zondag 12 februari 2017

Germaine de Randamie schrijft geschiedenis

32-Jarige De Randamie 1e Nederlandse vrouwelijke wereldkampioen binnen MMA-organisatie

(Bron foto: AP)

De 32-jarige Germaine de Randamie heeft zich gistervond (lokale tijd) in het Amerimkaanse Brooklyn, New York, verzekerd van de UFC-vedergewichttitel (Ultimate Fighting Championship). De Utrechtse werd zodoende de eerste Nederlandse vrouwelijke wereldkampioen ooit binnen de grootste MMA-organisatie (Mixed martial arts)van de wereld, zo berichten vanochtend, zondag 12 februari 2017, onder andere het AD, De Telegraaf en de NOS.

De Randamie versloeg de Amerikaanse Holly Holm, die eerder de kampioensgordel in de bantamgewichtdivisie won.

De 32-jarige Iron Lady werd na vijf ronden door de jury aangewezen als winnares (drie keer 48-47) en werd zo de eerste kampioen in het vedergewicht bij de vrouwen ooit. De divisie was nieuw opgericht door de UFC. De bond had al een vlieggewicht- en bantamgewichtdivisie voor vrouwen.

Na afloop van het gevecht tussen De Randamie en Holm was er enige commotie vanwege enkele klappen van de Nederlandse die in twee rondes vlak na de bel zouden zijn uitgedeeld. Direct na de bekendmaking van de uitslag stelde De Randamie: 'Het gebeurde in het heetst van de strijd. Zo ben ik niet.' (zie video onderaan)
Desondanks trakteerde een klein gedeelte van het publiek in Brooklyn de Nederlandse op boegeroep. Nederland had eerder wel een mannelijke wereldkampioen. In 1998 veroverde Bas Rutten de zwaargewichttitel.
De wedstrijdcarrière van de Nederlandse in de vechtsport kende 18 jaar geleden een glansrijk begin. De Randamie bleef ongeslagen in de 46 professionele muay thai-partijen die ze vocht. Dat leverde haar maar liefst tien wereldtitels op.
Ze werd daar onder meer wereld- en Europees kampioen.

Toen ze overstapte naar MMA verklaarden veel mensen haar dan ook voor gek. 'Dit hadden heel veel mensen niet verwacht', vertelde ze deze week in gesprek met de NOS. 'Inclusief ikzelf, moet ik eerlijk zeggen, haha.'0 comments:

Een reactie plaatsen