maandag 13 februari 2017

Ministerie van Justitie en Politie bezuinigt in 2016 ruim Srd 13.6 miljoen op overuren personeel...

Minister Van Dijk-Silos: 'Zo zie je hoe er werd gefraudeerd'

Bij welke dienst ambtenaren het te bont maakten wil minister niet onthullen, maar niet bij de politie...


In het afgelopen jaar heeft het ministerie van Justitie en Politie alleen al op overuren van het personeel ruim Srd 13,6 miljoen bespaard ten opzichte van 2015. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos vandaag, maandag 13 februari 2017, in de Ware Tijd. Dit is volgens haar het bewijs dat er in het verleden flink werd geknoeid bij het boeken van overuren. 'Zo zie je hoe er werd gefraudeerd', concludeert de bewindsvrouwe

Een groot deel van het bespaarde bedrag betreft volgens van Dijk-Silos geboekte overuren die in werkelijkheid niet gedraaid zijn. De minister kwam hierachter toen zij enige tijd geleden de overurenstaten bekeek en merkte dat bepaalde personeelsleden zoveel overuren draaien, dat zij per dag drie wisseldiensten werken. 'Dat kan toch niet.'

Toen de bewindsvrouwe pertinent begon te weigeren dergelijke overuurstaten goed te keuren, kwamen de abnormale staten geleidelijk aan minder voor.

Van Dijk-Silos onderstreept, dat het hoge aantal overuren niet alleen bij politieambtenaren voorkwam. Zij zegt, dat bij de politie juist 'de minst erge vorm' is geconstateerd. Zij wil echter niet kwijt bij welke dienst de ambtenaren het te bont maakten.

Het ministerie heeft in 2016 in totaal ruim Srd 18 miljoen bespaard. Toch denkt ze dat er op bepaalde vlakken nog flink bezuinigd kan worden. Met name op papier zou er nog flink wat bespaard kunnen worden. Zij vindt dat er nog te veel papier wordt verspild. Met name aan de interne communicatie gaat er volgens haar nog te veel papier verloren. Zij overweegt te investeren in apparatuur om de interne communicatie te digitaliseren.

0 comments:

Een reactie plaatsen