gesloten deuren te behandelen. Eindredacteuren zijn echter een andere mening toegedaan. Zij vinden dat de rappers bekend zijn en dat ook als er afkortingen of initialen gebruikt worden, iedereen toch weet om wie het gaat.

0 comments:

Een reactie plaatsen