maandag 13 februari 2017

Etnel (NPS): 'De regering is een gemeen spel aan het spelen'

'Binnen het parlement is de onderwijskwestie niet besproken'


Het ultimatum dat vakbondsleider Wilgo Valies aan de regering heeft gesteld betreffende de uitvoering van de overeenkomst inzake het herwaarderingsprogramma loopt vandaag, maandag 13 februari 2017 af. Tot nog toe heeft de regering er geen gehoor aan gegeven. Het is nog niet duidelijk wat de vervolgstappen zullen zijn van de vakbond. Deze kwestie wordt vandaag bij de rechter aangevoerd. 

'Binnen het parlement is de onderwijskwestie ook niet besproken. Maar, we zien dat de regering een gemeen spel aan het spelen is. Ik vind het verschrikkelijk wat de leerkrachten meemaken.' Dit zegt parlementslid Patricia Etnel (NPS) in het Dagblad Suriname.

'De adviseurs van de president hebben aangegeven, dat zij niet bevoegd zijn om te onderhandelen over de salarissen. Recentelijk heeft Eddy Jozefzoon dit kenbaar gemaakt. Zij willen zich dus terugtrekken. Wat zijn deze leiders aan het doen?'

Etnel vindt dat de overheid voor de zoveelste keer bewezen heeft dat zij het land niet kan regeren. 'Het land staat op een hele subtiele manier stil. Er is geen enkele ontwikkeling. De regering is gewoon niet in staat om het herwaarderingsprogramma op een adequate manier uit te voeren.'

Etnel hoopt dat de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) een goed standpunt zullen innemen, zodat zij niet in een nadelige positie terechtkomen. Volgens Etnel moet de vakbond een duidelijke uitspraak aan de rechter vragen. 'Het stakingsrecht is het uiterste middel.' Etnel vindt dat er eerst gekeken moet worden naar alle mogelijkheden. Indien de oplossing desondanks uitblijft, mag men wat haar betreft grijpen naar het stakingsrecht.

0 comments:

Een reactie plaatsen