woensdag 15 februari 2017

Eerste week maart overleg bus- en boothouders schoolvervoer en MinOWC over tariefsverhoging

OBS: 'We willen niet met het mes op de keel onderhandelen met het ministerie'

'Aan elk touw zit een eind, we kunnen niet langer met de huidige tarieven rijden'


De bus- en boothouders die dagelijks twintigduizend scholieren en leerkrachten vervoeren, hoeven deze maand nog niet te rekenen op groen licht voor een tariefsverhoging. De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is gisteren akkoord gegaan met waarnemend minister van Onderwijs, Wetenschap Cultuur (MinOWC) Patrick Pengel, om hierover met de overheid te praten in de eerste week van maart. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, woensdag 15 februari 2017.

Volgens de bewindsman is de overheid nu eerst bezig om met de Bond van Leraren uit een impasse te komen.

'We willen niet met het mes op de keel onderhandelen met het ministerie', zegt OBS-secretaris Radjeshkoemar Ori. Eerder had hij gesteld, dat de schoolvervoerders tot uiterlijk 10 februari een tariefsverhoging tegemoet willen zien. De overheid was hierover geïnformeerd, maar tot een onderhoud hierover is het toen niet gekomen.

De OBS had voor vandaag een vergadering gepland om te besluiten welke stappen genomen zouden worden, maar die is opgeschort.

De organisatie heeft in augustus vorig jaar een kostencalculatie ingediend bij de overheid en wil op basis daarvan een verhoging van ruim 130 procent. Voor het laatst hebben de schooltransporteurs in 2012 een tariefsverhoging gekregen. De leden hebben vorig jaar veel te maken gehad met achterstallige betalingen en hierdoor meerdere keren hun diensten moeten staken.

Ori zegt, dat de OBS geruime tijd rekening heeft gehouden met de overheidssituatie, maar de maat is nu vol. 'Sinds 2015 gaat het economisch niet goed in het land en aan elk touw zit een eind. We kunnen niet langer met de huidige tarieven rijden', benadrukt de secretaris.

0 comments:

Een reactie plaatsen