maandag 13 februari 2017

Inwoners Klaaskreek blij met komst pinautomaat Finabank....en nu nog een filiaal van de bank

Hoofdkapitein Walden: 'Dit is wat wij nodig hebben, wij hebben heel lang hierop gewacht'


De inwoners van Klaaskreek hebben feest gevierd vanwege de ingebruikname van de eerste pinautomaat in het district Brokopondo zaterdag (zie foto - Bron: Stefano Tull/de Ware Tijd). Na aandringen van dorpelingen bij ex-vicepresident Robert Ameerali, heeft hij de Finabank bereid gevonden om een pinautomaat te installeren. 'Dit is wat wij nodig hebben. Wij hebben heel lang hierop gewacht', zei hoofdkapitein Michel Walden van het dorp, aldus maandag 13 februari 2017, de Ware Tijd.

Tot voor kort moesten inwoners van Brokopondo naar Paramaribo om geld op te nemen. Hij hoopt dat het niet bij de pinautomaat blijft. 'Wij willen hier ook een filiaal van de bank.'

Door het ontbreken van een bank blijft de ontwikkeling van het district achter. Het dorpshoofd vindt het belangrijk dat kinderen uit die omgeving leren sparen.

Districtscommissaris Ivonne Pinas, die inmiddels niet meer in Brokopondo werkt maar er nog woont, vindt het jammer dat het in haar periode niet gelukt is om een bank te interesseren een vestiging in het district te openen. Desondanks is zij blijven proberen en toen Ameerali recentelijk bij haar op bezoek kwam, heeft zij het weer aan hem voorgelegd. 'En binnen drie weken staat hier een pinautomaat.'

Ameerali heeft de Finabank voorgesteld om alle kinderen van het gebied een bankrekening te geven. Daaraan gekoppeld heeft hij de regering via de aanwezige vertegenwoordigers geadviseerd de Kinderbijslag rechtstreeks te laten storten op de rekening.

Zaterdag heeft het filiaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Klaaskreek ook als eerste in het gebied een Point Of Sale-apparaat in gebruik genomen. Ameerali vindt dat alle klanten van winkels in de omgeving op termijn de mogelijkheid moeten hebben om met een pinpas te betalen. Hij ziet in Brokopondo een stad verrijzen.

0 comments:

Een reactie plaatsen