zaterdag 4 februari 2017

Na amper 7 maanden vertrekt officemanager Van Genderen bij Pietronella Ziekenhuis Wageningen

Directeur Elias: 'Financieel administratief klopte niet alles'

Geruchten dat Van Genderen zich schuldig zou hebben gemaakt aan zedendelict worden ontkend 


Amper zeven maanden na de aanstelling van Edgar van Genderen als officemanager van het Pietronella Ziekenhuis in Wageningen is de functie vacant. Op 1 februari is het dienstverband met hem beëindigd door het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN), waaronder het Pietronella Ziekenhuis valt. 

'Financieel administratief klopte niet alles en toen hebben we in goed overleg het besluit genomen, met wederzijds akkoord én met goedkeuring van het stichtingsbestuur, om het dienstverband met de manager te beëindigen', aldus algemeen directeur Antoine Elias vandaag, zaterdag 4 februari 2017, in een reactie in de Ware tijd.

De oneffenheden zijn ongeveer twee weken geleden ontdekt door de afdeling Interne Controle waarna de leiding van het ziekenhuis heeft ingegrepen. 'Wij gaan voor transparantie, duidelijkheid en zichtbaarheid van zaken', benadrukt de directeur.

Van Genderen zelf zegt dat hij niet alle opdrachten van de directie heeft uitgevoerd. Hij beëindigt na opname van zijn verlofdagen in overleg met de directie de werkrelatie met het LMSZN.

Geruchten dat Van Genderen zich schuldig heeft gemaakt aan een zedendelict worden ontkend door Elias. 'We weten zeker dat de manager niks te maken heeft met een soortgelijke zaak', zegt hij stellig. 'Bij ons is dat absoluut niet bekend en we kunnen daarover ook geen informatie geven.'

Elias wil graag het Pietronella Ziekenhuis behouden voor de plaatselijke gemeenschap. Daarom is Mevis Silent aangesteld als interim manager. Ze wordt tijdelijk begeleid door de gepensioneerde Rudolf Verwey, van wie Van Genderen op 1 juli 2016 overnam.

0 comments:

Een reactie plaatsen