dinsdag 14 februari 2017

Ministerie van OWTC gaat dumpers van afval hard aanpakken

'Namen van mensen die vuil dumpen gaan in het openbaar gepubliceerd worden'

Verborgen camera's moeten vuildumpers gaan 'identificeren'


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) gaat vuildumpers die vuil onder andere in de Viotte- en Pocornikreek illegaal dumpen hard aan pakken. Dit zegt Raoul Swedo, hoofd afdeling Voorlichting van het ministerie van OWTC in de editie van De West van maandagavond 13 februari 2017. 

Er wordt regelmatig vuil gedumpt in deze twee belangrijke kreken, die ervoor moeten zorgen dat al het overtollige water vervoerd wordt van de westelijke richting naar de Surinamerivier. Swedo stelt. dat er naar strategieën wordt gekeken om dit probleem aan te pakken.

Een manier is volgens hem het plaatsen van verborgen camera’s om zodoende de illegale dumpers in beeld te brengen. Swedo merkt op, dat er mensen rondlopen in de samenleving, die ondanks de veelvuldige voorlichting, toch vuil blijven dumpen. 'Het illegaal storten van vuil is ten strengste verboden', aldus Swedo. Hij voegt eraan toe dat de namen van mensen die zich hieraan schuldig maken, in het openbaar gepubliceerd zullen worden.

Er zijn ook mensen die illegaal bouwen dicht bij de kreken, waardoor deze niet optimaal kunnen functioneren. Het afdelingshoofd zegt dat tegen die mensen ook opgetreden zal worden door de bouwpolitie.

Het ministerie heeft nu een tiplijn (462121) waar burgers een tip kunnen geven over mensen die illegaal bouwen.

0 comments:

Een reactie plaatsen