zondag 12 februari 2017

In 13 maanden tijd heeft ministerie van SoZaVo 487.000 voedselpakketten verstrekt

Regering vraagt zich af of verstrekken voedselpakketten nog wenselijk is


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft in de afgelopen periode een aantal van 487.000 voedselpakketten landelijk verstrekt. Minister Christine Polak zei vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA), dat de distributie van deze pakketten in twee fasen is geschied, zo bericht het Dagblad Suriname vanochtend, zondag 12 februari 2017, op haar website. In de eerste fase werden 7.000 voedselpakketten landelijk van december 2015 tot februari 2016 verstrekt en in de tweede fase ongeveer 480.000 verstrekt van maart tot en met december 2016. 

Het ministerie is volgens de bewindsvrouwe momenteel bezig met de evaluatie en de herstructurering van de distributie. Het volgend traject begint pas wanneer het herstructureringsplan af is.

Belangrijk volgens Polak is, dat de regering nagaat of het verstrekken van voedselpakketten nog wenselijk is. Het verstrekken van voedselpakketten werd in 2015 door de regering ingevoerd om de meest behoeftigen in de samenleving steun te bieden om de crisis te overbruggen.

Bij minuut 34.41 begint de minister haar betoog over voedselpakketten:


Enkele maanden geleden ontstond nog een ophef in de gemeenschap toen president Desi Bouterse in het NDP-partijcentrum Ocer bekendmaakte, dat partijleden die belast waren met de distributie van deze pakketten, deze hadden verduisterd. Hier waren ook leden van het Nationaal Leger bij betrokken. Kort daarna werden door de militaire politie (MP) levensmiddelen ter waarde van meer dan een miljoen Srd in beslag genomen. Bij een inval werden zeven verdachten aangehouden voor diefstal, deelname aan criminele organisatie en heling.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!