woensdag 15 februari 2017

Gouverneur George-Wout, Curaçao, praat met 11 Statenleden die nu meerderheid vormen

De elf Statenleden hebben vertrouwen in zes demissionaire ministers opgezegd


Gouverneur Lucille George-Wout praat vanochtend, woensdag 15 februari 2016, met de 11 parlementariërs die nu de nieuwe meerderheid vormen. Zij hebben gisteravond tijdens een spoedvergadering het vertrouwen in de zes demissionaire ministers van MAN, PAR en PNP, inclusief premier Hensley Koeiman, opgezegd. 

Gisteren werd ook een motie aangenomen voor de aanstelling van een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter van de Staten, na afzetting van de huidige. Voorlopig parlementsvoorzitter werd uit hun midden gisteren Gilmar ‘Pik’ Pisas van de MFK gekozen, omdat hij het langst in het parlement zit.
zen voor een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter; voor de laatste functie doet de naam Norberto Ribeiro van Korsou di nos Tur de ronde.


Komende vrijdag wordt volgens de planning althans definitief gekozen voor een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter; voor de laatste functie doet de naam Norberto Ribeiro van Korsou di nos Tur de ronde.

Bij de vergadering gisteren waren alleen de desbetreffende 11 Statenleden aanwezig. Naast de leden van de coalitie ontbrak ook Omayra Leeflang van Un Korsou Hustu, meldt het Antilliaans Dagblad, zo bericht Paradise FM.

De overgebleven ministers van de regering-Koeiman belegden gisteren nog een met spoed belegde persconferentie. Daarin zei de premier onder meer, dat er sprake is van een niet eerder vertoonde machtsstrijd, waarbij de regering koste wat kost omver moet worden geworpen.

0 comments:

Een reactie plaatsen