maandag 13 februari 2017

Minister Camelia-Römer weerspreekt geruchten die circuleren op Facebook over Luchtvaartautoriteit Curaçao

CCAA-inspecteurs zouden op loonlijst Insel Air staan

Minister plaatst twee inspecteurs gedurende twee maanden, gedurende een onderzoek, op non-actief


Volgens een door minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening, Suzanne Camelia-Römer, uitgebracht persbericht circuleren er geruchten op social media over de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) die niet op waarheid berusten. Dit bericht de Curaçao Chronicle vandaag, maandag 13 februari 2017. 

De minister wil daarom, dat deze kwestie snel wordt opgehelderd. De geruchten beweren, dat er CCAA-inspecteurs zijn die op de loonlijst van Insel Air staan. Deze inspecteurs zouden ook de eigenaren zijn van een bedrijf dat vliegtuigonderdelen verkoopt aan Insel Air.

Gelet op deze geruchten heeft minister Camelia-Römer besloten om twee inspecteurs voor een periode van twee maanden met verlof te sturen. Zij mogen gedurende de periode van een onderzoek CCAA-kantoren niet betreden. De minister heeft Forensic-Caribbean opgedragen om het onderzoek te verrichten.

Forensic-Carribean gaat onderzoeken of de twee inspecteurs gehandeld hebben in strijd met regels en richtlijnen van good governance. Ook gaat onderzocht worden of er enige relaties bestaan tussen de beide inspecteurs en Insel Air. Het onderzoek gaat naar verwachting ongeveer een maand in beslag nemen.

Vorige week heeft de CCAA andere inspecteurs opdracht gegeven om diverse aspecten van Insel Air te checken.

0 comments:

Een reactie plaatsen