zaterdag 4 februari 2017

Man (26) tot acht jaar cel veroordeeld voor verkrachting en diefstal

Ontkenning van veroordeelde ontkracht door DNA-bewijs

Man dwingt slachtoffer op 7 januari 2016 in haar woning onder bedreiging vuurwapen tot seks


De 26- jarige S.S. is donderdag door de Kantonrechter veroordeeld tot acht jaar cel met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht voor verkrachting van een vrouw en diefstal van haar kostbaarheden. Dit gebeurde in haar woning op 7 januari 2016. De rechter heeft met haar vonnis de eis van Officier van Justitie overgenomen. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit, dat hij vaker veroordeeld is voor diefstal, zo bericht de Ware Tijd gisteren, vrijdag 3 februari 2017.

De man kwam op de bewuste dag bij de poort op het perceel van de vrouw en vroeg om een glas water. De vrouw gaf hem dat. Toen hij om een tweede glas vroeg en de vrouw naar binnen liep om ook aan dat verzoek te voldoen, liep hij haar achterna. S. dwong haar met een pistool tegen het hoofd om al haar kostbare spullen in zijn tas te doen. Vervolgens dwong hij het slachtoffer, eveneens onder bedreiging met het vuurwapen, om seks met hem te hebben. Hij gedroeg zich daarbij erg ruw waardoor de vrouw een verwonding aan het geslachtsdeel opliep.

Hij kon snel worden aangehouden, maar heeft steeds ontkend.

DNA-onderzoek, dat werd uitgevoerd van spermaresten op het inlegkruisje van de vrouw, deden hem echter de das om. Het bewijs tegen hem werd hiermee onomstotelijk vastgesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen