dinsdag 7 februari 2017

'Het gevoel heerst dat de groep specialisten proportioneel mogelijk teveel verdient'

Hindori reageert op vraag van president Bouterse wie de specialisten gaat aanpakken


'Wie gaat de specialisten aanpakken?', vroeg president Desi Bouterse vorige week op zijn persconferentie na de beëdiging van vijf nieuwe ministers. Hij wilde met die vraag aangeven, dat het vervangen van bewindslieden niet per se betekent dat zij slecht werk hebben verricht, maar dat soms veranderingen nodig zijn voor meer doeltreffendheid. 

Hij doelde echter vermoedelijk, zo schrijft de Ware Tijd maandag 6 februari 2017, op de jaren oude stelling dat medisch specialisten in Suriname een te groot deel van het geld toucheren dat in de gezondheidssector circuleert. Zonder te willen speculeren over wat de president precies zou bedoelen zegt Pieter Voigt, voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname, in een reactie, dat er inderdaad plannen zijn om de geldstromen binnen de gezondheidssector te evalueren.

'Een open en eerlijke discussie, met alle belanghebbenden zoals ziekenhuizen, medici, verzekeraars en de overheid is zeker niet onverstandig.' Voigt zegt dat er verschillende oplossingsmodellen zijn voor dit vraagstuk.

Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad en directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis bevestigt, dat het gevoel heerst dat de groep specialisten proportioneel mogelijk teveel verdient. Ook hij is voorstander van een open en transparante dialoog om te komen tot een inkomensverdeling 'die maatschappelijk aanvaardbaar is'. Het is moeilijk om te weten hoeveel geld er jaarlijks binnen de medische sector circuleert.

0 comments:

Een reactie plaatsen