dinsdag 14 februari 2017

King Koyeba hoort twee jaar gevangenisstraf tegen zich eisen

Koyeba door OM verdacht van handel in softdrugs

- Zanger heeft neefje misbruikt die drugs voor hem bewaarde en verkocht
- Tegen mede-verdachte is vier jaar celstraf geëist 


De bekende dancehall/reggae artiest Lowinso Misiedjan, bekend als King Koyeba, hoorde gisteren in de rechtszaal twee jaar gevangenisstraf tegen zich eisen voor het verhandelen van drugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste verder nog een boete van vijfduizend Surinaamse dollar bij niet betaling te vervangen door vier maanden celstraf. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, dinsdag 14 februari 2017.

Tegen medeverdachte J.A. (34) werd vier jaar gevangenisstraf en een geldboete van tienduizend Srd of zes maanden hechtenis geëist.

De artiest was tijdens de behandeling van de zaak stil en bleef voor zich uitstaren, terwijl zijn medeverdachte ietwat onrustig oogde, aldus de Ware Tijd.

Een negentienjarige schoolgaande neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor Srd 5 per wikkel.

De rechter zei, dat King Koyeba tot voorbeeld had moeten dienen voor zijn neef, maar hij heeft hem juist misbruikt.

Bij een inval in de woning van de artiest op 15 oktober 2016 vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf werd 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij A. kocht, om van de opbrengst zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef.

Bij onderzoek heeft de politie ruim zes kilo marihuana aangetroffen bij A. Op 27 februari zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg voor de verdachten pleiten.

0 comments:

Een reactie plaatsen