dinsdag 14 februari 2017

Inwoners klein inheems dorp Post Utrecht teleurgesteld in regering Bouterse

Delegatie VHP-Nickerie bezoekt dorp en hoort problemen en frustraties bewoners aan

(Bron foto: VHP)
Dorp verstoken van stroom en alle andere voorzieningen, ondanks vele beloftes van NDP - Bewoners willen niet meer als stemvee misbruikt worden


Op verzoek van de dorpsleiding van Post Utrecht heeft een delegatie van de VHP Nickerie onder leiding van de Assembleeleden Jitendra Kalloe en Djoties Jaggernath zaterdag 11 februari een bezoek gebracht aan dit dorp. Post Utrecht is een kleine inheemse gemeenschap vlak aan de overkant van Wageningen. De kapitein van dit dorp is mevrouw Dorethy Marius Lambert, zo bericht de VHP vandaag, dinsdag 14 februari 2017.

Door het uitblijven van plaatselijke ontwikkeling is de gemeenschap uitgedund, de bewoners zijn op zoek naar een beter bestaan. Het ethanolproject van Staatsolie bij Wageningen was voor de regering Bouterse een alternatief voor werkverschaffing voor de plaatselijke bevolking. Maar, het project is stopgezet en de middelen zijn aangewend voor de Amerikaanse goudmijnmultinational Newmont.

De gemeenschap van dit dorp is zwaar teleurgesteld in regering Bouterse, ze heeft haar misnoegen geuit aan de delegatie. De gemeenschap is verstoken van stroom en alle andere voorzieningen, ondanks de vele beloftes van de NDP. Na de verkiezingen is er helemaal geen aandacht aan het dorp geschonken door de regering. De gemeenschap accepteert het niet meer om als stemvee gebruikt te worden.

De delegatie, met name de Assembleeleden, hebben de gemeenschap geïnformeerd over de sociaal-economische situatie van het land, die aan het verergeren is.

De VHP-delegatie heeft met de gemeenschap enkele afspraken gemaakt waaronder over de problemen van de gemeenschap en de gedane beloftes door de NDP, die publiekelijk aangekaart gaan worden waardoor er hulp aan hen geboden kan worden. over een tweede bezoek van de delegatie over drie maanden voor een heroriëntatie en in de tussentijd zal een registratie plaatsvinden van de plaatselijke bewoners voor het installeren van een VHP-kern aldaar.

Er is door bewoners ook naar hulp gevraagd voor een waterbak (Duro-tank) en een rolstoel voor een hulpbehoeftige. De gemeenschap telt veel jonge kinderen, de delegatie is van plan wat sportmateriaal te doneren zodat de jonge kinderen kunnen sporten.

0 comments:

Een reactie plaatsen