vrijdag 3 februari 2017

Etnel (NPS): 'Het is Bouterse die de ambtenarij heeft gemaakt tot een crèche door mensen à la dol in dienst te nemen'

NPS-politica reageert op door president Desi Bouterse uitgevoerde reshuffeling ministers

'President is niet in stat om goed beleid uit te voeren'


President Desi Bouterse moet volgens NPS-parlementariër Patricia Etnel meer leiderschap tonen in plaats van steen en been te klagen over de tekortkomingen binnen de ambtenarij. Zij is van mening dat de president zijn leiderschap moet tonen door zaken aan te pakken en niet door te blijven praten. 

Etnel zegt in avondkrant De West van gisteravond, donderdag 2 februari 2017, dat de president eerst in eigen huis moet kijken voordat hij uitspraken doet. Zij haalt aan, dat het de president is geweest die de ambtenarij heeft gemaakt tot een crèche door mensen à la dol in dienst te nemen. Dat de ambtenarij niet naar de wensen van de president functioneert, komt volgens de parlementariër door geldgebrek. Zij vraagt zich af hoe ambtenaren hun werk moeten doen als er geen financiën beschikbaar zijn om het beleid uit te voeren.

Etnel benadrukt, dat er niet wat mis is binnen de ambtenarij, maar ook binnen de regering, dit gezien de vele reshuffelingen binnen de regering. Zij stelt, dat het niet aan de ministers ligt, maar aan de leider van het land, die niet in staat is om goed beleid uit te voeren. Zij vraagt zich af waarom er geen gebruik wordt gemaakt van de afdeling Human Resource Management (HRM) op de ministeries om het functioneren van de ambtenaren te verbeteren.

Etnel reageert op hetgeen de president gisteren zei tijdens zijn persconferentie in het presidentieel paleis na de beëdiging van vijf nieuwe ministers. Daarin gaf hij onomwonden aan, dat dat er misstanden plaatsvinden binnen de ambtenarij.

Etnel is van mening, dat de nieuwe ministers zichzelf zullen moeten bewijzen, maar benadrukt wel dat ze geen voorstander is van reshuffelling in deze economische crisis. Zij merkt verder op, dat de president gebruikt maakt van een bij wet gestelde regeling om ministers om de zoveel jaren te vervangen. Etnel vindt dat deze regeling opnieuw bekeken moet worden, want het kan volgens haar niet zo zijn, dat ministers maar een jaar aanzitten en daarna nog steeds op de loonreeks van de overheid voorkomen. Zij ziet liever dat er een wet komt die ministers verplicht hun vijfjarige termijn uit te zitten, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn om een minister te vervangen.

0 comments:

Een reactie plaatsen