dinsdag 14 februari 2017

Eis 3 jaar cel en boete van Srd 10.000 tegen twee bewakers op J.A. Pengelluchthaven

Bewakers zouden hebben geprobeerd ruim 3.5 kilo cocaïne uit te voeren

Een van verdachten heeft eerder ook getracht drugs te smokkelen en hoort hiervoor zes maanden cel tegen zich eisen


De verdachten G.B. (een vrouw) en G.T. riskeren elk een gevangenisstraf van drie jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van Srd 10.000 te vervangen door zes maanden hechtenis bij niet betaling. De Officier van Justitie concludeerde vandaag, dinsdag 14 februari 2017,dat het tweetal gepoogd heeft om ruim 3.500 gram cocaïne uit te voeren, zo bericht de Ware Tijd online. 

De twee hadden de drugs bewaard in een opbergruimte op de Johan Adolf Pengelluchthaven, waar ze toen werkzaam waren als bewaker. Op camerabeelden is te zien hoe ze te werk zijn gegaan. Eerst ging de vrouw de bergruimte binnen, terwijl ze iets onder haar kleding verborgen hield. Kort daarop ontmoette T. haar in diezelfde ruimte en ook hij hield op dezelfde manier iets verborgen, dat hij overhandigde aan B.

De twee herkennen zichzelf op de beelden van de bewakingscamera, maar ontkennen dat ze drugs bij zich hadden. Ze proberen hun aanwezigheid daar te verklaren met het excuus, dat ze daar dienst hadden. Uit onderzoek blijkt echter, dat ze op de bewuste dag dienst hadden, maar niet in de bergruimte, aldus een collega tegen de politie en de rechter. Het Openbaar Minister vindt dat hiermee het alibi van de beklaagden geen stand houdt. Ze zei, dat het tweetal om de feiten heen draait.

De Officier van Justitie heeft overigens nog een straf tegen T. geëist voor een in 2015 gepleegd feit. Ze vroeg twaalf maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk en een geldboete van Srd 1.000 te vervangen door een maand gevangenisstraf bij niet betaling. Hij had geprobeerd om ruim 110 gram drugs uit te voeren, maar was daarin niet geslaagd.

Op 27 februari wordt de zaak voortgezet.

0 comments:

Een reactie plaatsen